Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.04.2013, 17:20   #1
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Klepsydra z insimena -> sprawdź, czy jest opcja "grow baby up". Jeśli tak, to to powinno załatwić sprawę.
Jeśli nie, zresetuj dzieciaka (shift+klik/force error). Potem powinno się już je normalnie dać zaznaczyć.

Jeśli to nic nie da a nie będzie Ci szkoda tego sima, można próbować kombinować w simpe: otworzyć otoczenie, znaleźć tego sima, zmienić mu wiek na "niemowlę/baby", zapisać, wejść do gry i zrobić to, co napisałam w pierwszym zdaniu tego posta.
Zwróć uwagę na jego pragnienia i obawy. Jeśli nie będą takie jak u "normalnych" małych dzieci, przemyśl, czy na pewno chcesz ryzykować grą zepsutym simem.
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.04.2013, 20:16   #2
FresH

Reputacja: 10

No właśnie wydaje mi się, że próbowałem już wszystkiego. I klepsydry, i resetowania, niestety, nic to nie dało. ;/ A jak wejdę na tego sima przez selectable (nie mogę nim normalnie sterować) to nie ma ani pragnien, ani obaw, czyli tak jakby było niemowlęciem. Kurde, zależy mi na tym simie, bo miałem pierwszy raz taką akcję, aby simka była w ciąży na studiach. ;p Spróbuję jeszcze pobawić się z simpe wedle Twoich wskazówek i zobaczymy.

Edit: Dzięki Liv, simpe pomogło.

Ostatnio edytowane przez FresH : 19.04.2013 - 15:05
FresH jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2013, 22:38   #3
Dżiglipaff

U mnie dzieci, które urodziły sie na studiach nie mają takich błędów; to raczej błąd tego konkretnego sima ;/
stare 21.04.2013, 14:05   #4
Malin

Reputacja: 11

Czy istnieje jakiś hack bądź inny sposób, aby rozebrać manekina w Warsztacie? Gdy próbuję zrobić np. tatuaże lub owłosienie na skinie, to mam problem, bo męski manekin ma koszulkę i przez nią nie widzę, jak się ten przerobiony skin prezentuje... Kiedyś robiłam rękawiczki, a simka, jak na złość, miała sweter z długim rękawem i też lipa z podglądem... T___T Da się jakoś usunąć te przeszkadzające ubrania?

edit:
Już nieaktualne, jakoś znalazłam. Dla zainteresowanych: hack znajduje się na stronie pandorasims.net w dziale "Nude patches and mods -> The Sims 2". Celowo nie podaję bezpośredniego linka, bo strona jest dla osób pełnoletnich, więc żeby nie było, że propaguję A kto chce, to sobie tam odnajdzie :>
Przepraszam za problem!

Update (tak, to znowu ja :>)

Interesuje mnie, jak zrobić efekt słońca taki, jak na zdjęciach:

- http://forum.thesims.pl/showpost.php...71&postcount=1 (1 foto)
- http://forum.thesims.pl/showpost.php...3&postcount=13 (górne i dolne foto po prawej stronie)

W drugim linku autor pisze o modach, ale one chyba nie są do TS2 i nie mam bladego pojęcia, jak je zastosować. W ogóle nic mi to nie mówi... Ktoś ogarnia temat? A może zna inne mody na takie efekty słońca w grze?

edit:
@down: szkoda ;/ liczyłam na jakieś podobne atrakcje w grze, ale widocznie pozostaje mi tylko "fotoszopownie"

Ostatnio edytowane przez Malin : 25.04.2013 - 10:32
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.04.2013, 15:20   #5
Liv
Moderatorka Emerytka

Zaczerpnęłam wiedzy u źródła i jeśli chodzi o pierwsze (ale podejrzewam, że o resztę też) zdjęcie, jest to efekt z photoshopa (iltr/renderowanie/flara obiektywu; są 4, na 1. zdj. użyty jest ten pierwszy).
Reszta tez wygląda na specjalne efekty.
Nie spotkałam się chyba z modem, który by tak bardzo modyfikował oświetlenie w grze.
stare 27.04.2013, 20:56   #6
aniak99

To znowu jak z problemem. O.O Postanowiłam usunąć paru simów z okolicy tym sposobem. Podczas zmieniania tych cyferek w "hex" zapomniałam zaznaczyć tego co trzeba i wpisałam według poradnika "0x01" i "0x0001". Nie zauważyłam tego i teraz gdy zrobiłam wszystko według poradnika (gdy w końcu to zauważyłam myślałam, że jeżeli się tego nie zaznaczy nic się nie zrobi, ahh głupia ja...) i teraz gdy usunę pliki z "Characters" i przeskanuje "HoodChecker'em" wyskakuje, że sim nie ma pliku w ww. folderze więc z powrotem dałam te pliki. Czy da się jakoś to naprawić abym mogła spokojnie wywalić te pliki simów do kasacji?
Tu zdjęcie "hex'u" (w linku, bo za duże na forum):
http://i1329.photobucket.com/albums/...ps61332f53.png

EDIT: Chyba nikt nie wie. No cóż i tak już przeniosłam simy i domy do nowej okolicy i jest ok.

Ostatnio edytowane przez aniak99 : 30.04.2013 - 08:47
aniak99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.05.2013, 18:50   #7
Kamil

Mam pytanie. Czy da się zmienić ubrania NPC? Dokładniej wiedźm. Chcę, aby wyglądały normalnie. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Kamil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.05.2013, 19:02   #8
Liv
Moderatorka Emerytka

http://www.insimenator.org/index.php/topic,94514.0.html - to powinno załatwić sprawę
stare 01.05.2013, 20:30   #9
Kamil

Dzięki za chęci, ale nie działa. Próbowałem nawet pozbawić naczelne wiedźmy magii, aby pojawiły się następne, lecz nowe nadal mają ten strój. :c
Kamil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.05.2013, 12:12   #10
Kenny McCormick

Reputacja: 12

Ej, jak simowie mają pogoń za bogactwem, to przy ślubie może może być wspomnienie "ślub z bogatym simem". Ile sim musi mieć kasy?

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 12 (0 użytkownik(ów) i 12 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania