![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
Odc.3
Drzwi skrzypneły cicho i staną w nich mężczyzna.Ubrany był w krótka ciemną kamizelę,czerwone oczy połyskiwały złowieszczo. Białe włosy spięte były w koński ogon i przepasane czarną wstążką. Rzucił mi spojrzenie pełne nienawiści i gładko zszedł ze schodów. -Witaj kochanie -wysyczał, lecz, ku mojemu zdziwieniu mocno mnie przytulił. ![]() Zapewne chcesz wejśc do domu!-stwierdził. Gdy tylko znalazłam się w środku drzwi zamkneły się z trzaskiem. Hol był długi i ciemny.Jedyne światło dawały pozapalane świece na ścianach. Wuj nagle przystaną i wskazał na przejścia. -Tu możesz wchodzić ,znajdują się tu pokoje dla służby. Po tych słowach skierował się w strone jednego z łuków i wszedł po schodach na górę.Tu również się zatrzymał i wskazał palcem na duże rzeźbione drzwi. ![]() -Nigdy ich nie otwieraj! Powiedział po czym uchylił następne -To twój pokój -rzekł-dobranoc. I nim zdążyłam zaprotestować zamkną je na klucz. Byłam wykończona więc natychmiast poszłam spać. ![]() Lecz tej nocy dręczyły mnie koszmary w końcu wstałam. Nacisnełam klamkę o dziwo drzwi ustąpiły. Po cichu wyszłam na korytarz i podbiegłam do zkazanego przejścia. Przesunęłam ręką po ich powierzchni i zaczełam czytać wyrzezbiony napis. Na wzgórzu czarny stoi dwór I Lord o czarnym sercu pokoje zamieszkuje Lecz przyjdzie dziedziczka i jego sen przełamie Budząc do życia bestię okrótną sama się bestią stanie. I tylko ten co o północy krwi blizniego zasmakuje Klucz zdobędzie i drzwi otworzy na wieki Posieją one strach i rozpacz ,pamiętaj otwarte dobre wierze Przeniosa cię to do lasu elfów gdzie będziesz żyć jak zwierzę To słowa z mojego snu.tknięta jakims przeczuciem pchnełam je jednak nie ustąpiły. ![]() -A jednak! Usłyszałam za soba głos.Odwróciłam się i zobaczyłam czerwone oczy a potem poczułam ból. Przepraszam za ortografię.I za krótki odcinek wiem ale i tak miałam mało czasu rzeby się za to zabrać. Thx za pozytywne komenty.Sorry następny odc będzie leprzy. Ostatnio edytowane przez Terierek : 06.09.2005 - 18:55 |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|