Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11.07.2009, 12:24   #1
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Zebra Zobacz post
Theground, dziękuje bardzo =)
Jednak pojawił się następny problem otóż przeczytałam parę interesujących wypowiedzi o riverview (nie wiem czy dobrze napisałam) Wczoraj chcąc ściągnąć sobie nowe miasto weszłam do store do zakładki miasta naciskam dodaj do gry i nic! Mam więc pytanie czy po kliknięciu miasto mam już w grze? Gdy włączam grę w zakładce POBRANE nie mam tego miasta.
Nie bardzo zrozumiałem, ale tak: trzeba pobrać miasto, potem ten plik wsadzić do folderu Downloads w folderze na dysku C => Electronic Arts => The Sims 3 => Downloads. Potem uruchamiasz TS3 i tam w pobrane czy jakoś tak już nie chce mi się sprawdzać klikasz i potem klikasz na miasto i dajesz "instaluj". No i powinno być w grze.
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 11.07.2009, 15:35   #2
Zebra
Guest

Nie o to mi chodziło, bo ja w ogóle nie mogę pobrać tego miasta, ale pobrałam z mod the sims 3 więc jak na razie chodzi =D
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.07.2009, 17:37   #3
Mamełe

Cytat:
Napisał Zebra Zobacz post
Nie o to mi chodziło, bo ja w ogóle nie mogę pobrać tego miasta, ale pobrałam z mod the sims 3 więc jak na razie chodzi =D
Sprawdź na innej przegladarce.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.07.2009, 19:32   #4
qwerty12345
Guest

jezeli wykupimy jakas parcele(np. ksiegarnia) jaka nie wspolnik tylko caly majatek to pozniej mamy opcje "zwolnij sima" na czym to polega? ne chce tego uzywac jezeli nie wiem o co w tym chodzi
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2009, 15:48   #5
Sebek
Guest

Witam wszystkich ja mam takie pytanie. Mam 10 w Gotowaniu, wykupiłem wszystkie przepisy, a mimo to nie mogę przyrzadzic niektorych potraw takich jak ciasto cytrynowe czy indyk faszerowany. Ktos ma odpowiedz na to?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2009, 09:37   #6
Mrufka

Cytat:
Napisał Sebek Zobacz post
Witam wszystkich ja mam takie pytanie. Mam 10 w Gotowaniu, wykupiłem wszystkie przepisy, a mimo to nie mogę przyrzadzic niektorych potraw takich jak ciasto cytrynowe czy indyk faszerowany. Ktos ma odpowiedz na to?
Zapewne brak Ci niektórych składników, musisz je kupić lub wyhodować.
Mrufka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2009, 16:49   #7
agnieszka130187

Reputacja: 11

Mam pytanko odnośnie nagród za punkty szczęścia życiowego. Czy można jakoś pozbyć się tych nagród, np. pomocnika kolekcjonera, czy stalowego pęcherza ?

Po drugie, moja Simka zdobyła ileś tam przyjaciół i pojawił się komunikat, że zdobyła coś tam osobowości nie pamiętam dokładnie i, że mam zobaczyć jaka jest nagroda w dzienniku umiejętności. Spojrzałam do charyzmy, ale nic tam nie widzę... tylko wyuczone cechy 2 nie wiem o co w tym chodzi, więc proszę o wyjaśnienie. Pozdrawiam.

Jeszcze pytanko odnośnie poznawania cech przyjaciół, otóż udało mi się poznać tylko jedną cechę, klikam na przemian na różne kategorie interakcji i nic nowego się nie pojawia.... Co powinnam robić ?

Ostatnio edytowane przez agnieszka130187 : 13.07.2009 - 17:19
agnieszka130187 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2009, 17:54   #8
Searle

Cytat:
Napisał agnieszka130187 Zobacz post

Jeszcze pytanko odnośnie poznawania cech przyjaciół, otóż udało mi się poznać tylko jedną cechę, klikam na przemian na różne kategorie interakcji i nic nowego się nie pojawia.... Co powinnam robić ?
Ja daję często opcję Poznaj.
stare 13.07.2009, 17:21   #9
Ellie
Guest

co gra rozumie przez "trudne dziecinstwo"? ;o
mam rodzinke w ktorej byla dwojka malych dzieci. mieli dobre kontakty z rodzicami, duzo zabawek, umieli chodzic i mowic... matka czytala z nimi te ksiazki dla dzieci itd

a mimo to gra uznala, ze mieli trudne dziecinstwo i przydzielila im negatywne cechy
chce wiedziec na przyszlosc co trzeba robic, zeby przy zamianie malego dziecka w dziecko mozna bylo wybrac ceche?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2009, 17:56   #10
Levkoni

agnieszka130187 - o ile wiem, nie da się pozbyć nagród. Ta nagroda za wyzwanie osobowości jest opisana w kategorii charyzma w umiejętnościach. Klikasz na opis umiejętności i tam na dole powinny być takie jakby wyzwania, za które zdobywasz rangi. Te rangi są opisane i w ich opisach jest też napisane, jaka jest nagroda za zdobycie danej rangi. To nie są nagrody rzeczowe, a jedynie nagrody "niematerialne" takie jak szysze zdobywanie przyjaciół, czy gotowanie lepszych posiłków w umiejętności gotowanie. A cechy przyjaciół poznajesz poprzez opcję "poznaj" ale to może trochę potrwać. Można jednak też poznawać cechy poprzez poruszanie tematów charakterystycznych dla danej cechy, np. jeśli zaczniesz rozmawiać o książkach z molem książkowym to Ci wyskoczy, komunikat, że ten sim to mol książkowy. Ale cechy można poznawać również poprzez negatywne interakcje np. poprzez kłótnie z kimś, możesz się dowiedzieć, że ten ktoś to gorąca głowa itp.

Ellie - podejrzewam, że może zbyt często miały zły nastrój? Ale nie wiem, bo u mnie zawsze jest dzieciństwo dobre

I sorry Was, że bez cytowania, ale coś to mi nie chce działać jak trzeba...
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania