Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 18.12.2008, 17:51   #11
vibratoria
Guest

Domyślnie Odp: Dom rodzinki Koronka ;))

Dom komentuję na tę oto prośbę Flavour:
Cytat:
Vibratoria, mogłabyś ocenić ten domek -> http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=48504 nie jest mój, tylko chciałabym żeby ktoś *** to zobaczył, bo dla mnie to MASAKRA, po prostu.
Przychylam się do prośby, aczkolwiek z bardzo mieszanymi uczuciami.

Cytat:
Napisał Flavour Zobacz post
Polecam ściąganie SETów najlepiej w kolekcji, żebyś miała chociaż trochę poskładane. O wiele będzie ładniej.
Nie zgadzam się. Korzystanie z gotowców, może i wychodzi ładnie, ale świadczy o braku kreatywności i wyobraźni (w zasadzie sprawdza się tylko w kuchni - gdzie dla niedoświadczonego projektanta nie ma innej drogi i jest pierwszym krokiem do odważniejszych ruchów). O wiele ważniejsza jest umiejętność łączenia barw i tekstur.

1. Bryła.
Zrobiłaś bardzo ciekawą bryłę, tylko okna jakieś takie dziwne i nieładnie rozmieszczone. Okna nie pasują do drzwi. Nie podoba mi się kolor elewacji (proponuję Ci złamać ją jakimś dodatkowym odcieniem).

2. Ogród.
Plastikowy zielony dywan? Nie oceniam. Nie uznaję tego za ogród. Ale lepsze to niż łysy ogród z niebieską trawą - co nie Falvour? Dawaj więcej roślin. Zobacz sobie jakie ogrody robi Kowalino i będziesz wiedzieć o co chodzi.

3. Salon.
Cytat:
Jezus Maria! Jak można dobrać taką kanapę do żółtych ścian? Koszmarnie łączysz kolory.
Właśnie, że można. Tylko trzeba jeszcze zastosować dodatkowe elementy kolorystycznie zbliżone do kanapy oraz do ścian, plus dodać coś kontrastującego. Kolory tak połączone mogą być, zabrakło po prostu jakiegoś wspólnego dla nich elementu. Nie jest nim bynajmniej różowy kurczak.
Palu-alu proponuję ci w następnym projekcie użyć w pomieszczeniu 3 różnych barw przy czym dwa elementy w jednym kolorze i po cztery w pozostałych. Trudne ale myślę, że Ci się uda. Popróbuj.
Nie podoba mi się, że regał stoi w oknie, nie ma roślin i firanek.

4. Kuchnia i jadalnia.
Cytat:
Szafki ładne, jednak za dużo tych wiszących
Mam pytanie do Flavour: co Ty byś tam dała, będąc mało doświadczoną dekoratorką? Ja uważam, że sam fakt, że Palu-alu dała szafki, a nie zostawiła gołych ścian liczy się jej na plus.

Krzesła mogłaś dać np. niebieskie - żeby to jakoś kolorystycznie powiązać z tapetą. Świetnie złamany chłód pomieszczenia za pomocą dywanu (będę miała do Ciebie pytanie o ten dywan - jest świetny).
I rzeczywiście, brakuje ozdób, firanek i roślin.
W jadalni trochę za dużo lampek. Dwie można by spokojnie wywalić. Śliczne różyczki. Kolorystycznie zbyt jednolicie.

5. Kącik czytelniczy.
Cytat:
Klasyka i modern w jednym pokoju? Klękajcie narody!
Co złego jest w mieszaniu modernu i klasyki? Wielu doświadczonych projektantów tak robi. Ja również. Wymaga to sporych umiejętności i odwagi, ale żeby zaraz narody miały klękać?
Palu-alu - liczę Ci to przemieszanie na plus. Wprawdzie wyszło jeszcze nie do końca dobrze, ale liczy się odwaga i kreatywność. Zrobiłaś błąd ze stawianiem regału w oknie i brakiem firanek. Zmienić te dwie rzeczy, dodać obraz, jeszcze jedną roślinę i by było bardzo fajnie.

6. Sypialnia Adrianny i Karola.
Trochę pusto. Nie ma firanek, i okna jakoś dziwnie na siebie zachodzą. Popełniłaś też klasyczny błąd "młodych" projektantów - mianowicie postawiłaś biurko przy wysokim oknie. Kolorystycznie na dobrej drodze, ale jeszcze brakuje elementów spajających to wszystko razem.

7. Sypialnia Violetty i jej łazienka.
Trochę za mało przytulnie, jak na pokój dla maluszka. I tyle powiem - bo sama jeszcze raczkuję w projektowaniu pokoi dla młodych.
Krzesło straszliwie nie pasuje - zamiast niego lepiej jakiś stołek dla dzieciaka by pasował.
W łazience koszmarny stolik pod umywalką. Ogólnie poprawnie, ale można lepiej.
Znów brakuje firanek/zasłon i roślin.

8. Pokój dla nocujących gości.
Jedyne pomieszczenie, które nie podoba mi się pod żadnym względem. Nie ma żadnej spójności ani kolorystycznej ani stylistycznej. Koniecznie pozbądź się tej szafy z kolekcji kosmicznej, bo to ona wszystko psuje. I przypominam - firanki, rośliny, ozdoby.

9. Łazienka.
Poprawna. Trochę za bardzo się zlewa i jest za pusto. Firanki, rośliny, ozdoby.

PODSUMOWANIE:
Palu-alu. Flavour zrobiła na Twój projekt jakąś dziwną nagonkę. Dziwne, bo dom wcale nie jest aż taki straszny. Pośród Pierwszych Domów widziałam bardzo dużo znacznie gorszych od tego. Masz sporo odwagi i chyba nawet jesteś kreatywna. Widać w projekcie po prostu brak doświadczenia, ale to przyjdzie z czasem i z kolejnym projektami - mam nadzieję.
Będę Cię pilnować, więc się postaraj.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania