Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 04.05.2010, 13:16   #151
simka334player

Reputacja: 10
Sad Odp: Błąd aktualizacji...

Witajce,
jestem nowa na forum i dopiero zaczynam sie wczytywać.
Przejrzalam wszystkie posty i nie zauważyłam mojego problemu; więc sie zapytam....
U mnie po styczniowej aktualizacji przestał działać Launcher tzn. to czym sie ładuje dodatki do gry.
Chodzi naturalnie o dodatki z neta, bo ze stora działa. No więc ten launcher dziala bardzo kaprysnie... raz zainstaluje , dwa razy nie, instaluje to czego poprzednio nie chciał.
To mnie denerwuje bo wygląda na to że jest to próba uniemożliwienia wgrywania doatków innych niż Z EA. Czy mam racje? Czy ktos tez ma taki problem?
simka334player jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.05.2010, 09:57   #152
Flavour
Guest

Domyślnie Odp: Błąd aktualizacji...

Ja generalnie nie jestem zorientowana, nie do końca rozumiem co się do mnie mówi. Napiszcie kroczek po kroczku, jak załatwić sprawę z następującym komunikatem podczas instalacji Wymarzonych Podróży:

Błąd aktualizacji gry The Sims 3. Aplikacja zostanie przerwana.

Będę wdzięczna za linki i screeny.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.06.2010, 14:17   #153
jekyll

Błąd przy najnowszej.

`The program can't start because QtCore4.dll is missing from your computer. Try reinstalling program to fix this problem`

i co teraz ;(
jekyll jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.06.2010, 17:07   #154
Wikki

Uuq., spróbuj pobrać ten plik i wkleić go do głównego folderu EA Download Manager.
(Domyślnie - C: \ Pliki programów \ Electronic Arts \ EADM)
Sądzę, że to powinno pomóc
Wikki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.06.2010, 20:41   #155
epletre

Cytat:
Napisał epletre Zobacz post
Ja też ostatnio miałam problem z EADM. Wcześniej wszystko działało normalnie, raz tylko wyskoczyły mi niebieskie pola, ale wywaliłam grę, zainstalowałam od nowa i wszystko było w porządku. Ale parę dni temu gra poprosiła o aktualizację i ja, jak zawsze kliknęłam OK czy to trzeba i ku mojemu zdziwieniu pojawił się błąd i lakoniczny komunikat w stylu: wystąpił błąd i nastąpi zamknięcie aplikacji. Próbowałam coś tam z menadżerem i pokazał się komunikat, że mam problem plikiem qtcore.dll a właściwie to go nie mam.
Wywaliłam grę, ściągnęłam CCleaner z dobrych programów, następnie zrobiłam defragmentację dysku i ściągnęłam ten plik (można bez problemu znależć w necie - google). Zainstalowałam tam gdzie radził tutorial i zainstalowałam grę. O dziwo, nie zainstalował mi się EADM, musiałam to zrobić ręcznie. Pojawiały się komunikaty, że coś tam jest zainstalowane i czy pomimo tego chcę instalować. Potem wyskoczyło pytanie czy chcę zainstalować aktualizację EADM. Tak zrobiłam i po kolei zainstalowałam Podróże i Apartament (przepraszam, ale nie wiem jakie są polskie tytuły). Przy każdym instalowaniu pytał o aktualizację i ja potwierdzałam.
Wygląda, że wszystko działa bez zarzutu.
Mam nadzieję, że opis mojego problemu pomoże innym forumowiczom.
Uuq, tutaj opisuję moje przygody z qtcore.dll. Wiem, to jest do poprzedniej aktualizacji, a dokładniej do aktualizacji Launchera, ale może pomoże. Ja jeszcze nie kupiłam Kariery, bo tutaj premiera dopiero jutro chyba, a zresztą jestem chora i mam popsuty samochód, ale na pewno kupię. Gra już od kilku dni pyta mnie o aktualizację, aż się boję kliknąc OK....

"We never close"
epletre jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2010, 13:52   #156
szafirek
Guest

Domyślnie Problem z aktualizacją

Ściągnełam najnowszą aktualizację do gry (1.12/2.7/3.3WYSŁANE: 28-05-2010).
Cały proces przebiegł pomyślnie, lecz teraz gddy chcę uruchomić program startowy gry pojawia sie komunikat :" Twoja gra podstawowa the sims 3jest niezgodna z aktualnym dodatkiem do the sims 3. Zaktualizuj gre w programie startu gry.". W programie startu gry nie moge wybrać zadnej funkcji np. nie moge kliknąć na "wysłane" albo "aktualizacje gry". Co robić ?? Myślałam o usunięciu aktualizacji, ale nie umiem tego zrobić.....
Może należy jeszcze dodać że mam podstawe the sims3 i dodatek wymażone podróże (orginalne)
  Odpowiedź z Cytatem Otrzymano Ostrzeżenie
stare 05.06.2010, 16:17   #157
Mamełe

Domyślnie Odp: Problem z aktualizacją

Cytat:
Napisał szafirek Zobacz post
Ściągnełam najnowszą aktualizację do gry (1.12/2.7/3.3WYSŁANE: 28-05-2010).
Cały proces przebiegł pomyślnie, lecz teraz gddy chcę uruchomić program startowy gry pojawia sie komunikat :" Twoja gra podstawowa the sims 3jest niezgodna z aktualnym dodatkiem do the sims 3. Zaktualizuj gre w programie startu gry.". W programie startu gry nie moge wybrać zadnej funkcji np. nie moge kliknąć na "wysłane" albo "aktualizacje gry". Co robić ?? Myślałam o usunięciu aktualizacji, ale nie umiem tego zrobić.....
Może należy jeszcze dodać że mam podstawe the sims3 i dodatek wymażone podróże (orginalne)
1. Sciagalas aktualizacje przez program startu?
2. Poczekalas az sie wszystki posciaga i zainstaluje?

Jesli na pyt. 1 odp. brzmi tak, to na gorze w programie startu powinien byc maly kwadracik do odhaczenia z brakujaca aktualizacja. Tez raz tak mialam, bo okazalo sie, ze jedna aktualizacja, to tak naprawde kilka aktualizacji do kazdego dodatku i czasem one sie sciagaja oddzielnie i jak sie nie poczeka az pojawi sie opcja, ze gra jest aktualna, to tak sie robi.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.07.2010, 20:13   #158
Ajlana
Guest

Witam wszystkich serdecznie.
Mam problem z aktualizacją.
Ostatnio przestałam grać w TS3 i nie aktualizowałam jej, lecz właśnie zakupiłam TS3 Kariera, który wymaga aktualizacji do 1.12.70. Po każdej próbie uaktualnienia(a było ich z 7)wyskakiwała mi informacja, iż instalowanie nie jest potrzebne, ponieważ posiadam daną aktualizację, lecz cały czas miałam powiadomienie o możliwości aktualizacji do 1.12.70. Czy ktoś mi powie o co chodzi? Proszę o możliwie szybką odpowiedź.
Ps. Usunęłam wszystkie obiekty zmodyfikowane, lecz nadal to samo i zaraz cholery dostane.
Ps2. Jeżeli temat się powtarza, najmocniej przepraszam, ale nie zauważyłam.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.07.2010, 09:25   #159
Emil96

morze spróbuj ją reinstalować
Emil96 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.07.2010, 18:49   #160
tupek
Guest

Domyślnie problem z aktualizacją

Witam, mam problem z aktualizacją. Wcześniej nie instalowałam aktualizacji, ponieważ nie miałam dostępu do internetu. Przy próbie pobrania aktualizacji w
ea dm wyświetla mi się taki komunikat:

Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime Error!
Program: I:\Program Files\Electronic Arts\EADM\Core.exe
This application has requested the Runtime to terminate it in an unuswal way.
Please contact the application's support team for more information.

Czy ktoś może wie co mogę zrobić, żeby udało się zaktualizować TS3?
Reinstalka nic nie pomogła, dodam również, że mam dodatek Wymarzone podróże.
Proszę o pomoc.

Ostatnio edytowane przez lithium : 06.07.2010 - 21:03
  Odpowiedź z Cytatem Otrzymano Naruszenie Regulaminu
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania