![]() |
#32 |
Guest
|
![]()
Dzień dobry
Razem z Espritem będe prowadzi to Fotostory, niezabardzo znam się na grafice to zdjęcia będą takie jakie będą ![]() Przyjaciel ![]() Dzień zaczynał się bardzo słonecznie.Ptaszki śpiewał,psy szczekały a koty miałczały.Amadeusz wstał,chwile poleżał i żmudnie ubrał się....Po chwili włączył telewizje i przełączył na kanał o pogodzie: -Dziś zapowiada się bardzo słoneczny dzień, nie przewidujemy żadnych opadów deszczu.Powiedział pan w telewizji. -Hmmm, może wybiorę się dziś na basen??.Pomyślał Amadeusz Po chwili namysłu poszedł do łazienki, wziął pod pachę ręcznik i czym prędzej wybiegł z domu.Szedł długą alejką między drzewami i ujrzał na swojej drodze małą wiewiórkę. -Witam malutka ^.^ Wiewiórka szybko się spłoszyłą -No nic.Pomyślał Detektyw i poszedł dalej. Wkońcu doszedł na miejsce,szybko rozcielił ręcznik i wskoczył na bombę do wody. ![]() Pływał jakieś 20 minut i nagle stanęła przed nim dziwna pani z torebką. -Jesteś detektywem??-Zapytała. -Kim pani jest??Również zapytał Amadeusz. -Zapytałam pierwsza!!.Powiedziała z krzykiem staruszka. -Dobrze,dobrze....Tak jestem Detektywem.Odpowiedział przestraszony detektyw. -Ja jestem Maria Dudek,proszę cię znajdź moją córkę!!Powiedziała zdesperowana babcia ![]() Detekyw wyskoczył z basenu i zaczął rozmawiać na poważnie.Zajęło mu to jakieś 20 minut.Dowiedział się wiele o Hance.Pożegnał się ze staruszką i wracał do domu. Wracając natknał się na sklep zoologiczny ,,Świat Zwierząt". -Hmmm możę kupię zwierzaka??.Powiedział głośno -Booshe już sam do siebie mówię.Pomyślał Wszedł do sklepu i ujrzał małego szczeniaka w kojcu.Po chwili namysłu wyciągnął go i podszedł do kasy. ![]() -Ile on kosztuje?.Zapytał ekspedientki -Tylko 230$.Odpowiedziała -Hmmm....no niech będzie.Krzyknął Zapłacił wszystkim co miał.Zostało mu 15$.Wyszedł z pupilkiem ze sklepu i wracał do domu ![]() Ciąg Dalszy Nastąpi Ostatnio edytowane przez Katara : 10.04.2009 - 11:55 |
![]() |
![]() |
#33 |
Guest
|
![]()
Dorosły facet mówiący "Booshe"?!
"-Hmmm....no niech będzie.Krzyknął" po co krzyczał w sklepie?ekspedientka była głucha? "Szedł długą alejką między drzewami i ujrzał na swojej drodze małą wiewiórkę. -Witam malutka ^.^ Wiewiórka szybko się spłoszyłą" Też bym się spłoszyła,jakby jakiś obcy facet do mnie powiedział malutka. "Po chwili namysłu poszedł do łazienki, wziął pod pachę ręcznik i czym prędzej wybiegł z domu." A kąpielówki ubiera codziennie rano,no bo a nóż mu się zachce iść na basen! "Ptaszki śpiewał,psy szczekały a koty miałczały" Oszczędź mi takich cukierkowych opisów. Ogółem to beznadzieja. @down - prosz bardzo. ;p Ostatnio edytowane przez Chryzantem Złocisty : 10.04.2009 - 11:50 |
![]() |
![]() |
#34 |
Guest
|
![]()
Chryzantem Złocisty-Dziękuje za porady.....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Reputacja: 10
|
![]()
Źle piszesz dialogi. Powinno być:
-Dobrze,dobrze....Tak jestem Detektywem - odpowiedział przestraszony detektyw. "Detekyw wyskoczył z basenu i zaczął rozmawiać na poważnie." -detektyw - z basenu to się raczej wychodzi "Dowiedział się wiele o Hance" - no ale czego się dowiedział? "Pożegnał się ze staruszką i wracał do domu." -a co, nie doszedł? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Guest
|
![]()
"Dowiedział się wiele o Hance"
- no ale czego się dowiedział? Od babki się dowiedział ![]() "Pożegnał się ze staruszką i wracał do domu." -a co, nie doszedł? No bo wstąpił do sklepu |
![]() |
![]() |
#37 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o powrót do domu to lepiej by brzmiało: Pożegnał się ze staruszką i udał się do domu. Po drodze wstąpił jeszcze do sklepu zoologicznego. - czy coś w tym stylu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
![]()
Ok dziękuje bardzo....Wezne to do serca i wykorzystam....Widze, że mamy 11 lat
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
Muszę przyznać, że ten odcinek jest NUDNY! Nic tak naprawdę z niego nie wiadomo... Zawiły, niezrozumiały... Ale pani Zadecka w roli Marii Dudek jest the best... No cóż czekam na kolejny odcinek... Mam nadzieję, że zaplanowaliście już coś ekstra...
5/10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
miałczały- miauczały
"żmudnie ubrał się"- nie rozumiem... "-Dziś zapowiada się bardzo słoneczny dzień, nie przewidujemy żadnych opadów deszczu.Powiedział pan w telewizji." -Dziś zapowiada się bardzo słoneczny dzień, nie przewidujemy żadnych opadów deszczu- powiedział pan w telewizji. "-Witam malutka ^.^" Jak on powiedział to, co jest na końcu? I od kiedy ludzie gadają z wiewiórkami? o.O "-No nic.Pomyślał Detektyw i poszedł dalej." -No nic- pomyślał Detektyw i poszedł dalej. "szybko rozcielił ręcznik" CO ZROBIŁ?! "-Kim pani jest??Również zapytał Amadeusz. -Zapytałam pierwsza!!.Powiedziała z krzykiem staruszka. -Dobrze,dobrze....Tak jestem Detektywem.Odpowiedział przestraszony detektyw. -Ja jestem Maria Dudek,proszę cię znajdź moją córkę!!Powiedziała zdesperowana babcia" -Kim pani jest?- również zapytał Amadeusz. -Zapytałam pierwsza!- Powiedziała z krzykiem (?) staruszka. -Dobrze, dobrze....Tak jestem detektywem- odpowiedział przestraszony detektyw. -Ja jestem Maria Dudek, proszę cię, znajdź moją córkę!!- powiedziała zdesperowana babcia "-Hmmm możę kupię zwierzaka??.Powiedział głośno" -Hmmm może kupię zwierzaka?- zastanowił się "-Booshe już sam do siebie mówię.Pomyślał" - Boże, już sam do siebie mówię!- pomyślał (a czemu nie powiedział? ;]) Tyle z błędów. Odcinek taki krótki (ile to może być- jedna strona wordowa?), a popatrz ile błędów... O źle zapisanych dialogach wspomnieli Ci już inni. Ale swoją drogą to FS jest jakieś inne ![]() Czy to FS ma jakąś z góry ustaloną fabułę? Bo co niby do tego wszystkiego wnosi wątek, w którym Amadeusz kupił psa? Przecież chyba nie o tym będzie to FS... No właśnie- nie o tym, tylko o czym, ja się pytam? 5/10 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|