![]() |
#5 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ja tam się nie znam, ale zupełnie nie przypadło mi do gustu to monstrum, że tak się wyrażę.
![]() W każdym razie - całość przypomina mi ogromną halę, przy której pracowało dwudziestu różnych architektów i każdy z nich dobudował sobie do niej to, co akurat przyśniło mu się w nocy. Tu szklany daszek, tam wystający z bryły kawałek ściany, za rogiem okienko zupełnie nie pasujące do reszty, na górze machniemy zadaszenie na słupkach, rzucimy trochę szkła, miejscami odrobinę cegły - a tam, gdzie robotnicy nie dosięgną - zostawimy surową ścianę. Żeby za nudno nie było, to dołożymy garść ślepych balkoników, na których będzie zbierała się woda tworząc w przyszłości malowniczy grzyb wewnątrz budynku, całość przystroimy wagonem bannerów i pylonów reklamowych w dziwacznych językach, na fasadzie krzywo przykleimy nazwę naszego dzieła - i gotowe! Zdaję sobie sprawę że to galeria handlowa a nie opactwo westminster, i że tego typu budynki w większości tak właśnie wyglądają. Nie zmienia to jednak faktu, że całość nie przypadła mi do gustu ale mam nadzieję, że nie zrazi Cię odrobina krytyki. Jak pisałem - ja tam się nie znam. ![]() Ostatnio edytowane przez haughton : 09.05.2012 - 21:38 |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|