|
|
#12 |
|
Reputacja: 20
|
Fakt, lepiej kupić od razu kosteczkę 1 GB, gra od razu będzie lepiej chodziła, ale ta twoja zintegrowana grafika to jakiś marny shicik. xD Nie dziwię się, że tnie.
Ale.. Jeśli się tnie przy dużej ilości bądź jakiejkolwiek ilości simów, to to wszystko się kręci wokół RAMu, także myślę, że jego dokupienie pozwoli ci na dość kąfortowe że się tak wyrażę granie.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guest
|
A ja dodam, że jak się ma 30gb downloadu to i przy 4GB ramu potrafi się buntować
|
|
|
|
#14 |
|
Guest
|
To w laptopie można Wymienić grafikę?
|
|
|
|
#15 |
|
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
Można wszystko, ale jest to czasami nieopłacalne
![]() Np. Nowy procesor = laptop z tym samym procesorem ale bez systemu opracyjnego. Najlepiej i najtaniej w lapku polepszyć jakość dokładając Ramu. Potrafi działać jakieś 5 razy szybciej. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Reputacja: 11
|
Cytat:
Spróbuj pograć na mniejszej rozdzielczości ekranu. |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Reputacja: 20
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Guest
|
no ja sie szykuje na dodatkowe 2 GB
ale.. ma podrozec ponoc wiec radze jak najszybciej sie wybrac do sklepu
|
|
|
|
#19 |
|
Reputacja: 10
|
Przeinstalowałam wszystko na komputer stcjonarny i wszystko już szybko śmiga.
Dziękuję za rady.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Reputacja: 15
|
1. Najprostszy sposób ze znanych mi możliwych- zmniejszyć detale na minimum. (Jakby ktoś nie wiedział: wchodzimy w ustawienia gry- ustawienia grafiki, wydajności i zmieniamy co możliwe)
2. Sprawdzić wymagania gry z parametrami komputera. Często jest tak, że macie za mało pamięci ram. Jednakże można poczekać z jej dokupywaniem, najpierw przeczytać dalszą część poradnika. 3. Pożegnać się z folderem downloads 4. Zrobić reinstal- czasami jest tak, że gra nie zainstaluję się prawidłowo, pomimo, iż macie oryginalną. (Miałem tak ostatnio. Zabrakło mi Miłowa, Werony i Dziwnowa. Po za tym gra była jakaś dziwna…) 5. Zwiększyć pamięć wirtualną o 1/3 np. macie 1000 to 1300 i tak dalej… (Dla początkujących: pamięć wirtualną możecie zmienić klikając prawym przyciskiem myszy na ikonkę Mój komputer- właściwości – zaawansowane- wydajność ustawienia- zaawansowane- pamięć wirtualna – zmień , po czym zmieniamy na tym dysku na którym mamy simy i klikamy na OK.) 6. Na dysku z grą musi być co najmniej ¾ wolnego miejsca. 7. Skan komputera. 8. Defragmentacja dysku. Osobiście nie próbowałem, ale podobno pomaga. 9. A więc może to dziwne, ale skutkuje. Pomysł zawdzięczam Baby-V, a jest to mianowicie- gra w oknie. Próbowałem było lepiej, ale niestety nie działa tam przewijanie na krawędziach. (Aby uruchomić grę w oknie klikamy prawym przyciskiem muszy na ikonkę gry- właściwości , a w elemencie docelowym dopisujemy: -w (przed –w musi być spacja inaczej nie zadziała) 10. Wyłączyć jakie tylko możliwe programy działające w tle. Np. antywirus, Internet. programy komunikacyjne np. gg, tlen, skype. Najlepiej powyłączać je z paska zadań (to z prawej strony na dole) No to jeszcze takie głupotki, ale pomagają: 11. Nie bawić się z boolpropem. Może nas spotkać np. efekt skrzynki pocztowej i simowie, którzy przejdą obok niej strasznie się wleką. 12. Grać nie więcej niż 4 simami na danej parceli. 13. Unikać domów z dużą ilością pięter. To takie praktyczne poprady, jak zwiększyć wydajność gry, ale sprawdzałem- skutkują
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|