![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
http://www.legacychallenge.com/lcnewrules.html Tutaj macie zasady tego.
Postanowiłam se to trochę potłumaczyć, tak dla zabawy... xD To dłuuugi tekst, a ja świetna nie jestem więc... Zasady gry: Te zasady są stosowane w każdych rodzinach Legacy, nie ważne co się stanie. Jeśli masz Sims 2: Na studiach, spojrzyj na Zasady Studiów. Nie możesz używać żadnych kodów oprócz: - Move_objects (Dla naprawiania zabugowanych obiektów) - Jakiekolwiek kody do zaawansowanego budowania - Kaching (każde użycie daje Ci kare) Możesz używać tylko oficjalnych obiektów Maxis i tylko oficjalnych obiektów Maxis. Możesz używać ręczne re-colors obiektów ale tylko jeśli nie modyfikują żadnych opcji gry. Możesz ściągać jakiekolwiek ręcznie robione ubrania, płytki i tapety. Nie możesz używać modów. Wyzwanie może być zrobione z każdą kombinacją dodatków. Możesz tylko wprowadzać albo poślubić miejscowych(townies) albo NPCs. Kiedy dziecko przeobrazi się w nastolatka, nie możesz wybierać ich aspiracji. Musisz rzucić kostką aby ją ustalić. 1: Pieniądze 2: Wiedza 3: Rodzina 4: Romans 5: Popularność 6: Przyjemność (albo wybierz swoją jeśli nie masz Nocnego życia) Dla drugorzędnych aspiracji jeśli masz Sims 2: Czas wolny: Dla ZAŁOŻYCIELA możesz wybrać drugorzędną aspiracje. Ale dla wszystkich dziedziców, dodatkowych i mężów(małżonek) musisz rzucić kostką. Liczby są takie jak w zwyczajnych aspiracjach. Jeśli aspiracja drugorzędna wyjdzie ta sama jako ta pierwsza, musisz wybrać aspiracje, smażony ser. - Wyzwanie kończy się po 10 generacjach. - Jeśli coś złego się stanie, możesz włączyć ostatni zapis gry, ale takie działanie, może dać ci karę. Punktowanie: - Dostaniesz punkty w tym wyzwaniu, znane jako Legacy points, za wypełnianie niektórych zadań lub wypełnianie niektórych warunków. - Każda kategoria ma maximum 10 punktów. - Aby dostać swoją punktacje, musisz podzielić swoje punkty przez maximum punktów jakie można dostać. Twoje punkty to % tych wyników. Perfekcyjna Legacy może mieć punktacje 100%. Mały przykładzik bo niedokładnie przetłumaczyłam: Masz 10 punktów z 10 punków, czyli 100 %, 7 punktów to 70%, proste. *** Mogę wam dalej tłumaczyć, ale to tylko jakbyście chcieli... :< |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|