|
|
#1 |
|
Guest
|
Hey!!!
Wreszcie zdecydowałam się zrobić FS Tytuł:" Basen-miejsce zbrodni" Odcinek 1 A więc.... Mam na imię Meryl i jestem niespełna dwunastolatką. Od niedawna mieszkam w Dziwnowie wraz z moją mamą Christine i tatą James'em. Oto cała rodzinka w komplecie: .Chyba łatwo rozpoznać ,kto to kto . I chyba łatwo zauważyć ,że ja i moja mama jesteśmy.... Inne. Mama powiedziała ,że należymy do 1% ludzi ,którzy tak wyglądają ,ale nie jestem taka głupia i jej nie wierzę. Na dodatek ,ostatnio wszystko się zmienia. To znaczy, już kilka razy był u nas pożar. To chyba dziwne,nie ? Przy ostatnim pożarze zapalił się toster. Moja mama była dziwnie wkurzona ,kiedy do naszego domu wkroczyła straż pożarna.Myślę,że to dlatego iż naszą wybawicielką była Jess ,która ciągle zanudza nas opowieściami o swoim zmarłym narzeczonym Peterze. Poza tym ,moja mama ,której zawsze ,ale to zawsze wystarczała czarna sukienka (na imprezy),kilka bluzek ,spódnica i jeansy nagle zaczęła wydawać pieniądze ,które dostała od swoich rodziców( nigdy ich nie widziałam ). Jeździ ciągle do centrum i kupuje ,co nowe ciuchy. Na szczęście nie zapomina o nas i nam też coś zawsze przywiezie.![]() Ach, no i nie można zapomnieć o tym ,że zrobiła sobie pasemka. A przecież ona nigdy nie lubiała zmian. A teraz wygląda tak jakby zaczynała nowe zycie ,choć to może zależeć od tego ,że się starzeje . Tak czy owak ,na razie dla rodziców najważniejsze jest to ,że w szkole mam prawie same piątki i szóstki ,co oznacza że nie zrezygnują z dawania mi kieszonkowych. Jednak jest jeszcze coś o czym trzeba wspomnieć. Moi rodzice ostatnio strasznie się kłócą. Mam już tego dość !!!![]() Tak np. było dzisiaj: -Jak możesz !!! Ciągle bierzesz szmal od swojego tatusia i wydajesz na zbędne szmaty !!!! -A ty???? Siedzisz przy tym swoim nowiutkim sprzęcie i ciągle się czegoś doszukujesz !!! Mam tego dosyć !!!! Nie chcę tego widzieć w naszym domu,rozumiesz ?! W efekcie od dzisiaj ,pracuje ekipa ,która dobudowuje tacie dodatkowe pomieszczenie ,gdzie będzie mógł spokojnie zaspakajać swoje zachcianki oglądania gwiazd i tak dalej. Oczywiście dzisiaj po wspólnym oglądaniu wiadomości , ![]() mama podeszła do taty i zaczęła skruszona: -Kochanie ,wiesz nie musiałeś wzywać tej całej ekipy. W końcu można było dojść jakoś inaczej do porozumienia... -Słuchaj Kruszynko....-zaczął tata. -Tak Misiu?-zapytała słodko mama. -Och... Teraz będę pracować tak ,ale obiecuje ,że będę poświęcał mojemu sprzętowi ,jak ty to nazywasz ,góra dwie godzinki...-usprawiedliwił się tata i tak to pięknie się zakończyło : . Na razie nic nie mogę stwierdzić ,ale uważam ,że te wszystkie zmiany i w ogóle są winą taty. On wymyśla sobie jakieś głupie zajęcia ,jak przyglądanie się gwiazdom i postanowiłam zacząć się jemu sprzeciwiać. A niech ma ,za to że tak traktuje mamę !!! I niech się nie dziwi ,że się go czepia !!!! C.D.N ![]() Dlaczego Meryl jest inna ?Co jest winą kłótni jej rodziców? Skąd liczne pożary i zmiana Christine ? Między innymi TO znajdziecie w drugim odcinku (który postaram się dodać jak najszybciej )I jak wam się podoba??? Wiem ,że zdjęcia są słabe ,ale naprawdę starałam się jak mogłam ,aby były przynajmniej troche dobre. Oceńcie mnie w skali 1/10 ,plis! A następny odcinek będzie... Ee... Nie wiem może we wtorek lub środę... A może nawet w niedziele... Zobaczę !!! :* ps. co się stało z rodzinkami ?
Ostatnio edytowane przez Delicate : 15.02.2005 - 17:56 |
|
|
|
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|