Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.06.2009, 09:04   #131
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Z tego co widzę, to bigkar strasznie kręci noskiem A dla wszystkich tych co narzekają na parcele publiczne. Te co są, do których nie da się wejść to są MIEJSCA PRACY. Nie są to normalne parcele publiczne, jak pamiętacie od początku simów nie można było śledzić ich w pracy, tak też jest teraz. A to, że można tam kupować, jeść czy coś to jest po prostu dodatkowe, żeby te parcele służyły czemuś więcej. Tak jak w TS2 mamy kilka zaledwie parcel do których można wejść. A ktoś napisał, że bardzo mu brakuje tych parcel normalnych. Chcę zaznaczyć, że takie pojawiły się dopiero w NŻ, tak więc trzeba czekać...
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 02.06.2009, 09:36   #132
Nadine

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
(...)
Nadine przecież takie rzeczy jak układanie fryzur w TS2 doszły w dodatkach. W podstawie można było jechać do miasta i kupić jedzenie i ciuchy. Były po dwie lub trzy parcele publiczne w każdej z okolic. Teraz mamy tylko podstawę, a chodzenie po mieście i brak ekranów ładowania jest czymś zupełnie nowym.
Ja osobiście nie odczuwam potrzeby wchodzenia do budynków, a na pewno śledzenie sima w pracy, w szkole czy w szpitalu jest zupełnie zbędne. W mieście spotyka się innych simów i poznaje się ich, można pograć w szachy lub załapać się na jakąś imprezę i wiele innych. Trzeba tylko chcieć
Układanie fryzur w dodatkach? eee? masz na myśli ściąganie dodatków z internetu? nie każdy ma dostęp do sieci. ja mówiłam o dobieranie sobie grzywki osobno, regulowanie długości włosów, etc. wtedy faktycznie te simsy byłyby jedyne w swoim rodzaju, a tak to używam dwóch fryzur na zmiane, bo reszta jest okropna.

Ok, ale w nocnym życiu dochodziły już knajpy, kluby, restauracje, imprezy. Sims3 to owszem, podstawa, ale kontynuacja znanej już gry, więc nie rozumiem, dlaczego nie mieliby tego dawać w podstawie, za którą liczą sobie ~150pln. Będziemy płacić pieniądze za wyszczuplone Simsy2 z lepszą grafiką (zresztą zależy jak na to patrzeć) i z możliwością zbierania ośmiu rodzajów robali i dziesięciu rodzajów kamieni, a bez tak podstawowych rzeczy, jak nocne kluby, restauracje, dyskoteki, w których WIDZISZ CO ROBI TWÓJ SIM? Teraz, gdy można swobodnie chodzić po mieście, bez zbędnego ładowania miejsca te powinny być szeroko dostępne. W sumie to pewien krok w tył dla Maxisa.

To samo z pracą, czy szkołą. W sims1 nie było nic widać, w sims2 nie było nic widać, skoro sims3 jest rewolucją, praktycznie oddzielną grą, dlaczego opcja ta jest niedostępna? Simsy to już nie ciemnota, nie są już ludzikami uwięzionymi na jednej parceli, ale mogą się swobodnie poruszać po mieście. Tylko po co, jak nic nie widać? Możesz posiedzieć u sąsiada, w parku, czy na plaży, gdzie ponadto nie można się kąpać. Na tym koniec

W simsach2 fenomenem były pory roku, które stały się faworyzowanym dodatkiem. Dlaczego nie dali tego w podstawie sims3?

U mnie pierwszy zachwyt trójką już minął, jest ok, ale nie rewelacja. Czas to największe zło. Moje simy śpią, na 4 czasie, idę do kuchni po obiad, wracam, one śpią dalej, uhh. Nie przelatuje całej gry na 3, czy 4 czasie, ale nie mam zamiaru wpatrywać się w śpiące simsy godzinami, bo dzień zlatuje szybko, a wszystkie interakcje, jak rozmowy etc. trwają strasznie krótko w stosunku do mycia toalety, kąpieli, czy choćby gotowania.

