![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Pokażę wam jak stworzyć garaż połączony z domem na fundamentach w najprostszy możliwy sposób.
Zapewne tego sposobu używaliście do wielu innych rzeczy, wiec ja uzyję go do garażu. Wpisujemy kody boolprop constrainfloorelevation false oraz move_objects on. 1. Budujemy podjazd i przedłużenie podjazdu. Teraz wokół przedłużenia budujemy ściany garażu (u mnie 9x5) oraz piętro nad garażem. Przy garażu tworzymy przytykające drugie pomieszczenie o długości garażu i szerokości jednego kwadratu (9x1). Nie dodajemy do niego piętra. ![]() ![]() 2. Teraz dodajemy fundamenty reszty domu. Mają one przytykać do tego niewielkiego pomieszczenia obok garażu. Ściana pomieszczenia zostanie obniżona do poziomu fundamentów. Nie przejmujemy się tym. ![]() 3. Budujemy ściany na fundamentach i na cieniutkim pomieszczeniu (6x1). ![]() 4. Teraz idziemy na sam szczyt budynku i wyrównujemy ścianę garażu tak, by była na tej samej wysokości co ściana reszty domu. ![]() 5. Poprzez małe pomieszczenie robimy przejście do garażu. Ja np. dodałem drzwi po ścianie łączącej z domem, a usunąłem ścianę łączącą małe pomieszczenie z garażem. Dodałem też w tym miejscu schody, żeby simowie mogli łatwo kursować między domem a garażem. ![]() 6. Jeżeli w wyniku zmian obniży nam się ściana, to po prostu ponownie ją wyrównujemy na piętrze wyżej. ![]() 7. Dodajemy drzwi do garażu i ponownie wyrównujemy teren, gdy ściany nam się popsują. ![]() 8. Garaż już jest gotowy! Możemy teraz przystąpić do dokończenia naszego domu. Zarówno samochód, jak i simowie mogą bez problemu korzystać z takiego garażu. Niestety, łączenie garażu z fundamentem psuje nam sposób, w jaki układają się w tym miejscu tapety (właśnie dlatego mamy tu korytarzyk 9x1, żeby fragmenty ściany nie właziły na drzwi garażu), dlatego polecam korzystanie z prostych tapet na zewnątrz budynku. ![]() Wyłączamy kod wpisując boolprop constrainfloorelevation true oraz move_objects on. No i to koniec poradnika, mam nadzieje, ze przydatnego ![]() Copyright by Chmelcor Ostatnio edytowane przez Caesum : 15.08.2023 - 18:48 |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|