![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Są dwie rzeczy, któe w nowym dodatku przynajmniej dla mnie sa nie do przyjęcia.
Pomijam wszystkie dziwne i malo realne często rozwiązania do których mozna się przyzwyczaić ale te "nowe bugi mnie drażnią i wrecz przeszkadzają w grze. Pierwszy z nich ( w mojej ocenie mniej istotny dla samej gry a więcej dla zachowania zdrowego rozsądku) Robot - sługus ---------------------- A raczej humanoidaly android z potzrebami życiowymi i aspiracjami! To jest jakaś kosmiczna pomyłka. Rozumiem, ze zasilanie nalezy uzupełniać ale co ma robot wspólnego z zaspokojaniem potrzeby zabawy i towarzystwa???!!!! Już nie wspomnę o tak idiotycznych zachciankach jak zjedzenie hamburgera ! To jakaś lekka paranoja! Na marginesie dodam, ze mój humanoidalny android mając towarzystwo i zabawę na zero ( bo wogóle mnie nie interesują jego potzreby - ma robić co mu każe i kwita) postanowił się rozerwać i wskoczył do basenu! Oczywiscie zaraz się popsuł. Gdy naprawiono nawet nie zdazyłem wcisnąć pauzy a on już zpowrotem był w basenie!!!! Idiotyzm ale wynika z tego, że nikomu się nie chciało tak naprawdę przyłożyc do narysowania postaci takiego robota i jest w rzeczywistości zwykłym simem ze zmniejszoną listą potrzeb do zaspokojenia. (dobrze ze nie ma zamiaru isc na studia!!) ------------------------- 2. Prowadzenie biznesu. Rozumiem, że jest to wszystko z przymrużeniem oka, ale wiem też że na grę klienci wydają kolosalne pieniądze i jest to prosukt wysoko medialny, którego wbrew pozorom wcale nie uzywają jedynie dzieci (rodzice wstydza się przyznać ![]() Symulacja ma na celu symulowanie jak samo okreslenie wskazuje i takie symultaniczne życie nastawione na rozwój jednak a nie na pustą klikaninę! Żle a nawet z pelną nonszalancją potraktowano czas w grze. Przeciez nie może być tak aby jechac w inne miejsce, być tam tydzień po czym wrócić do domu w tym samym dniu, godzinie, minucie i sekundzie!!!! To jest bardziej podróż w czasie a nie symulacja życia jakiegokolwiek. Możmna nad tym przejść do porządku dziennego? Może można (z resztą póki co nie ma innego wyjścia ![]() Jedbnak rozwój biznesu jest kompletnie niedopracowany. Skoro "powołano" instytucję kierownika", który zgodnie z instrukcją moze prowadzić sklep podczas naszej nieobecności dlaczego tego nie robi???? Dla mnie prowadzenie biznesu pod moją nieobecność to bilans zysków i strat i bilans ten nigdy nie moze być zerowy. Czy z naszej kasy każdego dnia nie powinna znikać sunka którą wypłacamy pracownikom? Czy biznes powinien przynosić dochody lub straty? Powinien ale nie w Sims 2 WB. A szkoda. Oczywiście jak gdzies tu przeczytałem zawsze można zagrać w tycoona, tylko, że tycoon nawet najlepszy nie będzie simsami i odwrotnie więc prosze mnie nie odsyłąć tam gdzie niekoniecznie chce iść.... *********************************** PS Będę niezmiernie zobowiazany jeżeli "podpiszą" się tu ci gracze, których kierownicy biznesowi przysporzyli zysków ich firmom. Jestem ogromnie ciekaw czy w ogóle jest ktoś taki. Ja załozyłem hurtem już ponad setkę rożnych biznesów z kierownikem i jedynie pietwszy z nich po zakupie gry przynosi dochód i jest prowadzony pzrez kierownika. Moze własnie tak ma być że tylko jeden biznes na grę na jednym komputerze jest dochodowy??? ![]() |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|