Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.06.2010, 15:19   #1
Meliona
Guest

Domyślnie Odp: The Sims 3 - Kariera - dyskusje.

Manianka: Jeśli jesteś simomaniakiem to warto inaczej -nie (ja nim jestem), lub jak nie masz co zrobić z pieniędzmi to też warto . Jednak dodatek nie wnosi nic istotnego i dla gracza w simy może się znudzić. Tak fajne są opcje takie jak np. detonowanie, ale po kilku wybuchach się nudzisz. Kariera detektywa: na początku ekstra a potem nuda. No cóż mi osobiście dodatek się spodobał, ale kogoś kto woli gry w których coś się dzieje nie radzę kupować. Na pewno wyjdą ciekawsze dodatki i można trochę poczekać.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.06.2010, 20:47   #2
anie_1981

Reputacja: 10

Na tej fotce SimBotka Synergy rzeźbi Sima. Tak jako ciekawostkę wspomnę: Simem jest wskrzeszony Eric Darling, mąż Agnieszki Zadek. Tak jak pisałam ileś stron wcześniej, zaczęłam grę od nowa w Sunset Valley. Gra wcale nie chodzi dużo lepiej na nowym zapisie, za parę tygodni znowu będzie się psuć jak zawsze, ale co mi tam. Stary zapis mi się znudził.

anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.06.2010, 10:38   #3
Frettka
Guest

Anie 1981, czy mogłabyś napisać coś więcej o SimBotach?

Dopiero dostałam tą okazję, przede mną nadal poszukiwania palladu, hodowla owoców życia, szukanie różowego diamentu i szlif etc.... czyli daleka droga.

A interesuje mnie, czym te stwory się żywią, czy stają się po zbudowaniu członkami rodziny, czy się starzeją, czy są traktowani jak dorośli (np. czy można z nimi zostawić małe dzieci), czy mogą podejmować pracę czy tylko pełnią funkcję czegoś w rodzaju domownika - lokaja. I wreszcie, czy są na sprzedaż. Moja simka ma pragnienie stworzyć 3 takie istoty, a z uwagi na słabość do wielodzietnych rodzin nie pomieszczę tego całego kramu pod jednym dachem.

PS. I czy to twórca nadaje SimBotowi imię i wygląd? Czy są różne warianty jego wyglądu/płci?

Dzięki za info .
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.06.2010, 12:48   #4
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

A ja nie tworzyłam SimBota W nagrodach szczęścia życiowego można go kupić

Cytat:
Napisał thesims3cathy.bloog.pl
Kolejnym z wielkich wynalazków jest SimBot. Aby go stworzyć, sim musi mieć maksymalny poziom wynalazczości, i wypełnić szereg okazji. Będą one wymagały od sima przyniesienia do Ośrodka Naukowego przedmiotów potrzebnych do wykonania rdzenia życia, czyli : pallad, 10 owoców życia i różowy diament szlif sercowy. Następnie sim otrzyma rdzeń od naukowców, i kolejnym etapem będzie zmontowanie simbota w warsztacie wynalazcy.
Jest jeszcze jeden sposób by dołączyć SimBota do rodziny, mianowicie można kupić go za 40 tys. punktów szczęścia życiowego. Jednak jest on brzydszy od tego wykonanego samodzielnie
SimBot ma od razu rozwinięte umiejętności majsterkowania i wynalazczości, oraz nie musi się kąpać.
Będzie miał też automatycznie wybrane cechy, które możemy jednak zmienić przeprogramowując go.
Żeby go przeprogramować trzeba zrobić zwarcie, a do tego wystarczy by SimBot wziął kąpiel, prysznic, lub wytarł kałużę.
SimBoty mogą jeść zwykłe jedzenie simów, ale mogą jeść też złom. Mogą pracować i zakładać rodziny wiążąc sie z innymi simami. Nie mogą jednak mieć dzieci.
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.06.2010, 17:10   #5
Bravurka

Moja simka stworzyła wehikuł czasu, miała brata, który mieszkał tam z żoną i małymi dziećmi. Bawiłam się wehikułem i wybrałam opcje: postaraj się o dziecko w przyszłości. Po paru dniach z wehikułu wyszedł staruszek,który był dzieckiem tego małżeństwa. Przy postaraj się o dziecko w przeszłości wychodzi młody dorosły.

Ostatnio edytowane przez Bravurka : 26.06.2010 - 08:52
Bravurka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.06.2010, 17:37   #6
anie_1981

Bravurka mniejsze te zdjęcia zrób! 640x480, taka jest maksymalna wielkość, która nie rozwala forum.

A co do SimBotów, to mi się już znudziły. Wróciłam do standardowej Simki przebranej w uniform służącej, zamykanej w piwnicy poza momentami, gdy jest potrzebna.
stare 26.06.2010, 09:24   #7
Noemi
Guest

@up : wystarczy kliknąć na zdjęcia, aby się powiększyły
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.06.2010, 18:21   #8
anie_1981

U mnie Kariera trochę namieszała, bo gra się bardziej tnie i częściej wychodzi do pulpitu. Zauważyliście to u siebie? Nie narzekam w sumie, w dwójce było przecież podobnie, ale trochę mnie to denerwuje. Mam najnowsze stery od grafiki, a mi jakieś dziwne rzeczy się z grafą dzieją. Kolory migają jaśniej\ciemniej, jakieś paski, czarne i żółte plamy, albo ekran się robi czarny i nic nie można zrobić. Niby typowe objawy grafiki, ale mam dobrą grafę, więc nie wiem o co biega. Może komp mi się grzeje, chyba spróbuję zainwestować w dodatkowy wiatraczek.
stare 27.06.2010, 20:24   #9
Kinkarus
Guest

U mnie wszystko świetnie działa.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.06.2010, 20:28   #10
Łezka

Reputacja: 17

Ja również na nic się nie skarżę, choć tylko na jednym zapisie gra mi się przycina.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania