|
|
Zobacz wyniki ankiety: Co sądzisz o tym fs ? | |||
Odlotowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 63.64% |
Całkiem niezłe |
1 | 9.09% |
Przeciętne |
1 | 9.09% |
Nic takiego |
0 | 0% |
Beznadzieja |
2 | 18.18% |
Głosujących: 11. Nie możesz głosować w tej sondzie |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Odcinek 1. „Nocne Najście”
Historię jaką chcę wam dziś opowiedzieć , opowiada o pewnej kobiecie o imieniu Felicja która zostaje wplątana w ciąg różnych dziwnych zdarzeń… [.W ogrodzie.] ![]() - Mamo co to jest ? -To księga czarów, jest bardzo cenna ma w sobie wiele niewyjaśnionych tajemnic i jest przesiąknięta magią, należała kiedyś do wielkiego czarnoksiężnika który dzięki właśnie tej księdze miał ogromną moc ! -Po co ją tu trzymasz ? a gdyby ktoś ją nam ukradł ? -To niemożliwe, ta księga przywiązuje się do tego kto jej używa, a jeżeli ktoś będzie chciał ją tak po prostu wziąć sama z siebie może rzucić zaklęcie , a żeby ją otworzyć i zdobyć jej zaufanie trzeba znać tajne słowa. -Jakie słowa ? – zapytała z zaciekawieniem. -Nie mogę Ci tego powiedzieć , kiedyś przekażę ją Tobie i poznasz te słowa . -Aha , rozumiem.. – powiedziała. Chciała ona więcej dowiedzieć się o księdze , matka z niechęcią jej opowiadała. Nagle do ogrodu weszła Pani. Franciszka która była gosposią zawsze miła i uśmiechnięta kobieta. ![]() -Przepraszam że przeszkadzam, ale mam do pani prośbę czy mogę wieczorem wyjść , ale nie na długo. -Hm, no dobrze ale pamiętaj że masz szybko wracać. - Dziękuję. – odpowiedziała , przez czas trwania rozmowy cały czas patrzała się dziwnie na księgę ,Felicja zauważyła to ale pomyślała że gosposia zastanawiała się co to za księga. ![]() - Zdobędę tę księgę ,przekaże ją demonowi a potem razem z nim zniszczę tą głupią wioskę jak i resztę kraju a może i nawet cały świat! –mówiła do siebie w myślach w drodze powrotnej Franciszka… -Mamo ja już pójdę ,porozmawiamy o tym jeszcze innym razem dobrze ? -Zastanowię się – odpowiedziała. ![]() Felicja szła przez ogród w stronę wejścia do domu, czuła jakby ktoś ją obserwował.. Tylko kto ? Nadszedł wieczór Franciszka wyszła z domu,a Felicja jak co dzień udała się do ogrodu ,kiedy patrzała w niebo nagle pojawiła się przed nią kobieta. Strasznie się wystraszyła na jej widok. Była ona dziwnie ubrana i miała niebieski kolor skóry. - Aaaa –krzyknęła. – Kim pani jest ? Co pani tu robi ? proszę o natychmiastowe wyjaśnienia ![]() -Spokojnie, nic Ci nie zrobię , jestem tu aby Cię ostrzec , wysłała mnie nimfa Galilea , jest ktoś kto chcę Cię zniszczyć tak samo jak i Twoją matkę , doszły mnie słuchy że jesteście w posiadaniu księgi o wielkiej mocy , musi ona zostać zniszczona a jeśli nie zostanie, nas wszystkich czeka śmierć, zły demon i jego podwładni zapanują nad ziemią ! -Co pani bredzi ? jaka śmierć ? demony nie istnieją ! wiem że ta księga ma ogromną moc, ale tu jest bezpieczna. -Nie sądzę. A demony istnieją tak samo jak nimfy i inne stworzenia. -Proszę mnie zostawić w spokoju i natychmiast opuścić ten ogród, jest pani jakaś opętana ! odejdź ! – wykrzyknęła przerażona Felicja. ![]() Kobieta (elfka) odeszła tak jak jej kazano, ponieważ nie miała zamiaru się dłużej sprzeczać.. Dziewczyna wciąż myślała o tej kobiecie i o tym co mówiła , była przerażona i zarazem zdziwiona . Czy Felicja uwierzy w to co jej powiedziano ? Czy Franciszka wykradnie księgę ? .. czy mama Felicji – Margarit powie wszystko na temat księgi ? xDDD. Wszyscy wiedzą o co chodzi ; pp w następnym odcinku się dowiecie ; p i jak ? .. te 2 czarno-białe zdjęcia nie były celowe ; ]. Po prostu zapomniałem na jednych z nich zrobić nocy . przepraszam ^^” |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|