Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.07.2008, 23:03   #1
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19
Domyślnie ul. Nowoczesna 1 by BJORK

No i w końcu popełniłam...
Nie cierpię tego typu budowli - pewnie się już naoglądaliście tych nowoczesnych klocków na forum wystarczająco dużo
Ale na moją korzyść przemawia fakt, że dom jest PRAWIE CLEAN - nie wyobrażam sobie domu bez zasłanianych żaluzji, firanek itp. Więc załączyłam firanki by MIKI2207 (do pobrania ze strony www.simsart2.pl)

Zaczynamy:

Całość:

Mały tarasik... W sumie fajne miejsce do opalania mogłoby z tego być, ale oczywiście w tym miejscu pada cień Poczekam na 3 - tam podobnież mają się zmieniać pory dnia

Nocą:

Po wejściu wchodzimy do salonu:

Z salonu jest blisko do kuchni:

Po wyjściu z windy na I piętrze znajdujemy się w kąciku biurowym:

który łączy się z sypialnią (wreszcie wpadłam na pomysł, jak wykorzystać podest W stylowych domkach, jakoś lepiej wyglądają zamknięte sypialnie, ale tutaj zaszalałam

Na tym samym piętrze znajduje się także łazienka...
(przyznaję - nie bardzo mi się samej podoba... Coś bym zmieniła w ustawieniu "mebli", ale niekoniecznie wiem co...)

A na dachu simy mogą zrobić grilowe przyjęcie:

To by było na tyle.
Już niepytana się tłumaczę z tych samych pokryć ścian i podłóg - tak jest bardziej surowo i "nowocześnie". Próbowałam różnych kombinacji i w końcu pozostałam przy marmurach

Zapraszam do komentowania i pozdrawiam serdecznie.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 27.07.2008, 23:23   #2
blleeeee
Guest

Domyślnie Odp: ul. Nowoczesna 1 by BJORK

Ja się tam na domkach może za bardzo nie znam ale napiszę coś
salon jest ładny i fajoskie radioo ;d
ten kącik biurowy i sypialnia podobają mi się najbardziej ;] i fajny pomysł żeby to połączyć z tym podestem ;>
łazienka jest ładna, ale nie fajny jest ten prysznic zaraz obok drzwi
i nie podoba mi się jeszcze że wszystkie meble są czarne, ale tak to domek bardzo ładny :>

stare 28.07.2008, 08:29   #3
Sheba
Guest

Świetnie Bjork ! Wszystko starannie wykończone,nie ma napychu w widocznych miejscach ;] Co do tej łazienki ,to może ci sie wydaje taka nieforemna przez tą kabinę prysznicową. Ja bym ją usuneła ,a wzamian umieściła dużą roślinę w obszernej donicy. No i odrazu by było lepiej-moim skromnym zdaniem. Chyba ,że faktycznie uparłaś się na tą kabinę to przeniosłabym umywalkę na jej miejsce a kabinę do roga wsadziła (bo wkońcu rogowa jest-tam gdzie stały ręczniki) i yłoby cacy ;]

10/10

Pzdr.ShebuL

P.S. i jak Ci sie podoba mój Av nowy ?? ^^ Heh.

stare 28.07.2008, 09:23   #4
xaska007x

Reputacja: 10

Podoba mi się. Dom w moim stylu ;]
Wszędzie (w środku) to samo zestawienie barw - czarny + biały z domieszką czerwieni. I ten sam styl. Jeśli o mnie chodzi, to bardzo lubię domy, które są jakby zamknięte w jednym określonym stylu. Wspomnę też o tym, że lubię kontrastujące kolory w pomieszczeniach. A ta czerwień przełamuje tą monotonię tych dwóch barw.
10/10.
pozdrawiam

xaska007x jest offline  
stare 28.07.2008, 09:46   #5
kubuss

Ty cholero ale Ci fajnie wyszło, nie lubię Cię A tak na poważnie bardzo fajny domek z windą Ocena: 10/10

pozdrawiam:
kubuss
kubuss jest offline  
stare 28.07.2008, 10:35   #6
Ruika
Guest

Bryła przypomina mi mały blok ;] W bryłach modern jest coś takiego, że pomimo surowości/prostych linij ścian jest na czym zawiesić oko. Coś co zapiera nam dech w piersiach. Tutaj tego nie ma.
Wnętrze jest typowo Twoje - że tak powiem ;] Wszystko jest robione z głową. Nie ma zbędnych/nieprzydatnych rzeczy. Poza tym uwielbiam połączenia czerni z czerwienią.

stare 28.07.2008, 11:48   #7
KAJA401

No i znowu mi się podoba Tym razem bardzo mi się podobaja meble ktore zastosowałaś i kuchnia są w moim stylu czarne i gdzieniegdzie czerwone uwielbiam tego typu wytrojenia domu raor;* i rozwiązanie tej sypialni też jest super podoba mi się ten pomysł że też ja na niego nie wpadłam^^' nie mam żadnych zastrzeżeń do tego domku bardzo mi się podobadlatego daję 10/10
stare 28.07.2008, 18:00   #8
asiolek
Guest

A mi nie do końca się podoba Tak jakoś smutno, i surowo. Bryła jak na taki nowoczesny domek cakiem fajna. Ogródka nie ma, tylko wejście do domu jest jakoś urozmaicone. Wszędzie są takie same ściany i podłogi,co mnie szczerze mówiąc denerwuje szczególnie w sypialni :/ Podoba mi się za to pomysł z dachem Twoje domki bardzo mi się podobają, ale ten jakoś za bardzo mnie do siebie nie przekonał, dużo bardziej lubię jak budujesz takie jasne, kolorwe i przytulne domki, ale to tylko oczywiście moje zdanie ocena 7/10

stare 28.07.2008, 20:53   #9
Simka_98
Guest

świetny 10/10

stare 28.07.2008, 20:55   #10
Marian...

Z zewnątrz ładny, taki prosty, ale dobrze się prezentuje i wszystko dobrze dobrane. Za bryłę i to co jest na zewnątrz daję 10/10 jak nic.

Ale wewnątrz troszku gorzej. Wszystko jest co prawda dobrze i z głową podobierane, ale całość jest po prostu SZARA!!!!! 7,5/10
Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania