![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
Sydney, sydney, sydney dawaj....................co dalej z Angel?
Hmm........opowiadanko niezle, tylko czemu i na co ona musi czekać misiąc? odc .7 - Kathy?? - po raz ósmy powtarzał maciek pod drzwiami łazienki. W końcu barkiem wuwarzył drzwi. - Kathy........- szpenął i wziął ją na ręce. Z jej ust sączyła się strużka krwi. W toalecie było jej mnóstwo. Maciek położył ją na wersalce. Kathy była dalej nieprzytomna. Minęły trzy godziny. Kathy dalej wylewała z siebie krew. Maciek wziął ją do samochodu i zawiózł na pogotowie. - Przebiła przełyk palcem. Musiała wiele wymiotować bo jest przeżarty kwasem. - Odparł lekarz. - Czy ona się obudzi? - zapytał Maciek. - Tak. Ale dopiero za kilka dni. - odrzekł lekarz. Maciek poczekał aż Kathy zoperują przełyk i pojechał do domu. Poszedł na pogrzeb Ewy. Wieczorem coś go tknęło żeby zobaczyć co tam w komórce. Na ekranie świecił napis: "SMS Ewunia". Co oznaczało że dostał SMS od Ewy. Spojrzał na datę. Przedwczoraj o.....14:58 czyli minutę przed śmiercią. Znano czas śmierci ale nie wiedziano kto dokonał morderstwa. Maciek przeczytał wiadomość.: "Kathy wydaje mi się podejrzana. Jeżeli umrę to będzie jej wina." Głosiły czarne literki. I nagle wszystko zaqczeło się składać w całość. Przeszukał dokładnie jej walizkę, aż znalazł pamiętnik dziewczyny. Nie było tam nic o zakupach i morderstwie. Zrezygnowany pojechał do szpitala. Uprzedził agencję że dziewczyna jest chora i kolejnego dnia pojechał do przytomnej już Kathy. _h,m.....nie widziałaś jak zabijali Ewę?? - zapytał. - Pamiętam jak przez mgle....ona poszla do przymierzalni, ja coś oglądałam....i chyba ktoś ją tam udusił i zamordował...............- odparła słabym głosem Kathy. - Chodź, masz wypis. - Powiedział Maciek. - WYPIS?? zapytała Kathy. - Tak. - odparł maciek. - To idę. Papa, mam pokaz.- po kilku godzinach Maciek dostał SMS-a. "Kochanie, jadę do Paryża na sesję!! PAkuj moje i swoje manatki!". Maciek osunął się na poodłogę........ |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 50 (0 użytkownik(ów) i 50 gości) | |
|
|