Wróæ   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzêdzia w±tku Wygl±d
stare 09.08.2009, 11:43   #1
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

P³eæ: Kobieta
Reputacja: 18
Domy¶lnie Odp: Tajemnica znikniêcia Belli Æwir

http://pl.sims.wikia.com/wiki/Bella_%C4%86wir- poczytajcie sobie. Ja jestem nawet sk³onna uwierzyæ w tê historyjkê, ale oczywi¶cie nie do koñca

Nie wiem dlaczego stronka nie dzia³a Skopiujê wiêc to tutaj:

Cytat:
Napisa³ http://pl.sims.wikia.com/wiki/Bella_%C4%86wir
Bella Æwir
Z Simspedia

Bella Æwir

Imiê i nazwisko: Bella Æwir
P³eæ: kobieta
Rasa: cz³owiek
Aspiracja: Pragnienie romansowania
Znak zodiaku: rak

Rodzice: Wac³aw Kawaler, Jokasta Kawaler
Rodzeñstwo: Micha³ Kawaler
Wspó³ma³¿onek: Mortimer Æwir, Don Lotario (romans)
Dzieci: Aleksander Æwir, Kasandra Æwir

Dostêpno¶æ: nieaktywna (prawdopodobnie zmar³a)
Otoczenie: Mi³owo

Bella Æwir - córka Wac³awa i Jokasty Kawaler, ¿ona Mortimera Æwira, matka Kasandry i Aleksandra.
Spis tre¶ci
[poka¿]

* 1 Biografia
o 1.1 ¯ycie przed The Sims. Dzieciñstwo (The Sims 3)
o 1.2 The Sims 1
o 1.3 Miêdzy The Sims 1 a The Sims 2
o 1.4 Tajemnicze zaginiêcie
o 1.5 The Sims 2
* 2 Wyt³umaczenie zaginiêcia
* 3 ¦lady Belli
* 4 Jak odzyskaæ Bellê ???

edytuj Biografia
[edytuj] ¯ycie przed The Sims. Dzieciñstwo (The Sims 3)

Bella pochodzi³a z rodziny Kawaler, która mieszka³a w Mi³owie od wielu lat. Ju¿ od wczesnych lat ¿ycia Bella by³a towarzyszk± zabaw Mortimera.
[edytuj] The Sims 1

W The Sims 1 dowiadujemy siê, ¿e Bella ostatecznie zosta³a ¿on± Mortimera i urodzi³a mu córkê Kasandrê. S± bogaci, a ich córka wspaniale siê uczy.
[edytuj] Miêdzy The Sims 1 a The Sims 2

Pomiêdzy gr± The Sims 1, a The Sims 2 minê³o 25 lat. W tym czasie Bella urodzi³a swemu mê¿owi syna Aleksandra. W wychowaniu nowego potomka pomaga³a im nastoletnia córka Kasandra. Tymaczasem Bella zaczê³a czuæ siê ¼le w swoim ma³¿eñstwie. W koñcu pragnienie romanowania wziê³o górê nad rozs±dkiem. Tymaczasem w Mi³owie pojawi³ siê przystojny Don Lotario, który by³ zafascynowany Bell±. Niewinny flirt przerodzi³ siê w romans. Jednak Don oczekiwa³ od Belli zbyt wiele. Gdy odmówi³a mu gor±cych poca³unków poprzysi±g³ jej zemstê.
[edytuj] Tajemnicze zaginiêcie

Pewnego wieczoru, Bella zosta³a zaproszona do domu Dona Lotario. Tam ona odmówi³a mu gor±cych poca³unków. Niestety w tym romantycznym wieczorze na dachu, Bella zosta³a porwana. Tak naprawdê Bella zosta³a porwana u siebie w domu, gdy¿ Don Lotario nie ma wspomniena, ¿e Bella zostaje porwana przez kosmitów
[edytuj] The Sims 2

Bella niby zaginê³a na dachu Dona Lotario spogl±daj±c przez teleskop. Nagle zabra³o j± UFO. Mortimer, Kasandra oraz Aleksander maj± wspomnienie "Bella zosta³a porwana przez kosimtów", ale Don nie ma tego wspomnienia. To oznacza ¿e Bella zniknê³a z dachu swojego domu, lub wyjecha³a z Mi³owa.
edytuj Wyt³umaczenie zaginiêcia

Simy porwane przez kosmitów zawsze wracaj±. Zapewne Bella tak¿e wróci³a, lecz twórcy gry przenie¶li j± do Dziwnowa i zabili. Jest na to po¶redni dowód. Otó¿ w SimPE w otoczeniu Dziwnowo s± dwie Belle: ¿ywa i zmar³a. ¯ywa jest klonem, zmar³a to zapewne nasza mi³owska Bella. Teoriê tê jednak ³atwo obaliæ, poniewa¿ gdy sim umrze, jego portret w drzewie genealogicznym jest szary, u Mortimera i rodziny, portret Belli jest wci±¿ kolorowy.Bella Æwir ¿yje Dziwnowie tam biega tylko po chodnikach i szybko ucieka ze strachu (ostatnio widzia³em j± obok domu ¶p.Oliwki Widmo).Lecz istnieje wyja¶nienie, ¿e zaczê³a pracowaæ jako prostytutka pod latarni±, ¿eby spe³niæ swoje pragnienie romansowania.
edytuj ¦lady Belli

W The Sims 2 twarz Belli pojawia siê w wielu miejscach. W niektórych z nich nie mo¿na dok³adnie potwierdziæ, ¿e s± z ni± zwi±zane. Oto niektóre z nich:

1. Twarz Belli pojawia siê na kartonie od mleka. Najpradopodobniej jest to informacja na temat jej zaginiêcia.
2. W The Sims 2 pojawiaj± siê dwie piosenki zwi±zane z Æwirami: "Dobry wieczór Bella" i "Dotyk Mortimera".
3. W The Sims 2: Osiedlowe ¿ycie w Jaskini Pokrzyku pojawia siê pomnik Belli wykuty w br±zie.
4. W Dziwnowie pojawia siê simka ³udz±co podobna do Belli i nosz±ca te same imiê i nazwisko. Jest to jednak jej do¶æ nieudany klon.
5. W balonie lataj±cym w Mi³owie pojawia siê kobieta nosz±ca sukienkê Belli i tajemniczy mê¿czyzna. Nie mo¿emy dok³adnie stwierdziæ czy jest to Bella, poniewa¿ jej twarz jest rozmazana. Prawdopodobieñstwo tej identyfikacji pomniejsza fakt, ¿e balon mo¿na ustawiæ w ka¿dym otoczniu.
6. W The Sims 2: Na studiach, gdy Aleksander idzie na studia, pojawia siê filmik w którym wystêpuje Bella. Nie przywraca to jednak postaci do gry.
7. Gdy wskrzesimy Micha³a Kawalera ma on w znajomych Bellê !!!

edytuj Jak odzyskaæ Bellê ???
Logo forum o Belli

Jest du¿o sposóbów na przywrócenie Belli. Oto kilka z nich:

* Kodem boolprop testingCheatsEnabled true. Klikamy shiftem na sima, wybieramy opcjê Spawn, potem Tombstone of L&D. Pojawia siê nagrobek. Klikamy w Add Neighbour to family i imiê Bella.
* Umawiamy sima z pragnieniem romansowania (najlepiej Dona) na randkê z Bell±. Na pierwszej randce prosimy j± o wprowadzenie siê. Potrzebny jest dodatek The Sims 2: Nocne ¿ycie.
* Zak³adamy w³asne przedsiêbiorstwo w Mi³owie i zatrudniamy pracowników. Je¶li szczê¶cie nam dopisze to trafimy na Bellê.

Niestety Bella zaraz po przywróceniu zamienia siê w ducha, gdy¿ ma wspomnienie swojej ¶mierci. Aby Bella zosta³a na zawsze musimy usun±æ jej (w SimPE lub InSimenatorze) to wspomnienie i znaczniki ducha

Ostatnio edytowane przez Charionette : 09.08.2009 - 13:07
Charionette jest offline   Odpowied¼ z Cytatem

PAMIÊTAJ! ¬ród³em utrzymania forum s± reklamy. Dziêkujemy za uszanowanie ich obecno¶ci.
Odpowiedz

U¿ytkownicy aktualnie czytaj±cy ten temat: 1 (0 u¿ytkownik(ów) i 1 go¶ci)

Narzêdzia w±tku
Wygl±d

Zasady Postowania
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB Code jest w³±czony
Emotikonyw³±czony
[IMG] kod jest w³±czony
HTML kod jest Wy³±czony

Skocz do Forum

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:45.