[img]http://i41.************/34tajvd.gif[/img]
Nadine jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.06.2009, 10:24   #133
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Cytat:
Napisał theground Zobacz post
Z tego co widzę, to bigkar strasznie kręci noskiem A dla wszystkich tych co narzekają na parcele publiczne. Te co są, do których nie da się wejść to są MIEJSCA PRACY. Nie są to normalne parcele publiczne, jak pamiętacie od początku simów nie można było śledzić ich w pracy, tak też jest teraz. A to, że można tam kupować, jeść czy coś to jest po prostu dodatkowe, żeby te parcele służyły czemuś więcej. Tak jak w TS2 mamy kilka zaledwie parcel do których można wejść. A ktoś napisał, że bardzo mu brakuje tych parcel normalnych. Chcę zaznaczyć, że takie pojawiły się dopiero w NŻ, tak więc trzeba czekać...
A mi się podobają te budynki będące "miejscami pracy"
Może i nie można sima śledzić w trakcie roboty, ale budyneczki są wykonane porządnie i jednak jakaś nowość, bo wreszcie wiadomo, gdzie sim pracuje
Poza tym mam kilku simów, którymi gram i fajne jest to, że jednak czasami można poobserwować ich pracę, np. policjant grzebie w śmietnikach i przepytuje, by zdobyć awans, a gwiazda muzyki musi dawać koncerty by poprawić swoją ocenę w pracy.
Chociaż przyznaję trochę racji bigkar, że zbyt łatwo różne rzeczy można osiągnąć.
Już mam chyba trzy kariery zaliczone na maxa.
stare 02.06.2009, 11:14   #134
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Cytat:
Napisał Grace Zobacz post
ogolnie, jedyny plus z calej gry to tworzenie simow. fryzury to po prostu cud ale nic poza tym nie ma. jak w ts2 mozna bylo calkowicie zmieniac nosy, podbrodki, usta itp. powiekszac, zmiejszac, zwezac, rozjezdzac, to tutaj nic sie nie da. no i to mi przeszkadza, bo ja sie uwielbialam bawic w edytowanie. dalej, brakuje mi warsztatu ;__;
Ale jak się klika przy wyborze poszczególnych części twarzy to można wszystko zedytować. Tylko trzeba przejść na inną zakładkę, a można podwyższać kości policzkowe, ustalać szerokość i kształt oczu, nosa, uszu, brody, szczęki itp. Tylko brwi mnie drażnią, bo zawsze wyglądają tak samo
stare 02.06.2009, 11:22   #135
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał bigkar Zobacz post
Jesli wiesz na co ja bym narzekala gdyby bylo tak jak mogloby byc, zatrudnij sie w cyrku moze jako jasnowidz. Ja jakos nie mam tego daru. Pisze co mi sie podoba lub nie podoba bo od tego jest to forum.
Podstawą do wysunięcia takiego wniosku, było Twoje narzekanie na wszystko, co jest "zerżnięte" z TS2. Więc nie trzeba być jasnowidzem, aby snuć takie przypuszczenia.

Cytat:
Co do Twojego obiektywizmu... mam nadzieje , ze znasz przynajmnej jakies tam dwa jezyki obce. Proponuje porownac moje i Twoje wypowiedzi do tych na stronach angielskich, niemieckich, rosyjskich i zobaczysz kto jest obiektywny a kto jest zaslepiony. Obawiam sie ze gdybys dostala TS2 w pudelku TS3 Twoje wypowiedzi bylyby tozsame.
A więc i Ty możesz pracować w cyrku jako jasnowidz, skoro wiesz, że jestem tak zaślepiona, że nie zauważyłabym różnicy, gdybym w pudełku TS3 dostała TS2.
Czy taka złośliwość pomaga Ci w jakiś sposób? Bo jakoś nie widzę podstaw do tego, żebyś mogła oceniać mnie w ten sposób.

Cytat:
To ze dla Ciebie jesli jedna sypialnia jest zielona a druga pomaranczowa to znaczy ze sa rozne.. no coz przykro mi.
Napisałam wyraźnie, że w grze jest wystarczająco mebli, aby dwie sypialnie mogły różnić się od siebie i raczej nie miałam na myśli różnorodności kolorystycznej.

Reszty nawet nie chce mi się komentować. Nie rozumiesz w ogóle co piszę, odnosisz się do moich słów zmieniając ich sens.
Zmęczyła mnie ta dyskusja, a Twoje złośliwe komentarze wybiegające nieco poza temat, zupełnie zniechęciły mnie do dalszego prowadzenia tej rozmowy.

Pozdrawiam.
------------------------------

Cytat:
Napisał Nadine Zobacz post
Układanie fryzur w dodatkach? eee? masz na myśli ściąganie dodatków z internetu? nie każdy ma dostęp do sieci. ja mówiłam o dobieranie sobie grzywki osobno, regulowanie długości włosów, etc. wtedy faktycznie te simsy byłyby jedyne w swoim rodzaju, a tak to używam dwóch fryzur na zmiane, bo reszta jest okropna.
Przepraszam, źle Cię zrozumiałam. Kiedy napisałaś "Mogli zrobić mnóstwo rzeczy, możliwość układania własnych fryzur, robienia kilku rzeczy jednocześnie etc. etc." sądziłam, że chodzi Ci o to, że mogli robić to simowie w TS2 i skojarzyłam zmianę fryzury w salonie fryzjerskim z Własnego Biznesu

Cytat:
Ok, ale w nocnym życiu dochodziły już knajpy, kluby, restauracje, imprezy. Sims3 to owszem, podstawa, ale kontynuacja znanej już gry, więc nie rozumiem, dlaczego nie mieliby tego dawać w podstawie, za którą liczą sobie ~150pln.
Dlatego, że oni na tym zarabiają. Gdyby w podstawie TS3 skumulowali same najlepsze rzeczy z TS2 i dodatków, to co niby dawaliby w dodatkach do trójki? Byłoby więc spore ryzyko, że ludzie nie kupowaliby dodatków, a oni nie zarobiliby pieniędzy. Niestety takie czasy, że pieniądz bierze górę nad niemal wszystkim

Cytat:
To samo z pracą, czy szkołą. W sims1 nie było nic widać, w sims2 nie było nic widać, skoro sims3 jest rewolucją, praktycznie oddzielną grą, dlaczego opcja ta jest niedostępna?
A jak to sobie wyobrażasz? Z całym szacunkiem, ale nie pojmuję tej potrzeby patrzenia co sim robi w szkole czy w pracy. Dla mnie jakoś mało interesujące wydaje się patrzenie przez osiem godzin jak sim siedzi w szkolnej ławce, albo za biurkiem na komisariacie. W moim odczuciu, byłoby to zbędne zawalanie gry.

Cytat:
U mnie pierwszy zachwyt trójką już minął, jest ok, ale nie rewelacja. Czas to największe zło. Moje simy śpią, na 4 czasie, idę do kuchni po obiad, wracam, one śpią dalej, uhh. Nie przelatuje całej gry na 3, czy 4 czasie, ale nie mam zamiaru wpatrywać się w śpiące simsy godzinami, bo dzień zlatuje szybko, a wszystkie interakcje, jak rozmowy etc. trwają strasznie krótko w stosunku do mycia toalety, kąpieli, czy choćby gotowania.
Simy śpią dość długo, ale w tym czasie można przeglądać ich marzenia i okazje, umiejętności jakie zdobyli. Jeśli ma się kilkuosobową rodzinę, naprawdę jest co robić w tym czasie.
Co do szybkich rozmów i wolnego mycia się czy gotowania, to uważam, że jest to zgodne z rzeczywistością. Jeśli chcesz przeciągnąć rozmowę możesz wybierać spośród różnych opcji i rozmowa może trwać nawet pół dnia, jeśli taką masz ochotę Kąpiel nam ludziom też zajmuje sporo czasu, podobnie jak gotowanie. I każdy kto przyrządza obiady wie, że im wymyślniejsza potrawa tym dłużej trwa jej przygotowanie.

Ostatnio edytowane przez Irbis : 02.06.2009 - 11:58
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.06.2009, 11:26   #136
Mamełe

Ja się nie dziwię, ze nie ma pór roku i pogody Z tego co mi sie wydaje, to był najbardziej "kasowy" dodatek do TS2. Z marketingowego punktu widzenia, to byłby tzw. strzał w stopę.

Nie grałam jeszcze, ale cieszę się, ze dali samochody, sufity juz w podstawie

BTW juz nie moge sie doczekac az zainstaluje sobie w pracy i bede obserwowac jak simy same sie rozwijaja
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.06.2009, 11:52   #137
menowa
Guest

Ja nie kupię sobie TS3.
Powiem szczerze że jeszcze kilka tygodni temu nocami rozmyślałam o simsach 3. Myślałam sobie, że skoro między TS1 a TS2 był taki skok to tak samo będzie między TS2 s TS3 i aż nie potrafiłam sobie tego wyobrazić.
Planowałam już przystosowanie mojego kompa aby uciągnoł grę, myślałam też nad tym aby usunąć całe sims 2 i skupić się wyłącznie na TS3.
Moja mania szybko minęła. Oficjalnej premiery jeszcze nie było a ja już z każdej strony słyszę, czytam negatywne opinie na temat gry.
Nie grałam TS3, ale sporo się już naczytałam. Przeraża mnie wolno upływający czas. Okej, rozumiem że np gotowanie obiadu trwa w rzeczywistości długo, ale to jest gra a nie rzeczywistość.
Jakoś nie przekonuje mnie ta gra. Zostanę przy TS2. Kupie sobie jakiś dodatek i będę miała urozmaicenie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.06.2009, 12:14   #138
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał menowa Zobacz post
Moja mania szybko minęła. Oficjalnej premiery jeszcze nie było a ja już z każdej strony słyszę, czytam negatywne opinie na temat gry.
Nie grałam TS3, ale sporo się już naczytałam. Przeraża mnie wolno upływający czas. Okej, rozumiem że np gotowanie obiadu trwa w rzeczywistości długo, ale to jest gra a nie rzeczywistość.
Jakoś nie przekonuje mnie ta gra. Zostanę przy TS2. Kupie sobie jakiś dodatek i będę miała urozmaicenie.
Pozytywne opinie, jak sądzę są dla Ciebie niewidzialne

Wiesz, Ja polecam Ci nie przejmować się tak opiniami ludzi, których nie znasz, o których nie wiesz jakie są ich gusta i upodobania (mówię tu także o sobie). Nieważne czy opinia o grze jest pozytywna czy negatywna, trzeba ją brać z przymrużeniem oka, bo najlepiej przekonać się samemu. I na Twoim miejscu spróbowałabym zagrać, może u koleżanki, brata, siostry, jeśli oczywiście trafi się taka możliwość. I wtedy przekonasz się, czy Tobie gra odpowiada, czy nie
Opierając się na cudzych wrażeniach z gry, nigdy nie przekonasz się, jakie byłby Twoje wrażenia.
stare 02.06.2009, 12:18   #139
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Irbis - mądre słowa
Mi się niby gra nie podoba i wg mnie ma więcej minusów niż plusów, aczkolwiek jakoś dziwnie cały czas gram i sobie kupię
Ot tak, do kolekcji
stare 02.06.2009, 12:55   #140
Levkoni

Cytat:
Napisał Björk Zobacz post
A mi się podobają te budynki będące "miejscami pracy"
Może i nie można sima śledzić w trakcie roboty, ale budyneczki są wykonane porządnie i jednak jakaś nowość, bo wreszcie wiadomo, gdzie sim pracuje
Poza tym mam kilku simów, którymi gram i fajne jest to, że jednak czasami można poobserwować ich pracę, np. policjant grzebie w śmietnikach i przepytuje, by zdobyć awans, a gwiazda muzyki musi dawać koncerty by poprawić swoją ocenę w pracy.
Chociaż przyznaję trochę racji bigkar, że zbyt łatwo różne rzeczy można osiągnąć.
Już mam chyba trzy kariery zaliczone na maxa.
Nie, no mi też podobają się te budynki karier. Nie przeszkadza mi, że nie można wejść, bo wiem, że w którymś dodatku będą normalne parcele publiczne. Ja zawsze skupiałem się na samym simie, na jego rozwoju, wychowaniu, życiu i nigdy nie korzystałem praktycznie z publicznych parcel. Teraz, jak nie ma okienek ładowania korzystam częściej z tego co jest bo sprawia mi to frajdę, że mogę sobie wyjść do parku, albo nad jezioro. A zwykłe sklepy i restauracje dojdą na 100, nie ma innej opcji. Ja myślę, że może już nawet w pierwszym dodatku.
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania