![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Niestety nie posiadam OŻ, raczej z powodu 'umysłowego ograniczenia' moje peceta (I tak jestem z niego dumna, że dzielnie znosi te kilogramy dodatków, które w niego pakuję... ;-) )
Mimo to, zapragnęłam stworzyć coś, co nie jest typowym blokiem mieszkalnym, a tzw. 'szeregowcem- bliźniakiem'. I tak, pod numerem 12 mieszka młode, charyzmatyczne małżeństwo, lubujące się w dalekich, egzotycznych podróżach, a numer 14 zamieszkuje rodzina z małym dzieckiem. (Przy 14-stce miałam konkretną koncepcję kolorystyczną, przy 12-stce... e... no powiedzmy, że szłam na spontan. ![]() Uwaga, spora ilość zdjęć! A oto i Enlargic w całej okazałości ------------------------------------------------------------------ Ughm, amen. o.O Pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez Charionette : 31.01.2015 - 13:43 |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
bryla bardzo fajna(swietna)...
Wewnatrz urzadzona rewelacyjnie. Jak dla mnie szeregowiec miodzio! 10/10 PS. faktycznie duzo zdjec... |
![]() |
![]() |
#3 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Wiesz - bardzo fajnie Ci wyszedł ten budynek, ale niestety odnoszę wrażenie, że meble z tych zestawów (szczególnie w kuchni) mnóstwo razy widziałam w tym samym zestawieniu
![]() Chociaż to jest styl, który i tak najbardziej mi się podoba ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Bryła nie jest zbyt ciekawa, ale ma fajne kolorki.
Ul. Kwitnącej Wierzby 12: Hall - troche razi mnie po oczkach, jest taki nawet fajny. Łazienka - troche za ciemne ściany, jak dla mnie nie bardzo pasują. Kuchnia jest fajna, ładne mebelki, tylko ta ściana z cegiełek mi się nie bardzo podoba. Jadalnia też fajna. Salon - jest nawet ciekawy, tylko ten dywan mi nie pasuje. Sypialnia właścicieli - skromna, przytulna, ładna. Łazienka jest fajna, chociaż te kwiatki mi się nie podobają. Pokój biurowy - ładnie urządzony, podoba mi się. Ul. Kwitnącej Wierzby 14: Hall jest fajny, podoba mi sie. Kuchnia taka sobie, nie bardzo mi się spodobała, zwłaszcza wiszący w powietrzu stolik/blat czy co to tam jest, no i wygląda tam też tak jakby okna wisiały w powietrzu ? Jadalnia jest bardzo fajna. Salon też mi się podoba. Łazienka na parterze taka nawet możliwa. Sypialnia - nie bardzo lubie ceglaste pokrycie ścian, jest w nim taka mieszanka kolorów na ścianach, co nie bardzo mi się podoba, ten ciemny kolor i cegły troche nie pasują do siebie. Łazienka - nie bardzo mi się podoba. Pokój chłopca jest fajny. Ogólnie nawet ładne. Podoba mi się. Pierwsze mieszkanko troche bardziej mi się spodobało. |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Nawet ładnie (a nawet bardzo)
Nie pasuje mi tylko jedna rzecz: Według mnie w domu, przy ulicy Kwitnącej Wierzby 12, jeśli chodzi o rzut na schody, to powinny one być ogrodzone czymś. ![]() Jeśli chodzi o całokształt: Dom miły, przytulny i jasny. ![]() Pozdrawiam |
![]() |
#6 |
|
![]()
WOw, pięknie! 10/10
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Nr 12 - w kuchni za dużo szafek, w salonie nie podoba mi się lampa, jakos tak chłodno i nieprzyjemnie, łazienki są całkiem, całkiem
Nr 14 - w jadalni razi mnie pralka, wszystko jest bardziej przemyślane i takie jakies " do zamieszkania". Zawsze zwracam uwagę na pokoje dziecięce. Twój mnie rozczarował, chaotyczny i taki "z bałaganem', który nie dodaje uroku tylko razi Ogólnie bliźniak fajny, pomysł dobry, z zewnątrz bryła bardzo mi się podoba. Dom na pewno wymagał wiele pracy. 8/10 |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Nie lubię się długo rozpisywać, dlatego powiem tak:
Szkoda, że nie masz OŻ, idealnie nadawałoby się na "blok", czy coś w tym rodzaju. Jak spojrzałam na pierwsze zdjęcie, to od razu mi się spodobało, bardzo fajna bryła. Wszystko zgrane..świetnie. Co do wnętrza też nie mam żadnych zastrzeżeń. Pozdrawiam i oczywiście 10/10. |
![]() |
#9 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
O Boże!
Toż to jest cudowne! ![]() Nie ma co prawda bałaganu (co jest właściwie, że warunkiem), ale jest realistyczność! I to aż bijąca po oczach! ![]() Wszystko mi się w tym domku podoba. Boski, po prostu ![]() 10/10 |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Z zewnątrz bardzo ładnie i wg. Szkoda tylko,że płot jest jedynie z przodu, ale z doświadczenia wiem, że całe ogrodzone działki też nie wyglądają najlepiej.
Mieszkanie 1: Bardzo ładnie dobrałaś kolory, choć w hallu trochę za szaro, tak smutno jakoś... Nie podoba mi się kuchnia, natomiast salon i jadalnia są bardzo ładne. Koło schodów dałabym jakąś barierkę, bo ta dziura dziwnie wygląda. Reszta jest ok, tylko w łazience "trochę wieje chłodem" Mieszkanie 2: Tutaj napiszę tylko, że znów jest ta dziura wokół schodów =] Zastanawiam się też w jaki sposób wisi blat w kuchni ^^ . Jadalnia może trochę nie pasuje do reszty domu, ale ujdzie . Powiem tylko, że najbardziej podoba mi się pokój dla dziecka. To na tyle.
|
|