|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 10
|
Dzięki zelkam. Więc mogę się nie łudzić, że będę go mieć.. :/ No trudno. Dzięki jeszcze raz
|
|
|
#3 |
|
Moderator
Reputacja: 48
|
Mam pytanie. Może trochę głupie, ale naprawdę wolę się upewnić
![]() Gram od jakiegoś już czasu jedną simką. Chciałabym zrobić nową rodzinę. Kiedy klikam na nową grę i przenosi mnie do Sunset Valley, mam do wyboru stworzenie rodziny, wybranie istniejących simów lub simów ze skrzyni; jak wybrałam z ciekawości tą drugą opcję i najechałam na dom simki, był niezamieszkany ![]() Później sprawdziłam i ona była w skrzyni simów, na dodatek w pierwszym ubraniu, jakie wzięłam jej w CAS-ie, a zmieniałam jej później ciuchy ![]() Wyszłam bez zapisania miasta do menu, i była na szczęście nienaruszona. To normalne? Mogę zrobić nową rodzinę bez obaw, że zapisy u tamtej simki się usuną? Czy jakąś opcję powinnam wybrać? Bo gram nią już sporo, i nie chciałabym zaczynać od nowa ;x Proszę o jak najszybszą odpowiedź
|
|
|
#4 |
|
|
Hahah, też miałam takie wątpliwości na początku grania.
![]() nie potrafię do końca tego wytłumaczyć, ale wszystkie rodziny jakie stworzysz będą zapisane w tej skrzyni istniejących simów. Nic dziwnego, że miała ubranie takie jak na początku, bo w tej skrzyni całe rodziny są jakby... od nowa? To znaczy, nie mają historii. Są tacy, jak ich stworzyłaś w CAS-ie, nie mają życia, zapisanych losów. (o ile rozumiesz moje pokręcone tłumaczenie. )W każdym razie nową rodzinę możesz zrobić bez obaw.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
Reputacja: 48
|
Dziękuję kochana muffszelbio za odpowiedź
|
|
|
#6 |
|
Reputacja: 11
|
Pytanie może jest banalne, ale naprawdę nie znam odpowiedzi a mocuje się z problemem odkąd mam grę
Jak sprawić, żeby postęp historii był WYŁĄCZONY i starzenie się simów w mieście także, ale żeby w aktywnej rodzinie wszyscy rośli jak należy? Jak włączam starzenie, to całe miasto się starzeje, nawet jeśli postęp jest wyłączony. Więc jak to właściwie jest? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
Włączenie postępu historii sprawia, że sąsiedzi żyją własnym życiem (znajdują pracę, biorą śluby itd.), ale ta opcja nie wpływa na starzenie. Jeśli chcesz wyłączyć starzenie się, to odhaczenie opcji starzenia wpłynie na całe otoczenie, włącznie z twoją rodziną - inaczej się nie da Jeżeli zależy ci na "zamrożeniu" okolicy, to możesz simów w swojej rodzinie starzeć tortem w dowolnej chwili, np. gdy minie ilość dni dla danej grupy wiekowej.
Ostatnio edytowane przez Kerbi : 21.09.2013 - 19:53 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Łeeee tyle opcji a nie ma tego co potrzeba
W każdym razie dziękuję bardzo za odpowiedź!
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Xou, możesz dowolnie wydłużać życie simów na epickie, wtedy prawie w ogole nie będą się starzeć, a swoich, np. raz na jakiś czas postarzać kodami
|
|
|
#10 |
|
|
Hmmm zrodziło mi się w głowie nowe pytanie. Otóż gram obecnie dwiema rodzinami w jednym otoczeniu i zależy mi, żeby same nic nie kombinowały pod moją nieobecność u nich. Wyłączyłam starzenie i postęp historii, jednak mimo to simy same się zatrudniają, rodzą dzieci i zmieniają ubrania. Pytanie brzmi: Czy to normalne i czy można to zmienić?
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|