![]() |
#11 |
Reputacja: 17
|
![]()
Hej!
--- Czy mam rację, że w niektórych pomieszczeniach okna są obrócone i otwierają się od zewnątrz, czy to tylko złudzenie... ![]() Cóż, oceniam dom taki, jaki zaprezentowałaś nam po jego urządzeniu... /// Kuchnia: - według mnie alarm antywłamaniowy nie powinien się znajdować tak wysoko nad oknem, to się ze sobą gryzie... W życiu realnym należy tam wprowadzić kod, a tutaj jak? Z drabiny? ![]() ![]() - tapeta sprzed remontu domu na pewno nie pasowała do kuchni, choć do salonu już bardziej, biorąc pod uwagę, że motylki nadawałaby się dla tak uroczych dziewcząt, jak siostry ![]() - wiem, że to niezamożne dziewczęta, lecz wolałbym zrezygnować z niepasujących dwóch obrazów w sypialni, na poczet zlewu w kuchni... Naprawdę? Kuchnia bez zlewu... Nie ma zlewu, ale zmywarki również... Wobec tego, dokąd należy się udać z brudnymi naczyniami? Poza tym przyjemnie byłoby ożywić tę kuchenną pustkę, choć jeszcze jednym krzesłem. Siostry są dwie, ale ktoś przychodząc w odwiedziny, gdzie usiądzie? - co do oświetlenia... Jeden kinkiet na całą kuchnię? To za mało... zresztą w części salonowej stoi raptem jedna lampa. Założę się, że po zmroku jest tam zwyczajnie ciemno. Brakuje mi tutaj żyrandolu, który raczej obecny jest w każdej kuchni. /// Łazienka: - przyjemna, nawet ładna, ale średnio mi się widzi kadzidełko na toalecie, tzn. na zbiorniku z wodą do spuszczania... Sorry, ale piękne zapachy z kadzidełka zaraz przy spłuczce... Może niekoniecznie, zresztą to nawet dziwnie wygląda. Skoro to łazienka, a okno jest dość spore, to dobrze byłoby je choć trochę przysłonić, najlepiej najtańszymi żaluzjami z TS2. Od razu inaczej by to wyglądało. /// Sypialnia: - za dużo obrazów w okolicy łóżek... każdy z inną ramą, w innej wielkości, o innej tematyce... No, mydło i powidło. Zostawiłbym jedynie cztery obrazy znad lewego łóżka, nawiązujące do botaniki, a których rama ładnie komponuje się z odcieniem drewna, z którego wykonane są etażerki i łóżka. Tamte dwa - wypad. ![]() - w tym przesmyku, gdzie stoi komputer aż prosi się o jakiś dodatek... O, np. mógłby tam się znaleźć obraz, którego tu i ówdzie było zbyt wiele. /// Część ogrodowa: - chcąc utrzymać dom w konwencji TS1 pewnie balustrada na tarasie jest nie do zmiany, choć to właściwie płot, a nie balustrada... Cóż, sztaluga na trawniku? Nie bardzo... Może jeszcze w otoczeniu zieleni, w jakimś specjalnym zakątku obrośniętym krzewami, ale tak po prostu, od czapy sztaluga? Niekoniecznie... Jak już napisałem, dziewczynki są urokliwe i samemu na pewno przyjemnie by mi się nimi grało. Ogólne moje wrażenia są dość dobre, lecz jest tych kilka ww. uwag, które według mnie koniecznie należy wprowadzić. 6/10 Pozdrawiam, Łzk ![]()
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|