Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 19.02.2011, 08:38   #3
Sandy

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: Dashed dreams.

Cytat:
Właśnie przeprowadziłam się z Nowego Yorku do mojego rodzinnego miasta- Tokyo.
Czyli, że zaraz przed rozpoczęciem szkoły przyjechali z powrotem do Tokio?

Cytat:
Ostatnio obejrzałam między innymi: „Death Note”, „Vampire Knight”, oraz „Jigoku Shoujo”.
Wzmianka o oglądaniu anime wystarczyłaby.

Mieszasz czasy. Przed pamiętnikiem piszesz w teraźniejszym, a po nim w przeszłym.

Cytat:
Szczególnie zakolegowała się z dziewczyną o imieniu Arisa, koleżanką z klasy, która także jest nowa w mieście.
Zakolegować się z koleżanką? Podkreślony fragment mogłaś całkiem wykreślić, a zamiast tego napisać: "(...) z dziewczyną z klasy o imieniu Arisa, która (...)"

Cytat:
- Dobrze, ale może wyjaśnisz mi skąd się znacie? - odpowiedziała kobieta, nadal bardzo zszokowana.
Pytajnik jest ode mnie.

Cytat:
Przyjaźniliśmy się kolejne dwa lata, ale później przeprowadziliśmy się do Stanów Zjednoczonych i kontakt się urwał.
W tym kontekście zabrzmiało to jakby Rei i Shiki przeprowadzili się do stanów i wtedy im się kontakt urwał.

Cytat:
- Ja też nie.- wtrącił chłopak i to był koniec otwartej rozmowy.
Bez kropki.

Cytat:
Zero musiał jednak dokończyć zadanie, gdyż Rei jechała na wycieczkę z okazji rozpoczęcia roku szkolnego.
To brzmi nielogicznie. Musiał dokończyć zadanie, bo o na jechała na wycieczkę?

Cytat:
- Tak, ale chyba nic z tego nie będzie. Nawet, gdybym już była na dworcu, to nie zdążę na metro. Mogę cię zawieźć. Chyba jedziemy na tę samą wycieczkę.- uroczy chłopak puścił Rei oczko, a po chwili cała trójka była już w jego samochodzie.
Sama nie zdążę już do szkoły, ale ciebie chętnie do niej zawiozę! ;D Zapomniałaś rozpocząć nowy dialog Ale chwila... ile oni mają lat? Jeszcze nie widziałam żadnego piętnastolatka prowadzącego samochód - a przynajmniej nie legalnie i nie rano, w drodze do szkoły

Cytat:
Gdy dojechali do podstawówki, a Zero wysiadł z auta, oboje mieli mniej pewności, kiedy chcieli coś powiedzieć.
Nie, tak to nie brzmi dobrze. Jak już to "pewności siebie".

Generalnie podpisuję się pod wszystkim co napisała centa. Od siebie mogłabym jeszcze dodać, że powinnaś bardziej skupiać się na tym co piszesz, bo jak widzisz tekst jest krótki, a błędów od groma!

Ostatnio edytowane przez Sandy : 19.02.2011 - 12:16
Sandy jest offline   Odpowiedź z Cytatem

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania