Dziękuję za komentarze
Cytat:
Napisał niet
tak btw. to czy mi sie zdaje, czy zosia miala urodzic blizniaki?
|
Dobrze Ci się wydaje, aczkolwiek nie chciałem już zmieniać po tym, jak Zosia naprawdę urodziła

Dziękuję za komentarz.
Cytat:
Napisał Narcyz
Co?!
Że niby ja zwątpiłam? Tamten komentarz szczerze mówiąc miał w sobie ktytykę, ale nigdy bym w nie nie zwątpiła.
|
No może nie do końca dobrze się wyraziłem

Po prostu odniosłem takie wrażenie, że coraz mniej interesują Cię losy Niepokornych.
Cytat:
Rozumiem, że Judyta popełniła samobójstwo, Hania wchodząc z Brandy do piwnicy ją znalazły, a Zosia urodziła dziecko któremu dała na imię Judyta, co? Dobrze to zrozumiałam?
|
Wszystko zrozumiałaś tak jak trzeba
Cytat:
Napisał Narcyz
Aha i dlaczego Robert dwa razy przeżywał taki szok przed i po urodzeniu dziecka Zofii?
|
Pierwszy szok był z zaskoczenia a drugi z rozsądku
Cytat:
Napisał Narcyz
A co do Twojego komentarza to znaczy, że jakby była kolejna częśc Niepokornych to Brandy ożeniłaby się z Robertem?
|
Tak jak powiedziała Cailleach- potencjalną żoną miała być Hania. Teraz nawet nie wiem, jak ja mogłbym zrobić to Zofii
Cytat:
Napisał Hnat
"Koło się zamknęło", jak to powiedział Vader do Obi-Wana. "Niepokorne" zaczęły się od pogrzebu i pogrzebem się skończyły.
W ogóle ta ostatnia część to taka zdumiewająco poważna w porównaniu do poprzednich; kto wie, czy nawet nie trochę patetyczna. I na niewiele tu się zdały pewne weselsze akcenty.
|
Tak- liczyłem że ktoś to zauważy

A co do poważności- starałem się, żeby było trochę poważniej- w końcu nie za każdym razem da opowiadać się śmiesznie o poważnych sprawach- jak miało to miejsce do tej pory. To FS pisane innym słowem mogło by być jakimś romantycznym dramatem
Cytat:
Napisał Hnat
Rodzina Hani wydaje się być naznaczona przez (przeklęta?) los.
|
Może to tak powiedzieć, aczkolwiek ja bym to raczej nazwał "nierozważna i pechowa".
Cytat:
Napisał Hnat
Taki splot zdarzeń jest dobrym argumentem na poparcie tezy, iż to był ktoś z jej szajki. Ale jeżeli nawet, to zawsze pozostawała jeszcze ucieczka - na nią nie było jeszcze za późno.
A może zdarzył się swego rodzaju cud i Judyta, widząc, co narkotyki zrobiły z jej siostrą
|
Ja to sobie tłumaczę, że po prostu Judyta bardzo zmieniła się od początku historii. Świadczy też o tym początek ostatniego odcinka:
Widzę wszystkie błędy, które popełniłam, a teraz chciałabym to wszystko naprawić.
Cytat:
Napisał Hnat
Tylko dlaczego mała ma na imię Judyta?
|
Mimo, że może teraz Wam imię Judyta kojarzy się głównie z czarnym charakterem siostry Hani, chciałem je zachować w serialu- po prostu imię to jakoś do mnie przemawia (nie umiem tego inaczej wytłumaczyć

)
Cytat:
Napisał Hnat
No, ale może to śmierć Judyty sprawiła, że to nie tak chwalone przez zmarłą intrygi, lecz zgoda stała się fundamentem sąsiedzkiego pożycia.
|
Brandy zaczęła się już zmieniać w kilka odcinków w stecz. Dumnie z siebie, że osiągnęła to co chciała (a chyba punktem kulminacyjnym było kupno 'lśniącej rezydencji') pomogła z litości Hani i przez to właśnie zobaczyła, co jest tak naprawdę ważne i co powinno się liczyć. W końcu zdelikatniała na nieszczęście innych, przejrzała, że świat nie kończy się na małomiasteczkowych skandalach jakie wyczyniała.
Cytat:
Napisał Hnat
I nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że spod tego wszystkiego przebija pewna ironia, a sąsiedzka zgoda nie będzie trwała.
|
Dobrze myślisz

Coraz bardziej zastanawiam się nad kontynuacją, a co by było ciekawego w idealnej zgodzie?

Jednak jeżeli w ogóle, to najpierw napiszę kilka odcinków z przeszłości naszych bohaterów- takie jakby uzupełnie do całości.
Dziękuję za komentarz.
Cytat:
Napisał blakitsoni
gratuluje ze dobrnales do konca,serio.
|
Sam się sobie dziwię i thx za komentarz.
Cytat:
Napisał aniołek
Każdy odcinek zawierał jakiś element zaskoczenia, dzięki czemu fabuła nigdy nie była nudna.
|
Bardzo się starałem, żeby FS nie było czymś w rodzaju "dam ci komentarz po znajomości"
Cytat:
Napisał aniołek
Życzę Ci kolejnych pomysłów !
|
Ich jest nawet zbyt dużo

Po prostu nie wiem od czego zaczynać

Dzięki za komentarz.
Tak jak napisałem już Hnatowi w odpowiedzi:
Pewne jest, że napiszę jeszcze dwa-trzy odcinki o przeszłości naszych bohaterów i krótko opiszę sielankowe życie zaraz po zakończeniu się akcji FS.
I nie wykluczam też kontynuacji, aczkolwiek nic nie obiecam.