![]() |
#11 |
Reputacja: 14
|
![]()
Damian, nie rozumiem jednego - wściekasz się na każdego, kto odważy się powiedzieć słowo krytyki pod adresem nowej serii, a am narzucasz nam swoje zdanie na temat poprzednich części. I to w temacie, który do tego nie służy. Może byś zatem łaskawie przyjął do wiadomości, że w realnym świecie każdy człowiek jest inny i każdy ma prawo do odrębnego zdania. A moje zdanie jest takie, że pomimo, iż pokazano nam grę we wczesnej fazie produkcji, to nie liczyłbym na jakieś daleko posunięte zmiany. Na pewno zostaną dodane nowe opcje, więcej ubrań i fryzur, więcej obiektów. Może zostaną zmienione jakieś szczegóły. Może nawet przywrócone zostanie narzędzie tworzenia stylu. Ale jestem pewien, że grafiki nie zmienią, a to ją użytkownicy oceniają (bo co innego można ocenić na podstawie screenów). Kolejna rzecz: w kółko tylko piszesz, że ta gra będzie wspaniała, och, ach, ale jak ktoś napisze, że ta gra będzie okropna, zaraz podnosisz okrzyk "skąd wiesz!" i zaczynasz bezsensowny wywód na temat słabości dwójki (która w mojej opinii jest najlepszą grą z całej serii i gram w nią bez "napakowanych modów", bo ich nie potrzebuję). Pytanie brzmi: skąd TY wiesz, jaka będzie ta gra? Tworzysz ją, byłeś na gamescom, jesteś jasnowidzem? Jeśli nie, to proszę, daruj sobie pisanie po raz tysięczny tych samych bzdur.
Teraz przedstawię swoje zdanie na temat nadchodzącej gry. Najbardziej obawiam się animacji. Jeszcze ich nie przedstawiono, więc mam nadzieję, że tutaj faktycznie nastąpi powrót do korzeni i będą szybsze oraz bardziej dopracowane (tak, słynne wsiadanie do auta). Grafika mi nie przeszkadza. Ma w sobie oś z dwójki, którą uwielbiam. Tylko te włosy bym zmienił. Liczę, że twórcy jeszcze zmienią je na coś lepszego, a jeśli nie, pozostaje mi liczyć na dodatki. Szczegóły typu koło/ośmiokąt mnie nie obchodzą, dopóki nie rzucają się w oczy. Ponadto, marzą mi się rozbudowane historie simów i otoczeń, duże drzewa genealogiczne i wspomnienia. I więcej tajemniczości. W dwójce niemal każda rodzina miała jakieś sekrety, które przyciągały mnie do grania. Dzięki temu gra po prostu nie znudziła mi się tak szybko jak trójka, która była tego całkowicie pozbawiona. Otwarty świat jest fajny, ale mówiąc szczerze, nie zależy mi na nim. Jeśli będzie opcja wyłączenia postępu historii, prawdopodobnie z niej skorzystam. Po prostu lubię grać całym otoczeniem i niczego nie tracić (w trójce zostawiłem swojego sima na jakiś czas i okazało się, że ma dziecko). Prócz tego brakuje mi jeszcze dwóch rzeczy: możliwości podróżowania pomiędzy otoczeniami i możliwości przełączania się pomiędzy simami z różnych otoczeń (np. kiedy sim jest na wakacjach, a ja chciałbym, żeby coś zadziało się w domu podczas jego nieobecności). Wiem, że to wiązałoby się prawdopodobnie z ekranami ładowania, ale przecież z opcji korzystaliby tylko ci,którzy by tego potrzebowali. Nie wiem, czy mamy co liczyć na powrót młodych dorosłych. Moim zdaniem przydałoby się jeszcze więcej grup wiekowych. Kilka ujawnionych opcji naprawdę mi się podoba. Nie chciałbym jednak ikonek potrzeb, tylko pasków i liczę, że to też zostanie jeszcze zmienione. Paski wydają mi się bardziej czytelne, poza tym po prostu lubię mieć wszystkie te okienka pootwierane i nie przeszkadza mi, że zajmują miejsce. Póki co, to tyle. |
![]() |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 18 (0 użytkownik(ów) i 18 gości) | |
|
|