Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.12.2008, 15:14   #1
dżin.

Reputacja: 10
Grin Dom Dominiki Chlap

Hejka! W końcu mam jakieś nowe dodatki do TS2 i z tego powodu chcę pokazać wam mój trzeci dom na forum(pierwszy w Jaskini Pokrzyku). Mam nadzieję, że się poprawiłem od ostatniego domku. Już jutro dam kolejny domOglądajcie:

Nowa mieszkanka Jaskini Pokrzyku, Dominika Chlap wraz ze swoim kotem Flapem, wybudowała sobie domek. Dominika to tutejsza pielęgniarka. Życie jej się powodzi.

Tutaj Dominika bawi się z kotem:

Bryła:

A teraz wejdźmy do środka:

Przedpokój:

Salon:

Łazienka:

Kuchnia:

Sypialnia:

Sory, że nie dałem zdjęć rzutów. Zgubiły mi się

Ostatnio edytowane przez dżin. : 05.12.2008 - 16:23
dżin. jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.12.2008, 15:43   #2
Analisse
Guest

Domyślnie Odp: Dom Dominiki Chlap

Pierwsze co mi się nie podoba, to kamień i trawa z niego wystająca.
Przez tą trawę i kwiatki ogród troche wydaje się być zaniedbany.
Wnętrze domu troche szare i smutne, ale w miare ładnie urządzone, bardzo skromnie
W łazience nie podobają mi się dywaniki, w kuchni okna są okropne, te dziwaczne jeszcze możliwe, ale te prostokątne to raczej takie łazienkowe, salon jest ok
3/10

stare 05.12.2008, 15:52   #3
mamrot
Guest

Okna nie podobają mi się, aczkolwiek pasują do tego domu.
Ten dom jest o wiele ładniejszy niż różowo-biały.
Ale się do czegoś przyczepię
W łazience zabrakło mi lustra.
Tataraki zazwyczaj rosną w wodzie a nie na trawniku...
A na zdjęciu, gdzie widać komodę za telewizorem, a także kuwetę i miskę dla kota, są żaluzje, ale jednego okna brak.
Ogólnie - bardzo ładny. Prosty, bez udziwnień.
8/10

stare 05.12.2008, 15:56   #4
serek95-12

Domek na pewno lepszy od tego różowego, który zaprezentowałeś nam wcześniej.
Widać, że skupiłeś się na tym aby dom był całkowicie surowy, pozbawiony jakichkolwiek kolorów oprócz czerni, szarości, bieli.
Bryła - nie do końca ją widać, ale nie jest źle.
Otoczenie- Ogród mi się nie podoba, ponieważ składa się praktycznie z trawy wyglądającej na sztuczną. Efekt faktycznie jest taki, że wydaje się, iż ogród jest całkowicie zaniedbany. Nawet tutaj nie ma żadnych kolorów prócz zielonego.
Jeśli chodzi o basen, to jeszcze ujdzie.
Pomieszczenia- powiem ogólnie: surowo, surowo i jeszcze raz surowo! Wygląda, jakby mieszkali w tym domu kosmici, albo ludzie, którzy nienawidzą kolorów. Niezbyt mi się podoba.
Wiem, że wystrój to kwestia gustu, ale mimo wszystko obniżę trochę za to ocenę.
A więc: Trzy rzeczy które jako tako są ok to bryła, basen i umeblowanie. Myślę, że zasługujesz na 5,5/10. To tak jakby mocne +3
serek95-12 jest offline  
stare 05.12.2008, 16:05   #5
dżin.

Ten następny dom, który dam na forum jest kolorowy(brąz, zieleń, żółć, błękit)
Jutro go dam obiecuję
dżin. jest offline  
stare 05.12.2008, 16:09   #6
vibratoria
Guest

Cytat:
Napisał Sasuke486 Zobacz post
Sory, że nie dałem zdjęć rzutów. Zgubiły mi się
Chyba nie tylko rzuty się zgubiły - albo jak zawsze mam omamy wzrokowe.

1. Bryła.
Przyznam się szczerze modernu w takim wydaniu jeszcze nie widziałam. Bryła jest zbyt nudna i szczerze mówiąc przypomina mi raczej podmiejski mikroskopijny bungalow w niezbyt pozytywnym tego słowa znaczeniu. Odrzuca mnie kolor i tekstura elewacji zewnętrznej a w połączeniu z drzwiami przypomina mi wejście do toalet publicznych. Do tego trzy różne rodzaje okien, każde w innym kształcie i formie. I płaski dach sprawia, że cały budynek wygląda trochę jak bunkier a nie dom. Mimo to wszystko jest Ci wybaczonym, bo zobaczyłam kolumny, które są najgorsze i w porównaniu z nimi cały dom wydaje się pięknieć z minuty na minutę..

2. Ogród.
Niezbyt Ci się udał. Pierwsze co mnie przeraziło to kamulce porozrzucane byle jak byle gdzie. Do tego dziwne ułożenie roślin jakby rosły synchronicznie. Sztucznie to wygląda. Do tego być może jestem nędzną naturalistką, ale wydaje mi się że roślina pt. pałka wodna rośnie nad wodą i w wodzie. Zastanawia mnie jej obecność w przydomowym ogródku, gdzie nie ma żadnego stawu, a jedynym zbiornikiem wodnym jest basen. Potwornie nienaturalny ogród. Aczkolwiek plus za to, że w ogóle jest.

3. Przedpokój.
Z tego co się zdążyłam zorientować to nic w nim nie ma z wyjątkiem szarości. Bardzo zastanowił mnie fakt, że drzwi do pomieszczeń jak i drzwi wejściowe są identyczne. Niewybaczalny błąd. I do tego kolorystyka. Jest po prostu szaro, inaczej nazwać tego nie umiem. Szkoda, że nie złamałeś tej szarości jakimś kolorem albo rośliną. Bo jest szaro, buro i ponuro.

4. Salon.
Szarości ciąg dalszy. Nie podoba mi się. Skąd ogromny telewizor stojący na środku pobiera prąd? Zakładam, że z podłogi albo z powietrza. Nie podoba mi się zastosowanie kawałka ściany w kamykach. Nie tu miejsce tej okładziny i nie pasuje. Do tego te różne okna. A kolorystyka jaka jest to wszyscy widzą. Nie.

5. Łazienka.
Biały wyszedł Ci znacznie lepiej niż szary, aczkolwiek odrzuciło mnie na widok kaczki na obrazie i dywaniku zachodzącego pod odpływ umywalki. I tyle. Nie ma roślin, umywalka nie pasuje stylistycznie do chłodnego wystroju.

6. Kuchnia.
Też biało. Trochę za sterylnie, ale lepsze to niż na szaro. Czepię się garnków zaczepionych o okno oraz dywanu, który teoretycznie chyba miał ożywić pomieszczenie, a ponieważ jest w stylu wiejskim wygląda jak nie z tego świata.

I najważniejsze. Sypialnia. Dlaczego jej nie ma? Uwierzyłabym, że mi się po prostu nie wyświetlają wszystkie zdjęcia, ale tak się nie stanie, bo tekstu żeby sypialnia była również nie widzę. Gdzie sim śpi? Na kanapie w salonie? Na podłodze? W samochodzie?
To pogrążyło projekt. Było sporo błędów, ale na nie można jeszcze przymknąć oko.
Uprzedzając wytłumaczenie jakoby zdjęcia się zgubiły - jeśli zależy Ci żeby pokazać projekt zrobiony solidnie i starannie, nawet jeśli dom nie jest najlepszy to w przypadku zagubienia zdjęć wchodzisz do gry i te zdjęcia dorabiasz. Chyba, że Ci nie zależy.

1/10

EDIT: Za dodanie zdjęć sypialni 3/10. Jaki widzisz, głupie łóżko a ocena poszła do góry. Czekam na projekt w wydaniu wielobarwnym.

Ostatnio edytowane przez vibratoria : 05.12.2008 - 17:25

stare 05.12.2008, 16:15   #7
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Hej - fajny pomysł na wykorzystanie rzeczy ze Zwierzaków
Naprawdę uważam, że super Ci to wyszło - wręcz KOSMICZNIE
Tylko fakt, że dach za płaski (może jaką półściankę byś dał na górę) no i brak zdjęć sypialni...
Ale jestem pod wrażeniem Twojej pomysłowości

EDIT - jeszcze dorzucę co mi przeszkadza - patelnie wiszące na szybie i kanapa za blisko wielgaśnego telewizora (przecież Ci simy oślepną

Ostatnio edytowane przez Björk : 05.12.2008 - 16:23
Björk jest offline  
stare 05.12.2008, 16:18   #8
dżin.

dzięki Bjork dopiero teraz się skapłem, że nie dałem zdjęć sypialni
dżin. jest offline  
stare 05.12.2008, 16:26   #9
shizeR
Guest

Dobra, mam jedno do powiedzenia : Ten dom bym ocenił jak byś dał wszystkie zdjęcia, ale do tej pory nie podoba mi się

stare 05.12.2008, 17:17   #10
treys

napewno lepszy od poprzednich ^^.
ale kto posadziłby pałki wodne na suchej ziemi? w ogóle ogród jest beznadziejny, rośliny poukładane bez namysłu i porządku.
wnętrze jest OK ale nie lubię czarno-szarej kolorystyki. gdzie niegdzie głupio wyglądają te okna z TS2 Zwierzaki. w łazience brakuje mi lustra.
jeszcze w sypialni- żaluzje są na oknach dobra, chociaż nie bardzo pasują do nich no ale na ścianie? można wywnioskować z tego że właścicielka kupiła ich za dużo i nie mając co z nimi zrobić-porozwieszała.
3,5/10

Ostatnio edytowane przez treys : 05.12.2008 - 17:23
treys jest offline  
Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania