|
|
|
|
#1 |
|
Guest
|
też mam nowinke, zmieniłam sima, juz mialam dosyć szukania tych skał i ku mojemu zdziwieniu simka zebrała meteoryty bardzo szybko, metala jak zwykle jako pierwsze miały 100% a potem meteoryty. Czyli ewidentnie był to bug
Co do plutonu to jak juz wczesniej pisalam na mapie mozna zapamietać gdzie wystepują jakie rodzaje kamyków np. w riverwiev na lewo od miasta wiecej można znaleść meteorytów a tylko przy kamieniach obok rzeki są kamyki szlach i metale. Ale ich rodzaj sie zmienia, nie ma tak że ciągle w tym samym miejscu masz diament a obok niego srebro. to sie zmienia losowo. Palad żeczywiście znajduje dosyć czesto badając katakumby |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
a ja mam pytanie,do czego służy kwiat śmierci i jak sprzedać kamienie,bo mam plecak zawalony i nie mogę się już w nim połapać? kamienie mam już oszlifowane,dzisiaj zobaczę jak wygląda szlif w kształcie kuli kryształowej,no i jestem zła na twórców gry,ze nie dali żadnych polek albo regałów,gdzie można by było pookładać zdobycze
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
Ilona, ja moje zdobycze trzymam np. na kominku, mozesz wybrać na poduszke i ślicznie sie prezentują. Regały i półki są ale bezuzyteczne hehe. kwiat śmierci jest dla Kosiarza jak przyjdzie po twojego sima ale jeszcze go nie uzywałam. Plecak zawalony możesz łatwo i szybko oczyścić przeciągając w lewo o pare centymetrów na ten kwadracik gdzie pokazuje sie cena i sprzedać. jak masz wiecej niż jeden kamień tak samo oszlifowany to w lewym górnym rogu jego ikonki masz taka jakby łathe (hehe nie wiem jak mam Ci to wytłumaczyć) klikająć na nia i przeciągając z tego miejsca usuniesz wszystkie np 4 kamienie a nie pojedyńczo. Ta łatka przydaje sie jak masz np. owoce i chcesz zasadzić jakiś najleprzy np. jabłko. Masz ich 20 i nie wiesz jakiej jakosci zasadzasz wiec klikasza na ta łatke i wysuwa sie cała zawartość czyli szczegółowe zestawienie jabłuszek i i wtedy wybierasz.
|
|
|
|
#4 |
|
Guest
|
dzięki za rade,a mam jeszcze pytanie,bo gdzieś napisałaś,ze masz osobna parcele z ogródkiem,bo w moim tez już się nic nie mieści,to masz ja jako parcele publiczna czy mieszkalna?
|
|
|
|
#5 |
|
Reputacja: 11
|
A propos kwiatu śmierci - moja simka znalazła go w śmietniku.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
ilona ja mam ja jako mieszkalna, pusty plac, sadzisz na maxa nawet te nieznane nasionka i wtedy zapisujesz wyprowadzasz sima wprowadzasz tam gdzie mieszkał a roslinki dojrzeją i potem juz nie zwiedną
|
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
ok. dzięki,spróbuje zaraz,gdyż uwielbiam w 3 uprawiać ogródek
|
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
mam taka sytuacje:
robie u siebie staw i nie mam w nim ryb, lowie ryby na innych parcelach i wpuszczam je do swojego, i do tej pory jest git jak mam zrobic zeby ryby w moim stawie skakaly(gdy klikam na ten staw to pisze ze jest to dobre lowisko ale lepiej ci pojdzie jak poszukasz stawow gdzie ryby skacza) czy sa jakies rosliny(np. lilie wodne) aby na takim stawie zasadzic? |
|
|
|
#9 | |
|
Reputacja: 10
|
Cytat:
|
|
|
|