Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz t Fotostory?
Super! 2 66.67%
Ok, może być. 0 0%
Przeciętne... 0 0%
Nie podoba mi się... 1 33.33%
Głosujących: 3. Nie możesz głosować w tej sondzie

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 19.06.2006, 22:40   #1
Justine
Guest

Domyślnie "The Story"

To będzie taki jakby wstęp, początek całej opowieści.
Zdjęcia są robioe "z daleka" bo musiałam oddalić ekran żeby było widac drzewa... :con:
Ten wstep będzie oczywiście nuuuudny...
Tak więc zapraszam do oceniania i czytania.
Ps. Pierwszy prawdziwy odcinek poublikuje jutro, to jest po to żebyście się dowiedzieli o co w tym chodzi.

"
THE STORY
"

Nie tak dawno temu ludzie wypowiedzieli wojnę elfom. W bitwie uczestniczyły również inne rasy. Jedni byli po stronie ludzi inni zaś walczyli po stronie elfów. Wiele rodzin ucierpiało, poległo kilka tysięcy istot. Zwyciężyli ludzie, w ciągu kilku lat wszystko znów wróciło do normy, prawie wszystko...

Na wzgórzach, nieopodal granicy górskiej osiedliła się armia broniąca kraju elfów. Schantal była centaurem, właśnie wybierała się do osady rozpocząć szkolenie. Loowire i Seen również dzisiaj się tam wybierają. Okazuje się jednak że ktoś zaatakował osadę. Zostały tylko spalone pozostałości po domach i namiotach oraz ciała ofiar. Loowire od razu pobiegła w przeciwną stronę. Nie mogła na to patrzeć. Seen i Schantal zostali jeszcze chwilę, nie mogli uwierzyć że to się stało naprawdę. Chwilę później dogonili Loowire i razem udali się na pobliską polanę. Tak się poznali. Loowire była elfem, niegdyś dumna i szlachetna rasa, dziś uważana przez niektórych za poganów lub innych „złych”. Seen był natomiast półelfem synem kobiety i elfa. Z tego co wcześniej pisałam, wiecie już że Schantal była centaurem.
Schantal znalazła w lesie drewniany łuk. Były w nim wyryte inicjały C.L oraz niedokładny adres. Cała trójka postanowiła udać się w podróż aż na koniec kraju który zamieszkiwali ludzie. Tam osiedliła się bowiem tajemnicza osoba która być może mogła im teraz pomóc.
Lecz najpierw udali się do najbliższej wioski, tylko tam mogli kupić mapę, jedzenie i broń.
Tak rozpoczyna się historia.

Po drodze do wioski oczywiście się zgubili.
- Czy jesteś pewien że dobrze idziemy? – Powiedziała Schantal
- Skąd mam wiedzieć, nie mamy przecież mapy!
- Proszę tylko się teraz nie kłóćcie, musimy sobie jakoś poradzić.
- Loowie przestań. Wiesz dobrze jak jest! Nie mamy broni, jedzenia ani mapy i na dodatek jesteśmy uwięzieni w lesie... skoro ktoś zaatakował osadę to skąd pewność że nas nie dopadnie?
- Jeśli będziemy uważać to nic się nam nie stanie. Nie możemy pokazać że tu jesteśmy!
- Najlepiej będzie jeśli zostaniemy w tej wiosce na dobre!
- Zwariowałaś? Ktoś musi nam pomóc. Żeby się do NIEGO dostać musimy przejść obok ludzi! A jeśli to oni przepuścili atak?
- Nie ważne kto to był. Teraz naszym jedynym zmartwieniem jest wejście na dobrą drogę która doprowadzi nas do wioski!
- A-ale zgubiliśmy się... co zrobimy?
- Idziemy dalej! I tym razem JA prowadze! – Krzyknęła Schantal i wybiegła przed Loowire i Seen’a.
Udali się na zachód. Kilka godzin później zapadł zmierzch.
- Może rozpalimy ognisko? – Zaproponowała Loowire
- Mówiłem żebyśmy nie dawali znaków życia. Ognisko może kogoś tu zwabić.
- Jasne, przepraszam.
- Nie masz za co przepraszać Loowie – wtrąciła się Schantal – chodźcie, chyba coś znalazłam.
- To jest koszyk!
- I świeca. W tym koszu są owoce.
- Nie ruszajcie ich. Nie wiadomo skąd są. Patrzcie tam! – Schantal pokazała palcem kilka nagrobków które było widać w oddali.
- To jest cmentarz! – Powiedział Seen.
- Tak. A skoro jest cmentarz to niedaleko musi być wioska prawda?
Wszyscy ruszyli zgodnie we wskazane miejsce.

Ostatnio edytowane przez Justine : 19.06.2006 - 23:00
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania