Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.05.2008, 10:56   #11
Lorette

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: ,,Walcząc o Miłość''

Sporo błędów, zdania trochę nie logiczne i wyrazy się powtarzają... Ale za to zdjęcia są bardzo ładne. Fabuła trochę bezsensowna, za dużo się dzieje i zpominasz co się działo wcześniej. Pisz w wordzie i zapisuj to sobie, chociaż po to, żeby zapamiętać co pisałaś... i jak już napiszesz cały odcinek to przeczytaj go i popraw błędy i będzie na pewno lepiej! Widzę, że popełniasz sporo "ortografów" skorzystaj czasem z googli wpisując dany wyraz, a pojawi się dobrze napisany Mam nadzieję, że z kolejnym odcinkiem będzie lepiej. Narazie bez oceny...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 27.05.2008, 08:16   #12
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Na początek pochwała, że w ogóle piszesz fotostory... I nawet fajnie Ci to wychodzi, ale oczywiście znalazłam kilka błędów... Np. Czy główna bohaterka to Kate Ashley czy Kate Jesica...
Używasz też dość ubogiego słownictwa - mnie strasznie drażniło to ciągle powtarzanie mężczyzna, mężczyzna... wszedł mężczyzna... A może by tak "przystojniak", "nieznajomy"?

No i czepnę się błędów ortograficznych i stylistycznych, ale ich już nie będę wymieniać, bo zrobili to poprzednicy.

Koornella - ale nie jest źle. W końcu ćwiczenie robi mistrza, więc kontynuuj swoją pracę i dziel się nią z nami
stare 27.05.2008, 08:17   #13
Koornela
Guest

och bjork ty poprostu jesteś koffana. Pocieszasz mnie ,,kobieto'' dziękuje.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.05.2008, 08:45   #14
Koornela
Guest

Czułam, że ja i Adam jesteśmy dla siebie stworzeni. On jest inny niż John. A na kolacji było super. Pod koniec całowaliśmy się przy świetle księżyca, a potem poszliśmy do hotelu.
Adam jest naprawdę wspaniałym człowiekiem.
-Adam ja już idę.-powiedziałam całując go w jego gładki policzek.
-Ale jak to? Już?- spytał zrywając się z łóżka.
-Niestety-odpowiedziałam.
Adam na pożegnanie pocałował mnie namiętnie poczym wziął z krzesła koszulę i zaczął się ubierać. Ja nie czekałam na niego. Wyszłam od razu i prosto poszłam do domu. Szybko weszłam do mojej sypialni, rzuciłam torebkę na łóżko, a po chwili sama położyłam się ze zmęczenia na mój wypoczynek. Powieki same mi opadały, ale trzeba się wziąć do roboty. Musze znaleźć sobie nową ,lepszą pracę. Postanowiłam, że nie wrócę do mojego poprzedniego zawodu. Wszystko mi się przypomni: Arkadia, John, Evans , ale mam też dobre wspomnienia, przecież poznałam tam Adama. Spojrzałam na zegarek, właśnie dochodziła 11:00. Wstałam z łóżka, zdjęłam buty i poszłam do łazienki jakoś się ogarnąć.

Spojrzałam na siebie. Jaka ja jestem głupia. Znam Adama od tygodnia, a ja już jestem w nim zadurzona? Czy to normalne? Obiecałam sobie, że już koniec z facetami, a tym czasem co ja robię!? Przecież Adam w każdej chwili może zrobić to co John. Ja go nie znam! I jak mnie rzuci to tylko moja wina.
Patrzyłam na siebie i w końcu naplułam w lustro ,na moją twarz.
-Jesteś okropna!- krzyknęłam sama do siebie. Ustałam przed lustrem i po chwili zaczęłam sama sobie wyrywać włosy, zaczęłam tupać nogami. Zupełnie jak małe dziecko. Jak niedorozwinięty człowiek. Po chwili uspokoiłam się. Tęsknie za Johnem i będę próbować o niego walczyć, a Adam?! Tylko zrujnuje sobie nim życie. Poprawiłam fryzurę, umyłam się i przebrałam się w ubrania codzienne. Po chwili ktoś zaczął pukać. Szybko zeszłam na duł, był to Adam.

