![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
Odcinek 2 "Między murem, a granicą"
- Hej!!! Poczekaj!!! Ty jesteś Iga?? - Co chcesz? Spiesze się! - Oj, sorki nie przedstawiłem się. Jestem Arek. Mieszkam na przeciwko, niedawno się przeprowadziłem, nie wiem gdzie jest szkoła nr.5, bede chodził do 6a. - To moja klasa, możemy iść razem, ale musimy się spieszyć! zostało nam 8 min. - Bardzo dokładna jesteś. I pobiegli do szkoły, po drodze musieli odprowadzić Klarę. Iga i Arek wpadli na lekcje. Spóźnili się. - O prosze, prosze... Panna Drix znowu spóźniona! O! Zamiast się uczyć szlajasz się z naszym nowym uczniem?! - powiedziała wścipska nauczycielka.- A oto dzieci wasz nowy kolega Arek Twist. Widzę, że odrazu wpadłeś w złe towarzystwo - I spojrzała gniewnie na Igę - to bardzo źle... - Ale dlaczego? Iga jest bardzo miła. - Panna Drix do dyrektora! - Jeśli ona pójdzie to ja też!!! - sprzeciwił się Arek. Iga poczuła coś dziwnego. Nigdy się tak nie czuła. Poczuła ciepło, ale gdy spojrzała się na nią nauczycielka poczuła nagły chłód. - No dobrze tym razem ci podaruje, ale następnym razem... CISZA!!! Siadajcie!!! Lekcje minęły dość szybko. Po lekcjach Iga wpadłą po siostrę. - Dzień dobry. Jest Klara? - Klara? Przed chwilą odebrałą ją wasza ciotka. - Ciotka??? Co stanie się z Klarą? Co łączy Igę z nauczycielką? |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|