![]() |
#62 |
Reputacja: 10
|
![]()
Z tego co zrozumialam i widziałam na demo, będzie to zupelnie nowy typ gry wogóle , nie tylko simowej. Takie RPG na wesoło. Tak jak mówili producenci gra opiera sie na trzech filarach: królestwo, bohaterowie i misje. Czyli nie bedzie takiej rozgrywki jaką znamy z The Sims; nie ma rodzin, generacji itd;żadnej gry swobodnej. Poraz pierwszy simy mozna przejść i skończyc grę. Może potem cos w tej kwestii zmienią, ale, tak mi sie wydaje, bedzie to zależało od tego jakie bedzie zainteresowanie grą.
Tryb budowy tez jest ograniczony, podobnie jak CreateASim. Za to jest potężne Create-a-Style,czyli to co im sie udało w TS3. Mozna rozwijać królestwo poszerzając jego terytorium ( to co mi sie podoba!), można rozwijac stosunki dyplomatyczne z sąsiadami, a swoich poddanych kontrolujemy tylko przez bohaterów, króla, czarodzieja, kowala itd. Oczywiście jak w królestwie nie ma kużni, nie bedzie kowala. Czyli bardzo nietypowe simy.... Do tego chodzą tak samo paskudnie jak te simy z TS3 , co mnie osobiście odrzuca, ale skoro nie są to simy sensu stricto (jak np.moje ukochane TS2!) to można EA to wybaczyć bo The Sims Sredniowiecze to zupełnie inna gra. I dobrze! |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
Tyle, że to wszystko już było.
Jedyna różnica taka, że nie sprzedało się tak dobrze, jak sprzeda się ta gra bo nie miało w nazwie TheSims.
![]() |
#64 |
Reputacja: 26
|
![]()
Tak to jest, jak wielka firma upatrzy sobie lubianą markę... Mam jednak wrażenie, że niektórzy fani Simsów są jacyś bezkrytyczni.
Szczerze to sama się zastanawiam nad kupnem tego Średniowiecza, ale musi porządnie stanieć. A na to pewnie dłuuugo mi przyjdzie czekać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
|
![]()
Jasne,że wszystko juz było. I to że mozna stworzyc bohatera , poszerzac państwo itd. Tylko że w dotychczas te wszystkie gry RPG i podobne były na poważnie a tS Średniowiecze bedzie na wesoło.
Fakt ,że jest to dość dziwny pomysł... Gra napewno nie bedzie odpowiadać fanom Baldur's Gate i podobnym, ani tym co lubią gry typu Civilization. I obawiam sie że wielu fanów simów nie sięgnie po te grę. Bo jest to cos zupełnie nietypowego. Mozna sie zastanawiać, co kierowalo EA ,gdy postanowili stworzyc taka grę. Poza pieniędzmi oczywiście. Moim zdaniem jest to desperacja...bo zrobili TS3, a czego fani żądają...kolejnych dodatków które znali z poprzednich odsłon simów. Czyli EA musiałaby powielać w kółko te same wzory. A fani z jednej strony chcą tego co już znają , a z drugiej żądają czegoś nowego. Mnie się pomysł na Średniowiecze podoba, jak bedzie w praniu to sie okaże.Napewno bedzie sie cos działo. Natomiast nie jestem do końca pewna czy chcę uczyc moich simów zaklęć bojowych! I tak bedę grac do upadłego w TS2 bo to jest bardzo grywalna gra, natomiast TS3, nawet z tymi swoimi modyfikacjami jest po prostu nudna. Brakuje jej, moim zdaniem, tego czegoś... Ale, mam nadzieje, że EA wymyśli jeszcze coś nowego na miare orginalnych simsów. Podobno trwaja juz prace nad TS4.... A co do ceny... podstawki ( jeśi to ma byc podstawka) zawsze były drogie. Natomiast jeśli bedzie to taka seria jak Historie z życia wzięte, to cena spadnie dość szybko. Tak samo było przeciez w wypadku teje serii. Zobaczymy.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
|
![]()
ja raczej tego nie kupię - nie zaciekawiło mnie zbytnio. A gdybym kupowała, to na pewno nie w dniu premiery, tylko jak już stanieje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
|
![]()
Wg. tych wszystkich opisów, wynika że będzie baaaardzo nudno... Ściągnę se może demo i zobaczę. Jak ciekawe to kupię.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Guest
|
![]()
demo?!myślisz że teraz jeszcze ktoś produkuje dema gier?
![]() i nie sądzę,żeby wydali Średniowiecza. |
![]() |
![]() |
#69 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
Niektórzy producenci będący pewnie świetności swojego produktu jeszcze wydają demo.
W tym przypadku sądzę, że pod wyrazem "demo" kryje się coś innego ![]() (torrent ![]()
![]() |
#70 |
Guest
|
![]()
Wreszcie ustalili datę premiery(raz była na 31 marca,potem na 14 teraz na 25)
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 43 (0 użytkownik(ów) i 43 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|