![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
Dziesięiokrotne szczęście odc. 22
Dziś byłam na zakupach. Gdy wróciłam, mocno się zdziwiłąm. -Susie! Coś ty im zrobiła?!-krzyknęłam do jednynej obecnje w tamtym czasie w domu -nic.. -Jak to? Przecież widzę, ze nie ma Alice, za to jest MAry! -Alice.. Alice.. JA nie mogę.. oNa wyjechała.. Do sanatorium. I tak minął tydzień. O Alice nic nie wiem, Susie mnie unika.. Nie wiem co się dzieje. Niepokoję się. Pewnego dnia przyszła do mnie Kate. -Wiesz? Dzięki tobie podjęłam decyzję. -Tak?-powiedziałam, ocierając łzy -Miałam dość 5 razy obejrzanych filmów. Spotykam się już tylko z facetami, którzy naprawdę coś dla mnie znaczą. -To dobrze. Włączyłam Polsat. Zobaczyłam.. zobaczyłam Susie. Spojrzałam na Kate. -Ja nic nie wiem!-krzyknęła i wzięła na ręce Katie. -Witamy państwa w nowym programie "Najzabawniejsza flora i fauna świata".. -Ale.. Ale dlaczego ona nic... Wieczorem, Susie tłumaczyła nam, że chciałą zrobić niespodziankę. "NFiFŚ" osiągnęła sukces. Susie niby się nie przejumuje, ale wieczorem zwierza mi się, jaka jest szczęśliwa. Minęły lata.. Alice ciągle nie widać. Susie tłumaczy, że nie wie nic.. Czuję do niej wściekłość i niepochamowaną złość. Okłamuje mnie. Jutro dziewczynki idą do szkoły. A Alice nie ma. Często krzyczę na Susie... Ona milczy.. Kate poczuła, co to miłość. Nie dziwi mi się, że urodziłam te dziesięcioraczki. Swojego ukochanego zna od 2 lat.. On jednak nic a nic na nią... Kate ma też pracę. Sprzedaje akcesoria. On ma dziewczynę w barze na przeciwko jej pracy. Wścieka się, gdy widzi ich razem.. Ja się tylko śmieję. Postaram się jednak coś zrobić. Dziewczynki bardzo się wzajemnie lubią. Minął miesiąc. Nic ciekawego się nie zdarzyło, tylko... Alice! Weszłą szczxęśliwa Susie i krzyknęła: -Ona żyje! -Ona miała nie żyć? -Zapadła.. w.. w.. śpiączkę. Ale się obudziła. Jest mądra i, jak widzisz,.. -susie! Ty podła kobieto! Czemu mi nie powiedziałaś! -Nie chciałam cię martwić.. _wybaczam ci.-wzięłam Alice na ręce. Alice osiąga sukcesy. Mam nadziję, że i następne lata będą spokojne.. CDN. Ostatnio edytowane przez Zong : 19.11.2004 - 17:50 |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości) | |
|
|