![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
witam, chciałabym wam pokazać mój 2 domek na forum. poprzedni wam się nie podobał, ale dzięki waszym poradom zrozumiałam co źlę robię i postanowiłam się poprawić.
Jest to dwupiętrowy, klasyczny dom który zamieszkuje teraz rodzina Pietruszka- Urszula i Witold z ich córką w wieku 7 lat Basią. tak dom wygląda od przodu: ![]() oraz od tyłu (bliżej się nie dało bo drzewa zasłaniają): ![]() wejdźmy zatem do środka. znajduje się tu przedsionek. ![]() ![]() nieduży salon: ![]() ![]() WC: ![]() ![]() kuchnia: ![]() ![]() jadalnia: ![]() ![]() teraz pora na górę, oto i korytarz: ![]() sypialnia rodziców: ![]() ![]() pokój dziewczynki: ![]() ![]() łazienka na piętrze: ![]() ![]() zapraszam również do oglądnięcia ogrodu: ![]() ![]() ![]() rzuty, dół: ![]() góra: ![]() i to jest koniec. sory że na niektórych fotkach widać niebo O.o. pzdr. ![]() Ostatnio edytowane przez treys : 07.08.2008 - 14:56 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
nie podoba mi sie kolor domu i jest troszke zapusty, ale ladny, najbardziej podoba mi sie pokoj dziewczynki i sypialnia ujdzie. nastepnym razem dozuc troche kwiatow i ozdob, bo jest ich stanowczo zamalo.
|
![]() |
#3 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Jestem zajęta, więc będzie krótko - bardzo mi się podoba: prosty, ładny, funkcjonalny
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Śliczniee
Sliczniee Śliczniee 100000000/10 |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
W domu jest bardzo pusto w szczególności jadalnia świeci pustkami.
Ogólnie dom jest typowym maxisowym domkiem. |
![]() |
#6 |
Reputacja: 15
|
![]()
To ja ocenię twoją pracę systemem punktowym.
Bryła: 5.5/10 Bywały ładniejsze. Na tyle i jednej ze ścian bocznych okna są poukładane w nieładzie. To mi bardzo wadzi. Po za tym tył domu jest zbyt prosty. Głupi oto wygląda. I balustrada przy wejściu też nie pasuje do kolorystyki. Ogród:6.9/10 Podoba mi się to zaciesze z basenikiem. A tak, to pusto, ale kompozycyjnie i ładnie. Wnętrze:6.9/10 Zbyt pusto, ale bardzo podoba mi się łazienka i pokój dziecka. Ocenka ogólna: 6.43/10. Nie jest najgorzej, ale też nie najlepiej. Postaraj się by bryła bogatsza była w różnego typu wystawki, a wnętrze przepełniały ozdóbki i inne różne atrakcyjne rzeczy. Pozdr.
#7 |
Guest
|
![]()
Bryła jest ok, nic specjalnego. Układ okien jest trochę nieodpowiedni.
Ogród ładny choć przydało by się trochę oczyścić staw. Zbyt zarośnięty jak dla mnie. Przedsionek? ....Powiedział bym że wielki hol, w dodatku pusty. Na Twoim miejscu powiększyłbym salon jego kosztem. Salon - Przy jednym z okien zapomniałaś powiesić zasłony. Rzeźba jest źle hmmm użyję tu słowa "dobrana" pod kolor ściany. Nie widać jej. Łazienka jest dobra. Kolorystyka wywołuje przyjemne wrażenie. Kuchnia - nie widzę poważnych uchybień, po za tym dywanem. To naprawdę zły pomysł, wiesz jak trudno usuwa się z niego plamy? + za rękawice kuchenne. Jadalnia jest ogromna i pusta. To drugie najważniejsze miejsce reprezentacyjne w domu - zaraz po salonie. Powinno być tam więcej ozdób i mebli. Mogłaś ustawić spokojnie 6 krzeseł bez żadnej szkody. "Korytarz" na górze jest za wielki i skoro już jest taki wielki - zbyt pusty. Zamiast niego można by wygospodarować miejsce na dodatkową sypialnię czy gabinet. W sypialni nie podoba mi się kombinacja tapet. Pokój dla dziewczynki jest ... dziecinny, no i chyba taki powinien być. Łazienka - jeżeli już zrobiłaś taki "postument" powinnaś coś tam postawić. Teraz bez potrzeby zajmuje miejsce. |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
nie podoba mi się bryła,
ale wnętrze nadrabia ![]() 9/10 |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()