Byłam zdziwiona, bo raczej nie umawiałam się z nim. Był ubrany jak na jakiś bankiet,albo na ślub.
-Co tu robisz? -spytałam.
-Musze ci coś powiedzieć.-zaczął Adam niepewnie…
C.D.N.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.05.2008, 08:58   #15
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

"położyłam się ze zmęczenia na mój wypoczynek" - jak można położyć się na wypoczynek? I Adam za szybko wedlug mnie przyszedł do domu Kate... Albo może opuściłaś, że następnego dnia wieczorem...
Ale wciąga... w końcu czytam
No to dalej
stare 27.05.2008, 09:03   #16
Koornela
Guest

odcinka zapowiadam że nie będzie przez miesiąc...Jestem w szpitalu<Lol>
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.05.2008, 09:33   #17
brzos

W szpitalu są komputery, że napisałaś "jestem w szpitalu"?

Poza tym, niezbyt mi się fabuła podoba, jest przewidywalna.
On się jej oświadczy, ona się będzie wahała, ale przyjmie propozycję i będą żyć długo i szczęśliwie, do czasu gdy ona zajdzie w ciążę. Wtedy Adam odejdzie od Kate (a właśnie, Kate Ashley Melua czy Kate Jessica Melua?), bo nie będzie chciał dziecka...
Eh. Jak zawsze...
I błędy. Ile ty narobiłaś tu byków...

Cytat:
Napisał Koornela
Czułam, że ja i Adam jesteśmy dla siebie stworzeni. On jest inny niż John. A na kolacji było super. Na koniec całowaliśmy się przy świetle księżyca, a potem poszliśmy do hotelu.
Adam jest naprawdę wspaniałym człowiekiem.
-Adam, muszę już iść.-powiedziałam całując go w policzek.
To tylko część nie pełnego poprawienia kawałka odcinka. Zdjęcia są fajne. A propo`s godziny 11:00 w FS, najpierw wróciła wieczorem, a zaraz potem była już 11? Mogłaś napisać "Gdy spojrzałam na zegarek, zorientowałam się, że za godzinę północ. Tej nocy miała być pełnia. Kiedy o tym pomyślałam, zobaczyłam oczami wyobraźni mnie i Adama, stojących na wzgórzu, oglądających ten piękny widok. Nastrój uczyniłby nasze ciała splecione razem, w namiętnym pocałunku...", tak od razu jest bardziej nastrojowo.
I co do kawałku "Byłam zdziwiona, bo raczej nie umawiałam się z nim. Był ubrany jak na jakiś bankiet,albo na ślub.
-Co tu robisz? -spytałam.
-Musze ci coś powiedzieć.-zaczął Adam niepewnie…"

To moja poprawka brzmiałaby; "Byłam co najmniej zdziwiona. Niedawno wróciłam do domu, już widzę jego pod drzwiami. Do tego ubrany był w elegancki garnitur. Nie miałam wątpliwości, chciał mi powiedzieć coś ważnego.
-Adam... Co ty tutaj robisz? - powiedziałam drżącym głosem.
-Kate, muszę Ci coś powiedzieć. Czy... - zaczął śmiertelnie poważnym tonem, jąkając się.
Wyglądało na to, że sam boi się tego, co powie."
brzos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.05.2008, 10:29   #18
Koornela
Guest

Nie ma...Wzięłam ze sobą laptopa.A tam nie ma simsów są fotki (które przesyłałam)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.05.2008, 11:07   #19
brzos

Acha.
To może napisz kawałek bez zdjęć, nic się chyba nie stanie?
brzos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2008, 15:53   #20
Sasanka
Guest

@up

Fotostory musi zawierać co najmniej jedno zdjęcie w odcinku, bo inaczej to nie fs.
A co do FS to takie nudne jakieś, dziwnie sformułowane zdania i masę błędów.
W drugim
odcinku na zdjęciu widać niebo, a na zdjęciu kiedy stoi przed lustrem wygląda jak by sama się siebie przestraszyła (lol)
P.S. a co ona tak przez całe FS patrzy na zegarek?
Cały czas piszesz "spojrzałam na zegarek itd."

Ostatnio edytowane przez olliss : 29.05.2008 - 18:08
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania