Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 17.11.2012, 15:48   #11
rudzielec

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Cytat:
Napisał Malin Zobacz post
Mam problem, ale właściwie to... nie wiem z czym Z rozdzielczością? Z programem do zrzutów? Po włączeniu gra wygląda, jakby nie mieściła się na monitorze, boki są lekko ucięte i nie widać całości, ale jest coś jeszcze dziwniejszego. Sam obraz jest ok, ale panel rodziny wygląda, jakby był rozciągnięty w poziomie, jest lekko zniekształcony. Po zrobieniu zrzutu robi się dziwaczna rzecz odwrotna - na screenie panel jest ok, a obraz gry w tle jest zniekształcony, tak jakby "ściśnięty" - tutaj przykład. Nie rozumiem, dlaczego?
Głowię się nad tym od kilku godzin i nic nie wymyśliłam. Problem pewnie tkwi w rozdzielczości, ale za Chiny nie wiem, jak ją ustawić, by gra wyglądała dobrze i robione zrzuty wychodziły tak, jak ja je widzę w grze, czyli po prostu normalnie, a nie zniekształcone.
Na poprzednim komputerze miałam rozdzielczość 1280x960, teraz 1440x900. W grze mam 1024x768. Nie rozumiem, co i jak mam przestawić, aby zrzut wyświetlał się normalnie.
Jakieś sugestie? Będę bardzo wdzięczna.
Malinku, urwe Ci kiedyś coś za to, że się mnie nie zapytałaś od razu
Zerknij na screena z mojej gry jak mam poustawiane opcje grafiki:

Ustaw sobie rozmiar ekranu, odpowiednio do swojego monitora, bo to, że Ci rozciąga obraz, to jest wina złego ustawienia właśnie, na końcu dajesz "Zastosuj zmiany" i powinno być wszystko ok

@Breath a nie masz więcej jakichś chacków? Prawdopodobnie zakłóca się z czymś, skoro takie wariacje się dzieją Proponuję wywalić na pulpit i sprawdzić czy to tego wina

Ostatnio edytowane przez rudzielec : 17.11.2012 - 15:54
rudzielec jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 39 (0 użytkownik(ów) i 39 gości)

Zasady Postowania