Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 10.08.2010, 10:15   #1
lady-angel

Reputacja: 10
Domyślnie W krzywym zwierciadle

Na początku chciałabym zaznaczyć, że jest to moje pierwsze opowiadanie
Wiem, że na razie nie jest tego dużo, ale mam nadzieje, że komuś się spodoba i będzie chciał poznać dalszą część

Alice wychowała się w małym miasteczku niedaleko Simsow. Miała kochających rodziców, którzy zawsze dbali o to by jej niczego nie brakowało, mimo często brakujących pieniędzy. Gdy skończyła 16 lat postanowiła pójść do pracy by zacząć odkładać na spełnienie swojego marzenia. Od zawsze chciała być modelką i miała do tego predyspozycje. Była wysoka, szczupła i przede wszystkim miała to coś w oczach co sprawiało, że aparat po prostu ją kochał. Na swoje 19 urodziny oświadczyła rodzicom, że wyjeżdża do Simollywood, spróbować swoich sił w modellingu. Rodzice nie ukrywali swojego niezadowolenia wynikającego z obaw o swoje jedyne dziecko. Chcieli dla Alice jak najlepiej wiec się zgodzili. Dziewczyna wyjechała z miasteczka. Zatrzymała się u swoich dobrych przyjaciół, Mary i Marka. Po kilku nie udanych castingach, dostała angaż w sesji do jednego z lepszych magazynów o modzie. To pozwoliło jej na wynajęcie własnego mieszkania. Coraz częściej pojawiały się oferty, jednak marzeniem Alice było pozować dla Dolores Rewards, redaktorki naczelnej „Simmoda” największego magazynu o modzie. Manager dziewczyny umówił ją na rozmowę, która mogła to wszystko spełnić. Może to był właśnie ten moment w którym powinna pójść w inną stronę?
Alice bardzo denerwowała się przed rozmową, musiała wejść do sali w stroju kąpielowym. Gdy otworzyła drzwi, zobaczyła pomieszczenie prawie całkowicie pokryte lustrami. Na środku, przy biurku, siedziała Dolores wraz z fotografem.
- Przejdź z jednego końca sali do drugiego- powiedziała redaktorka.
Wydawała się jak by była z kamienia. Alice nie mogła się do patrzeć w jej twarzy żadnych emocji. Jednak nie to było teraz najważniejsze, musiała się skupić na tym by jak najlepiej przejść ten krótki odcinek. Gdy doszła do biurka usłyszała.

- Masz ładną twarz, ile ważysz ? – spytała
- 54 kilogramy- odpowiedziała dziewczyna
Dolores przewróciła oczami.
- Za dużo, musisz schudnąć jeśli chcesz dla mnie pracować. Mój fotograf zrobi Ci próbną sesje w studio. Zobaczymy jak to wyjdzie, choć nie jestem przekonana by wypadła dobrze-
Alice była zdziwiona, jednak była gotowa zrzucić te kilka kilo by sprostać oczekiwaniom Dolores.
Fotograf wstał i zaprowadził dziewczyne do sali obok, gdzie zrobił jej kilka zdjęć w pięknej kremowej sukni. Alice starała się jak najlepiej wypaść. Zdjęcia wyszły świetnie, wszyscy w redakcji byli zachwyceni, urodą modelki. Jedynie Dolores nie wypowiedziała się na temat sesji, tylko kazała pojawić się dziewczynie za 2 tygodnie na bankiecie organizowanym w jej posiadłości.
Alice wróciła do mieszkania gdzie czekali już na nią Mary i Mark w szampanem.
- Kochana i jak poszło? Z resztą po co pytam pewnie wypadłaś znakomicie- powiedziała Mary.
- Chyba dobrze –
- Oj nie bądź taka skromna- Mark był jej dobrym przyjacielem, zawsze był przy niej. Jednak nigdy nie miał odwagi by się przyznać co czuje do Alice.
- Dobra już nie mówmy o tym tylko świętujmy- Podekscytowana Mary otowrzyła szampana.
Mark wziął kieliszek i zaczął mówić
- Alice, wznieśmy toast za początek twojej wielkiej kariery ! –

One Tree Hill !!!
lady-angel jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania