![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
witam wszystkich
czytając książkę pana chodorlos de laclos pod tytułem "niebezpieczne związki" (zna ktoś? podobno jest super film) wpadlam na pomysl do ktorego strasznie sie zapalilam a mianowicie zeby zrobic w moich ukochanych simach paryskie miasto rozpusty ![]() przewertowalam tez inne ksiazki ktore moglyby odnosic sie do tamtej epoki i mam troche imion, nazwisk i godnosci (markiz, hrabia, ksiaze itd.) ale jesli zna ktos jakies takie egzotyczne to prosilabym zeby tu wrzucil :* planuje zeby wszystkie simy mialy tylko takie aspiracje jak: 1. pragnienie romansowania (simy w kwiecie wieku) 2. pogon za bogactwem (to glownie starsi simowie panowie) 3. posiadanie rodziny (glownie starsze simki) 4. przyjaciele i slawa (nastolatki) prosilabym bardzo bardzo bardzo mocno zeby ktokolwiek wrzucil linka do stronek gdzie moge znales takie rzeczy jak: - NUMER JEDEN TO OTOCZENIE - PARYŻ - jak kazdy wie zbudowany na planie gwiazdy z Sekwana (rzeka) i rozchodzacymi sie ze srodka koncentrycznie alejami, Polami Elizejskimi i Laskiem Bulonskim - ogromne, francuskie rezydencje z ogrodami i alejkami - meble z tamtej epoki (kominki, toaletki albo cale buduary, ogromne łoża, puszyste sofy i stoliczki na wygietych nozkach, starodawne kuchnie i lazienki cale w zlocie, duze haftowane dywany, peki roz i lilii w starych wazonach, troche elektroniki rodem z tamtych czasow) - tapety i podlogi w mocnych, wyrazistych kolorach zdobionych zlotymi lub srebrnymi ornamentami - stosowne okna i drzwi - fryzury - wlosy upiete w siateczke, gladko zaczesane lub inne, makijaze (np. z zalotnymi pieprzykami), bogata bizuteria - kariery (i tu nie wiem co wymyslic, moze jakies admiralskie albo prezydenckie dla facetow, a dla kobiet ? pozostaje im chyba tylko siedzenie w domu) ale to niekoniecznie dziekuje wszystkim z gory za chocby najmniejsza pomoc i sama zaraz zabieram sie do szukania ![]() pozdrawiam goraco |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|