|
|
|
|
#1 |
|
Guest
|
A ja po 12 dniach grania uważam że do zmiany są:
+ Tandetne ubrania + Fryzury j/w + Podczas pożaru nikt nic nie może robić. Simowie mają nastrój na czerwono, ale nic nie mogą! + Totalnie nieodpowiednie zachowania podczas a) pożaru b) pojawieniu sie Mrocznego c) topieniu się kogoś + W dwójce dało się powstrzymać Kosiarza graniem w nim w jakąś gierkę. Czemu tu jest tylko Kwiat Śmierci, którry jest praktycznie JEDEN na miasto? + Samochody: WSZYSTKO DO ZMIANY!!! + Umiejętności: w pracy powinno nie być możliwości awansu bez osiągnięcia conajmniej połowy wymaganych umiejętności... Tak to to pikuś. + Praca: j/w, wszystkie "oceny" (poza nastrojem...) powinny sięgać połowy, aby mogło się awansować. + Książki umiejętności w tomach? Kto to wymyślił... Mogły nawet te książki być droższe niż teraz ich suma, ale nie powinny być w tomach! + Podłoga i ściany: Im droższe okładziny/wykładziny, tym powinien być wyższy jakiś nastrójnik... Tymczasem może być tylko nastrójnik za brak o- i wykładzin, więc tania nie różni się od drogiej, tylko wyglądem... Żal ;( Hmmm... To chyba (chwilowo) na tyle
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Guest
|
Cytat:
jeżeli sim jest odważny to od razu rzuca się, żeby gasić pożar. A jak nie to ja mam opcję gaś pożar. hm |
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
ehhh, wszystko prócz gaszenia pożaru xD nie mogą np. nic jeść, kąpać się itd.
|
|
|
|
#4 |
|
Reputacja: 10
|
Keramzyt, jeśli miałbyś pożar w domu to na pewno nie poszedłbyś do łazienki się wykąpać albo zjeść...
A kwiat jeden bo to roślina wyjątkowa, czemu twórcy mieliby znowu wprowadzać grę z Kosiarzem, skoro można to załatwić w inny sposób, trudniejszy. Teraz sima trudniej ocalić przed śmiercią bo nie ma żadnego eliksiru, tylko trudna ambrozja, nie ma gry z Kosiarzem tylko rzadki kwiat. A książki w tomach to niby zły pomysł? Przecież żadna książka nawet w naszym świecie nie uczy wszystkiego - zawsze są te dla początkujących, zaawansowanych i innych, tak samo tutaj - w zależności od poziomu umiejętności sim musi zdobywać kolejne tomy żeby opanować dalszą jej część, to akurat jest bardzo mądre rozwiązanie i ciekawsze Tak ja uważam
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Reputacja: 10
|
Cytat:
![]() Poza tym jak sim jest wyjatkowym ogrodnikiem, to moze ozywić roślinę po zerwaniu kwiatu smierci (ale chyba tylko na swojwj parceli, na cmentarzu nie da się). No trochę zachodu z tym jest, ale przeciez wywiniecie sie od smierci nie moze byc latwe
|
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|