Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30.12.2008, 04:40   #1
Seraf
Guest

Domyślnie Knavesmire Manor [BRAK ZDJĘĆ]

No więc ..... naszło mnie coś dziwnego i zamiast ładnego (przynajmniej w moim mniemaniu), małego, przytulnego domku na przedmieściach wyszło coś innego. Jest to co prawda na przedmieściach ale na pewno nie jest to małe i przytulne (jak zresztą sama nazwa mówi). W pewnym momencie miałem już dość tego "domu" ale jak się zaczęło to i skończyć trzeba. W środku widać świąteczne ozdoby jako że zacząłem robić domek jeszcze przed świętami a skończyłem jak widać już po .... ; )

Przed rozpoczęciem prezentacji jeszcze jedno; czy da się jakoś powiększyć parcele dostępne w grze? Dom jest zbudowany na największej dostępnej ale ja nie pogardziłbym większą.

Zapraszam;

Knavesmire Manor

Sypialnie: 6
Łazienki: 7,5
Piętra: 2
Miejsca garażowe: 4

Przepraszam za ogromną ilość zdjęć ale nie chciałem niczego pominąć, brakuje zdjęć kilku pomieszczeń ponieważ są zbyt małe by zrobić sensowne zdjęcia. Zresztą i tak w temacie jest ich już 80 (tyle ma limit) więc nie dało by rady więcej.

Dziękuję za oglądnięcie prezentacji a tych którzy czują się jeszcze na siłach o napisanie komentarza. : )

Ostatnio edytowane przez Charionette : 31.01.2015 - 13:42

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 30.12.2008, 06:51   #2
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19
Domyślnie Odp: Knavesmire Manor

Czuję się na siłach
Piękny... Jak ja Ci zazdroszczę tego pomysłu. Co prawda nie obyło się bez błędów (co robią kosmiczne fotele w starodawnym gabinecie? i łóżko w jednej sypialni drewniano - czerwone, a pościel bladoniebieska
To co najbardziej mnie urzekło to umiejętne połączenie kolorów. Jest ich tak dużo, a mimo wszystko tworzą zgrabną całość. No i w ogóle umiejętność zagospodarowania takiej wielkiej bryły. Mistrzu... a już szczególnie podziwiam za wykorzystanie tych rur podsufitowych. Strasznie mi się spodobały, ale nigdy nie wiedziałam, gdzie je wrzucić... <zazdrosna bardzo>.
No i bardzo ładnie wybrałeś dodatki z neta
Dzieś wieczorkiem - ściągnę od Ciebie pomysł i sama wprowadzę simów do takiej rezydencji
Aha - trawnik Ci się za bardzo odcina od otoczenia...

Ostatnio edytowane przez Björk : 30.12.2008 - 07:44
Björk jest offline  
stare 30.12.2008, 08:19   #3
Souris
Guest

Bardzo ładnie, szczególnie bryła i tyle Ci powiem

10/10

stare 30.12.2008, 09:13   #4
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Pięknie, profesjonalnie, stylowo, z pomysłem... Braknie epitetów na określenie Twojego dzieła
Jestem zszokowana- udowodniłeś mi, że nawet taki wielki dom da się rozplanować i umeblować. Jestem pełna podziwu.
Nie dość, że profesjonalnie wykonany, to jeszcze meble łanie podobierane, nie odbiegające od siebie style...
Na nic innego, jak 10/10 nie zasługujesz (chyba, że ocena powyżej skali )

Coś mi się obiło o uszy, że bodajże na MTS były jakieś większe parcele. Ale nie jestem pewna.

I jeszcze tak poza sprawą budownictwa: piszesz FS? No to w takim razie czekam na to, by móc je przeczytać i ocenić
Liv jest offline  
stare 30.12.2008, 10:14   #5
Marian...

Reputacja: 10

No, no, całkiem niezłe. Bardzo udany projekt, niecodziienny pomysł i umiejętne wykonanie, widać wprawioną rękę.

W punktacji mógłbym odjąć za kilka niedociągnięć (jak np wspomniane wcześniej fotele w gabinecie, odcinające się od otoczenie pokrycie terenu==>wina zbyt małej działki jak mniemam oraz zbyt duże puste przestrzenie w domu), ale są to właściwie drobiazgi, a całość jest na prawdę przyzwoita i miło się tą pracę ogląda.
Ocena: 9,5-10/10

Gratuluję i pozdrawiam,
Marian.
stare 30.12.2008, 10:30   #6
seattle

Genialny! Brak mi słów! W końcu jakiś nie ultra-hiper-modern, bardzo, bardzo mi się podoba.

10/10
stare 30.12.2008, 11:26   #7
Greenlyme
Guest

Bryła jest niesamowita! Poradziłeś sobie z jej rozmiarem i zamiast klocka, wyszło coś na prawdę porządnego. Wnętrza zapierają dech - zwłaszcza te schody przy wejściu, czy kuchnia. Jedyne, co mogę zarzucić, to oczywiście nowoczesne meble. Najbardziej mnie zraził kosmiczny telewizor w ostatniej prezentowanej sypialni. 9,5/10

stare 30.12.2008, 11:36   #8
Julia

Osobiście bardzo mi się podoba, chociaż niektóre pomieszczenia mogłyby być lepsze np. toaleta dla służby, bardzo ładna toaleta (ta największa) . Troszke za dużo stołów . Ogólnie to fajnie . ; ) Moim zdaniem . ; >
Julia jest offline  
stare 30.12.2008, 11:55   #9
Intenso
Guest

Oł Maj Gat! To jest boskie. Na początku myślałam, że to jakaś akademia, ale... 10/10

stare 30.12.2008, 14:24   #10
Linea
Guest

Na początku myślałam, że to kolejny, maxisowy blok mieszkalny ze znikomą ilością mebli, sterylny i nudny.
A tu psikus! ;-)
Udało Ci się fajnie zagospodarować duże przestrzenie - wieeelki plus za to, nie ma wrażenia pustki, wszystko fajnie się komponuje, nawet jeśli łazienki są bardziej w stylu modern.
Jedyne czego mogłaby się czepić, to czerwona sypialnia, w niby stylu orientalnym - ogólnie nie przepadam za tym kolorem.
widzę tu dodatki świąteczne - fajnie by było, gdybyś dał jeszcze foty domu (rezydencji?) przykrytej śniegiem, fajny klimacik by był... :-)

Pozdrawiam.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania