Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.12.2009, 19:35   #231
Starlight

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i Odpowiedzi

skad mogę wziąć Wieże Eiffle?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.12.2009, 19:39   #232
Levkoni

Wpisujesz kod testingcheatsenabled true, potem wpisujesz kod buydebug on, wchodzisz w tryb kupowania mebli, będzie tam nowa ikonka "znak zapytania" i tam są wszystkie obiekty, których twórcy użyli przy tworzeniu terenów podróży, gdzieś tam będzie też wieża Eiffel'a Ponoć niektórym wchodzi to bez kodu testingcheatsebaled true, ale to już sama sobie sprawdzisz czy będzie on konieczny czy nie.

Ostatnio edytowane przez Levkoni : 08.12.2009 - 22:54
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.12.2009, 22:12   #233
agnieszka130187

Reputacja: 11

Mam 10 poziom wędkowania i nie natrafiłam na żadne miejsce w którym są ryby mimie, dlatego pytam gdzie dokładnie można je znaleźć. Również we Francji po jednym dniu sprzedawcy nie ma, mało tego dał mi do wykonania zadanie i teraz nie mogę go skończyć, bo tego kolesia nie ma.... mi również Simy z wakacji młodsze wracają....
A gdzie wieża Eiffla ślepa jestem, ale jej nie widzę, a ponoć jest.... ehhh bez łatki chyba nie pogram.
stare 08.12.2009, 22:54   #234
Levkoni

Cytat:
Napisał agnieszka130187 Zobacz post
Mam 10 poziom wędkowania i nie natrafiłam na żadne miejsce w którym są ryby mimie, dlatego pytam gdzie dokładnie można je znaleźć. Również we Francji po jednym dniu sprzedawcy nie ma, mało tego dał mi do wykonania zadanie i teraz nie mogę go skończyć, bo tego kolesia nie ma.... mi również Simy z wakacji młodsze wracają....
A gdzie wieża Eiffel'a ślepa jestem, ale jej nie widzę, a ponoć jest.... ehhh bez łatki chyba nie pogram.
Wieża Eiffla jest poza miastem z tego co wiem (nie byłem jeszcze we Francji), musisz po prostu tak widok ustawić, żeby było widać horyzont i poszukać, będzie widać ją. Oczywiście nie da się jej zwiedzić. Możesz też wpisać kod buydebug on i w trybie kupowania, pod ikonką znaku zapytania będziesz miała obiekty z miast podróżniczych i tam też możesz sobie "kupić" wierzę Eiffel'a tak jak opisałem wyżej. Jest tam na pewno, musisz dobrze poszukać, nie pamiętam tylko w której kategorii bo tam są kategorie, ale chyba w tej pierwszej.
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.12.2009, 02:26   #235
Fizzly
Guest

Też nie znalazłem wieży Eiffla we Francji. Mało tego, Francja to chyba najbardziej "uwalona" okolica podróży. Wiem tyle, że jest na pewno: w budynkach niedostępnych w normalnym budowaniu jest zarówno wieża Eiffla, jak i Łuk Triumfalny!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.12.2009, 10:40   #236
Mamełe

Miał ktoś okazję z kluczem do grobowca Isael i z kluczem do grobowca Jana Nectaux? Oba są pod nektarnią. Już trzeci raz mój sim siedzi we Francji i nadal nie może dostać tych okazji, tylko ciągle mu nektar każą robić :/
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.12.2009, 11:51   #237
sephora

Cytat:
Napisał HNL Zobacz post
Moja Simka zamieniła się w mumię - wystarczyły dwie noce w przeklętym sarkofagu. Było fajnie, ot taka nowość. Po kilkunastu simowych dniach zaczęło mnie denerwować jej wolne poruszanie się więc postanowiłam przywrócić jej pierwotny wygląd. No i tu pojawił się problem. Simka, owszem, wygląda normalnie natomiast dalej porusza się jak paralityk. Zabawne, ale na dłuższą metę denerwujące. Ktoś też miał może taki problem?
Dodam jeszcze, że podczas podróży Simka zachowuje się normalnie.
I jeszcze jedno pytanie. Kiedy składałam pierwszy sarkofag w grze pojawiła mi się na nim opcja "Przywołaj mumię". Akurat nie skorzystałam, zostawiłam sobie tą przyjemność na później. Ale potem ta komenda już nigdy się nie pojawiła (na żadnym z sarkofagów). Błąd, czy da się to jakoś rozwiązać?
o tym wogole nie slyszalam! po prostu simka spala w jakims sarkofagu? czy konkretnym?
ja mialam tylko klatwe od mumii ;p
sephora jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.12.2009, 13:07   #238
HNL
Guest

Tak, Simka spała w sarkofagu. Złożyłam go z części znalezionych w grobowcach - za którymś razem trafił mi się Przeklęty Sarkofag Królów. Wygląda tak:

[IMG]http://i47.************/33boea8.jpg[/IMG]

Żeby odwrócić "efekt mumii", trzeba się przespać w Błogosławionym Sarkofagu Królów. No i właśnie mam taki problem, że wygląd Simki powrócił, ale zachowanie się nie zmieniło. Nawet mieszkańcy miasta nadal mają odruch wymiotny na jej widok Co dziwne, podczas podróży wszystko wraca do normy (a w SV mam dalej powtórkę z rozrywki).
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.12.2009, 14:05   #239
Offelka
Guest

Hmm
Jestem w Francji i dostałam zadanie sprawdzenia piwnicy. Schodzę do piwnicy, wkładam klucz, przechodze przez drzwi i nie wiem co dalej.

Mam 3 posągi i 2 kolorowe dywany niebieski i czerwony, próbowałam poustawiac te posągi na rózne sposooby ale drzwi sie nie chcą otworzyc, wie ktos co trzeba zrobić?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.12.2009, 14:23   #240
Mamełe

Cytat:
Napisał Offelka Zobacz post
Hmm
Jestem w Francji i dostałam zadanie sprawdzenia piwnicy. Schodzę do piwnicy, wkładam klucz, przechodze przez drzwi i nie wiem co dalej.

Mam 3 posągi i 2 kolorowe dywany niebieski i czerwony, próbowałam poustawiac te posągi na rózne sposooby ale drzwi sie nie chcą otworzyc, wie ktos co trzeba zrobić?
Najlepiej jakbys dała screen
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 6 (0 użytkownik(ów) i 6 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania