Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 16.05.2007, 18:17   #11
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Z ubraniami, meblami i fryzurami jest tak, że aby działać, potrzebują kształtu i koloru. Możliwe, że brakuje albo jednego, albo drugiego. Ja tak wybiórczo nie usuwałam niczego i nie jestem pewna, czy to może być podwodem tego migania (inni polecali ten sposób z rozdzielaniem dodatków na części).

A czy instalowałaś kiedykolwiek CEP-a?
CEP jest potrzebny do działania recolorów mebli itp., więc skoro u Ciebie działały, to pewnie go musiałaś mieć.
On sie instaluje w Downloads, ma nazwę "_EnableColorOptionsGMND" (no, chyba że masz inną wersję z inną nazwą), on powinien zawsze być w Downloads. Może jak go wstawisz, to pomoże?
Z tego co pamiętam ktoś tu kiedyś na forum miał problem z migającymi meblami (mimo, że miał CEP-a) i po ponownej instalacji CEP-a już było dobrze.
Tutaj jest do ściągnięcia:
http://sims.ambertation.de/en/cep/

A tak poza tym to jest właśnie kłopot z tymi meshami (kształtami), bo jak się ma jakieś kształty i tekstury (np. ubrań), to nie wiadomo, co do czego. W Clean Installerze meshe to wszystkie pliki, które nie są przypisane do żadnej kategorii. Możesz sobie wszystkie zostawić - wtedy będziesz miała pewność, że każdy ściągnięty dodatek w grze ma swój mesh. Ale i tak nie można wykluczyć, że to jakiś mesh może psuć Ci grę... Takiej idealnej recepty nie znam niestety...
Ja sobie ostatnio wszystko w Downloads posortowałam (tzn. zrobiłam foldery Ubrania, Fryzury itd.), bo już nie raz miałam problem z tymi dodatkami, a w ten sposób można sobie nieco ułatwić na wypadek, gdyby coś w przyszłości zaszkodziło.
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania