Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.12.2009, 11:41   #1
Mamełe

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i Odpowiedzi

Cytat:
Napisał HNL Zobacz post
W największej piramidzie jest ich kilka. Nie bierz ze sobą przysmaku mumii (niski poziom sztuk walki też pomaga).

U mnie poznikali w Chinach.
A jakieś inne miejsce? Największą mam już przerobioną i mi z żadnego sarkofagu nie wyskakuje

W Sfinksie też mam wszystkie wybite i studnie już nie działają

Ostatnio edytowane przez Mamełe : 08.12.2009 - 11:56
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.12.2009, 14:28   #2
Kyerme
Guest

Co do znikających sprzedawców... Od początku gry ani razu nie spotkałam pracownika kafejki we Francji. Pojawił się dopiero, jak miałam za zadanie kupić jakiemuś Simowi dwa steki. Później zniknęła sprzedawczyni książek w Egipcie... Zauważyłam, że po zainstalowaniu dodatku Simowie bardzo często się "zacinają", np. w trakcie rozmowy... Mimo, że mają potrzeby wszystkie na minimum, to nie da się ich ruszyć, działa dopiero "resetSim". Pewnie nasi sprzedawcy też się gdzieś pozacinali. Trzeba czekać na patcha, wkurzające to jest Tak samo znikający topór Pangu, raz jest, raz go nie ma.

Odnośnie uniwersalnych kluczy: mogą one zastąpić tylko klucze o kształcie serca, półksiężyca i gwiazdy, nie mogą zastąpić natomiast kluczy nazywanych, np. Klucza do komnat służby.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.12.2009, 17:56   #3
karasss

To jest sprzedawczyni takich dupereli, jakiś kamieni, zmumifikowanych misiów, ryb itp.
stare 08.12.2009, 18:57   #4
Chloé

Reputacja: 11

@kwiatuszek333 ta sadzonka to nic innego tylko roślina życia, można jeść normalnie (na surowo jak inne owoce) a sim młodnieje o 1 dzień.

@agnieszka ryba-mumia jest do złowienia w Egipcie, niezbędne są do tego punkty umiejętności wędkowania, ile dokładnie to niewiem, widać za mało tych punktów masz skoro nie widać ryby albo szukasz w złym miejscu...

Ostatnio edytowane przez Chloé : 08.12.2009 - 19:16
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.12.2009, 20:22   #5
HNL
Guest

Mam włączone starzenie się, jak i postęp historii. Gram przeważnie na epickim lub długim życiu.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.12.2009, 20:35   #6
Levkoni

Cytat:
Napisał HNL Zobacz post
Mam włączone starzenie się, jak i postęp historii. Gram przeważnie na epickim lub długim życiu.
Ja gram na długim. Hmm, nie dowiem się prędko czym to spowodowane, już liczyłem na rozwiązanie zagadki, nie mogę się pogodzić z tym, że to błąd gry, który naprawi dopiero łatka >
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.12.2009, 20:35   #7
Starlight

skad mogę wziąć Wieże Eiffle?
stare 08.12.2009, 20:39   #8
Levkoni

Wpisujesz kod testingcheatsenabled true, potem wpisujesz kod buydebug on, wchodzisz w tryb kupowania mebli, będzie tam nowa ikonka "znak zapytania" i tam są wszystkie obiekty, których twórcy użyli przy tworzeniu terenów podróży, gdzieś tam będzie też wieża Eiffel'a Ponoć niektórym wchodzi to bez kodu testingcheatsebaled true, ale to już sama sobie sprawdzisz czy będzie on konieczny czy nie.

Ostatnio edytowane przez Levkoni : 08.12.2009 - 23:54
stare 08.12.2009, 23:12   #9
agnieszka130187

Reputacja: 11

Mam 10 poziom wędkowania i nie natrafiłam na żadne miejsce w którym są ryby mimie, dlatego pytam gdzie dokładnie można je znaleźć. Również we Francji po jednym dniu sprzedawcy nie ma, mało tego dał mi do wykonania zadanie i teraz nie mogę go skończyć, bo tego kolesia nie ma.... mi również Simy z wakacji młodsze wracają....
A gdzie wieża Eiffla ślepa jestem, ale jej nie widzę, a ponoć jest.... ehhh bez łatki chyba nie pogram.
stare 08.12.2009, 23:54   #10
Levkoni

Cytat:
Napisał agnieszka130187 Zobacz post
Mam 10 poziom wędkowania i nie natrafiłam na żadne miejsce w którym są ryby mimie, dlatego pytam gdzie dokładnie można je znaleźć. Również we Francji po jednym dniu sprzedawcy nie ma, mało tego dał mi do wykonania zadanie i teraz nie mogę go skończyć, bo tego kolesia nie ma.... mi również Simy z wakacji młodsze wracają....
A gdzie wieża Eiffel'a ślepa jestem, ale jej nie widzę, a ponoć jest.... ehhh bez łatki chyba nie pogram.
Wieża Eiffla jest poza miastem z tego co wiem (nie byłem jeszcze we Francji), musisz po prostu tak widok ustawić, żeby było widać horyzont i poszukać, będzie widać ją. Oczywiście nie da się jej zwiedzić. Możesz też wpisać kod buydebug on i w trybie kupowania, pod ikonką znaku zapytania będziesz miała obiekty z miast podróżniczych i tam też możesz sobie "kupić" wierzę Eiffel'a tak jak opisałem wyżej. Jest tam na pewno, musisz dobrze poszukać, nie pamiętam tylko w której kategorii bo tam są kategorie, ale chyba w tej pierwszej.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania