Witam wszystkich miłośników Simów i liczę na Waszą pomoc bo córa mi głowę zawraca a pomóc jej nie potrafię :con:
Temat wyglada tak - córa dostała pod choinke SIMS 2, Nocne życie, Rozrywka rodzinna, Szyk i elegancja oraz Zwierzaki. Simsy 2 zainstalowały się bez problemu. Przy instalacji Nocnego życia na samym końcu instalator wywalił komunikat, że sprawdzi czy gra jest zaktualizowana i prosi o włożenie CD4 z grą Sims 2 a ja ją mam na DVD czyli juz jakaś pierwsza skucha. Co to w ogóle za komunikat i po co ty cholerstwo ? Kolega doradził mi aby przy tym komunikacie uruchomić ponownie komputer bo inaczej gra zostanie automatycznie odinstalowana. Owszem pomogło i w ten sposób zainstalowałem wszystkie dodatki w kolejności podanej jak wyżej. Dalsze problemy a właściwie pytania. Córa gra dajmy na to w Rozrywke rodzinną, tworzy miasto, rodzinę ale po ponownym uruchomieniu tego dodatku miasta owego już nie ma - jest ono ale w Zwierzakach

. Na stronie pomocy
www.ea.pl odpowiedziano mi (tak jasno, że pożal się Boże), że wszystkie dodatki po zainstalowaniu to jedna całość i uruchamiając ostatni zainstalowany dodatek (w tym przypadku Zwierzaki) wszelkie akcesoria ze wszystkich dodatków będą dostępne i widoczne. Gucio prawda - grając w Zwierzaki nie mam dostępu do rzeczy znajdujących się w Rozrywce czy Szyku i tak dale i tak dalej. Córa głowę mi suszy a ja nie potrafię pomóc bo nic z tego nie rozumiem. Dlaczego te miasta tak sie same przenoszą z innych dodatków do ostatnio instalowanego i dlaczego grając w ten dodatek nie są dostepne kcesorai z innych ? Nie wiem czy jasno sie wysłowiłem

ale proszę o pomoc bo szkoda mi dzieciaczyny a i nerwy mnie już biorą. Oczywiście płytki oryginały.