![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Witajcie po dłuższym czasie mojej nieobecności!
Dziś chciałbym przedstawić mój najnowszy projekt: Anasa Park etap I - zespół kameralnych apartamentowców zlokalizowanych u brzegu morza. O projekcie: słowo Anasa w języku suahili oznacza luksusowy, jak zawsze starałem się odzwierciedlić to w projekcie, czy mi się to udało, sami zaraz ocenicie ;-) Anasa Park etap I składa się z jednego budynku mieszczącego w sobie 20 pięknie położonych apartamentów oraz 2 penthouse'y z widokiem na zatokę. 4 mieszkania położone na parterze z bezpośrednim widokiem na zatokę posiadają ogródki do własnej aranżacji!! Budynek wyposażony jest w dwie super ciche windy, centralną klimatyzację a także system mikro kamer tworzących monitoring całego obiektu (kamery są nie widoczne na zdjęciach) Tradycyjnie budynek posiada parking podziemny na 20 samochodów zespół apartamentów podzielony został na 8 etapów, zapraszam do oglądnięcia i oceny pierwszego z nich! Widok ogólny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wejście od ulicy Klifowej ![]() Rzut parteru i 1. piętra ![]() Rzut na penthouse'y ![]() Widoki z okien największych apartamentów ![]() ![]() Wejście do budynku ![]() Pozostałe zdjęcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Słowem wyjaśnienia, ogród nie jest pusty, ogródki przy mieszkaniach są do własnej adaptacji przez mieszkańców, reszta ogrodu miała być prostym zieleńcem z miejscem gdzie można usiąść oraz które izoluje budynek od ulicy Zapraszam do oceniania i Wesołych Świąt wszystkim!! Ostatnio edytowane przez Mexiss : 22.04.2011 - 21:12 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Nie wiedziałem nawet, że takie coś w simsach można zbudować
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez grzro : 23.04.2011 - 09:01 |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 26
|
![]()
No bryła podoba mi się tak średnio - dość klockowata. Ale budynek wygląda na dość wygodny, gotowy do urządzenia - a można go urządzić elegancko i ciekawie
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Według mnie trudno byłoby postawić apartamentowiec albo jakikolwiek inny budynek wielorodzinny, który nie będzie klockowaty
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
A mi się nawet bardzo podoba,nie mam ci nic do zarzucenia tylko nie pasuje mi tu że jest tak pusto,ale to tylko moje zdanie i nikt jego nie słucha a reszta to git majonez...
|
![]() |
#6 |
Reputacja: 15
|
![]()
Długo się zbierałem, żeby skomentować ten oryginalny projekt, więc chyba już czas, żeby cokolwiek napisać. W zasadzie nie cokolwiek, bo postaram się, żeby komentarz był jak najbardziej rzeczowy
![]() Więc po pierwsze, jak tylko wejdzie się do tematu, od razu widać Twoje zaangażowanie, pasję no i chyba już nie małe doświadczenie ![]() A teraz sam projekt: będę szczery. Obiekt ładny, ale nie spełnia swojej funkcji. Nie pasuje do nadmorskiego, gorącego i wakacyjnego klimatu. Nie oddaje tego wyluzowanego stylu życia- bryła sztywna i kanciasta, w nudnych kolorach. Jestem pewien, że taki "bloczek" (wybacz mi to określenie) świetnie wpasowałbym się krajobraz miasta, nawet miasteczka, ale nie nadmorskiego kurortu lśniącego w słońcu. Trochę przypomina mi te nasze, Polskie, nadbałtyckie hotele/domy wczasowe- jeśli taki był Twój cel, to zwracam honor- choć teoretycznie jest to apartamentowiec ![]() Więc to chyba tyle. I ten płot na nierównościach strasznie prezentuje się na tle regularnej bryły- uważaj na to następnym razem ![]() No i co mnie nurtuje- to są apartamenty do wykupienia i zamieszkania na stałe, nie jak w hotelu, tak? Więc dlaczego są tylko jedno pokojowe? A jeśli w drugą stronę, to po co tam ogródki do własnej aranżacji. ![]() No i jeszcze. Wujek Gulg podpowiedział mi, że penthouse, to luksusowy apartament na samej górze obiektu przeznaczony dla yuppies (młody, bogaty singiel bodajże), z dużym, prywatnym tarasem. A u Ciebie taras jest mały ![]() ![]() No a widoki są naprawdę cudne! pozdrawiam! i czekam na kolejny projekt ![]()
#7 |
|
![]()
witaj Gio ;-)
dzięki za ocene, co do mieszkanek - moje projekty mają tylko główne obrysy mieszkania, reszta aranżacji należy do przyszłych lokatorów - faktem jest że z 45 jednostek w grze 2 pokoi się nie zrobi ale w rzeczywistości tak ;-) więcej na temat tego dlaczego moje projekty mają tylko zarys mieszkania było z tego co pamiętam w projekcie do the sims 2 - Mexiss City ![]() teraz wracam na plac budowy, a wszystkich zaprszam na moją stronę domową - tam prezentowane są zdjęcia z projektów nad którymi pracuję ;-) |
![]() |
![]() |
#8 | |
Reputacja: 15
|
![]() Cytat:
![]() ![]() I fajnie prezentuje się ten nowy projekt w Bridgeport, taki gigantyczny!
![]() |
#9 |
|
![]()
A jak się gra w takim budynku, to można kierować tylko jedną rodziną, a inne simy żyją sobie swoim życiem? Zawsze jak grałem, to w domkach jednorodzinnych, a z budynkami wielorodzinnymi nie mam doświadczenia i nie wiem co do czego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Bryła nawet fajna dla oka, jednak trochę razi zbyt duża ilość okien.
Mieszkania, to raczej kawalerki. Nie podoba mi się, że nie ma równego terenu. Z garażu ciężko byłoby wyjechać. Otoczenie trochę puste. Średnio na jeża. |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|