Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.06.2009, 16:41   #1
agnieszka130187

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

No to lipa, bo nie chce mi wyjść już taki Sim.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.06.2009, 16:53   #2
Sulczi
Guest

Cytat:
Napisał Irbis
I jeszcze jedno pytanie, które będę powtarzać aż do znudzenia (lub do wyjaśnienia sprawy):
Czy ktoś rozwiązał już zagadkę znikających rodzin? Dlaczego znikają i czy można temu zapobiec?
Otóż tak, chyba ja ją rozwiązałem. też się zastanawiałem dlaczego niektóre rodziny znikają z miasta (mi np. zniknęła Agnieszka Zadek). Wyjasniło się kiedy zacząłem czytac gazetę (simową). Kiedy kliknie się na "czytaj" pojawiają się różne informacje z miasta. No i rodzinki które znikają po prostu się wyprowadziły, ot i cała tajemnica.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 18:19   #3
Levkoni

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Sulczi Zobacz post
Otóż tak, chyba ja ją rozwiązałem. też się zastanawiałem dlaczego niektóre rodziny znikają z miasta (mi np. zniknęła Agnieszka Zadek). Wyjasniło się kiedy zacząłem czytac gazetę (simową). Kiedy kliknie się na "czytaj" pojawiają się różne informacje z miasta. No i rodzinki które znikają po prostu się wyprowadziły, ot i cała tajemnica.
To na pewno nie to. Zauważyłem, że rodzinki znikają następująco. Jak stworzysz nową rodzinę i ją wprowadzisz to znika ta, którą grało się ostatnio. Jeśli jednak wprowadzisz kilka nowych rodzin po kolei i grasz którąś z nich to znika jedna z tych nowych rodzin. I ostatnia opcja - jeżeli stworzyłeś nową rodzinę, wprowadziłeś ją, ale grasz inną to ta wprowadzona zniknie. Nie wyssałem tego z palca, napisałem to na podstawie własnych obserwacji i wielu już doświadczeń z tą nędzną sytuacją. To jest jakiś błąd gry i tyle. Jednak zacząłem grać od nowa na nowej "planszy" i teraz tego problemu nie ma, przynajmniej na razie.
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 18:20   #4
poziomka007
Guest

Jak zaprosić kogoś na nocowanie u siebie? Moja simka (dziecko) ma taką zachciankę ;D
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 09:34   #5
poziomka007
Guest

Cytat:
Napisał poziomka007 Zobacz post
Jak zaprosić kogoś na nocowanie u siebie? Moja simka (dziecko) ma taką zachciankę ;D
Wie ktoś .?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 09:52   #6
Fenty_Fun
Guest

Hej, od dłuższego czasu czytam forum, dziś postanowiłam coś napisać. Zamówiłam simsy na allegro (jeszcze czekam) i przygotowuje się psychicznie do gry ;pp
Mam kilka pytań, mam nadzieję, że ktoś życzliwy odpowie:
1.Jak to jest z wiekiem? Wchodząc w temat 'Przedstawiamy naszych simów' <czy jakoś tak> każdy pisze np. młody dorosły, 180 dni. O co w tym dokładnie chodzi?
2. Czy nie widać żadnej parceli publicznej?! Straszny krok w tył od strony twórców. Przecież nawet w podstawie 2 widac było wnętrze sklepów z ciuchami.
3.Czy grafika naprawdę jest taka kiepska?
4.Po co te całe misje? I co to dokładnie jest?
5.Czy naprawdę tak trudno się z kimś związać albo dostać awans w pracy?
6.Jak to w ogóle z pracą jest? Podobno można się zatrudnić w szpitalu, spożywczaku itp., ale czy jest też możliwość pracy tak jak w 2? Wyszukiwanie w kompie, apotem Sim sobie jeździ..bla bla bla.
7.Próbował ktoś zrobić karierę gwiazdy? Na jakimś filmiku na YT widziałam jak jakies nastolatki piszczały na widok jakiegoś kolesia, on rozdawał autografy i był na billboardach.
8.Czy Sims3 warte jest ceny? Dałam 107 z przesyłką XD

No to chyba wszystko ;p
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 10:58   #7
Kaasiek
Guest

Cytat:
Napisał poziomka007 Zobacz post
Wie ktoś .?
Nie wiem czy dobrze mówię, ale podchodzisz do tej osoby, którą chcesz zaprosić. (jeśli nie jest u Ciebie w domu - ) Klikasz na nią i powinno być "Zaproś do siebie", a potem jak będzie u Ciebie w domu, gadasz z nią, bierzesz cały czas przyjazne itp., to potem powinno się pojawić: "Zaproponuj zostanie na noc" (coś podobnego). To tyle.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 21:01   #8
Sulczi
Guest

Cytat:
Napisał theground Zobacz post
To na pewno nie to. Zauważyłem, że rodzinki znikają następująco. Jak stworzysz nową rodzinę i ją wprowadzisz to znika ta, którą grało się ostatnio. Jeśli jednak wprowadzisz kilka nowych rodzin po kolei i grasz którąś z nich to znika jedna z tych nowych rodzin. I ostatnia opcja - jeżeli stworzyłeś nową rodzinę, wprowadziłeś ją, ale grasz inną to ta wprowadzona zniknie. Nie wyssałem tego z palca, napisałem to na podstawie własnych obserwacji i wielu już doświadczeń z tą nędzną sytuacją. To jest jakiś błąd gry i tyle. Jednak zacząłem grać od nowa na nowej "planszy" i teraz tego problemu nie ma, przynajmniej na razie.
A czytasz w rodzinie, którą grasz, gazetę? Bo może jednak tak się złożyło, że no akurat te rodziny się wyprowadziły.
A jeśli nie, to rzeczywiście może byc błąd gry. Chociaż u mnie się tak nie dzieje. Jeżeli jakas rodzina znika, to zawsze czytam w gazecie następnego dnia o jej przeprowadzce.

Cytat:
Napisał helena
A WŁAŚNIE, JA MAM JEDNO, MAŁE PYTANIE... Czy simy z biblioteki simów/skrzyni rodzin (jak kto woli), starzeją się?
Nie, nie starzeją się, bo nie są obecne w mieście.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.06.2009, 08:10   #9
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał theground Zobacz post
Do Riverview wprowadziłam rodzinę jednoosobową, grałam nią krótko. Następnie wprowadziłam rodziną pięcioosobową przeniesioną z Sunset Valley. I zniknęła rodzina Biedak, którą w ogóle nie grałam.
Jest więc jeszcze jedna opcja
Jeśli jest to błąd gry, to mam nadzieję, że szybko wyjdzie łatka, która go naprawi.
Bo tej chwili najlepszym rozwiązaniem jest grać cały czas jedną rodziną i wcale mi się takie rozwiązanie nie podoba.

Cytat:
A czytasz w rodzinie, którą grasz, gazetę? Bo może jednak tak się złożyło, że no akurat te rodziny się wyprowadziły.
A jeśli nie, to rzeczywiście może byc błąd gry. Chociaż u mnie się tak nie dzieje. Jeżeli jakas rodzina znika, to zawsze czytam w gazecie następnego dnia o jej przeprowadzce.
Przeprowadzka a zniknięcie to dwa różne zjawiska. Normalnie moje simy też się przeprowadzają, ale wtedy mogę odnaleźć ich w mieście i odwiedzić w mieszkaniu.
stare 11.06.2009, 10:28   #10
Levkoni

Reputacja: 10

Cytat:

Nie, nie starzeją się, bo nie są obecne w mieście.
Gazetę czytam nieraz, ale nigdy jeszcze nie pojawiła mi się informacja o wyprowadzce. To jest błąd gry, a to, że rodziny wyprowadzają się same to może i swoją drogą.

Irbis to ja już sam nie wiem, na jakiej to zasadzie działa. Napisałem na podstawie własnych obserwacji i tylko tak jak napisałem mi się zdarzało, więc już sam nie wiem Teraz gram na nowej "planszy" i mam już 3 rodziny i nie znikają
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 73 (0 użytkownik(ów) i 73 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania