Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.09.2014, 19:10   #1
Libby
Administrator

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Przeprowadziłam 2 próby:
1. Wywaliłam downloads. Weszłam do tego netowego otoczenia, park zniknął z mapki(to była parcela ściągnięta z neta) a z pustej parceli i tak mnie wywaliło.
2. Wrzuciłam z powrotem downloads. Stworzyłam nowe otoczenie bodajże na mapce Desiderata Valley (to raczej maxisowe), postawiłam park, domek od Shivera, drugi domek z neta i pustą parcelę. Z tej pustej i tak mnie wywaliło... :/

Użyłam Remove z HoodCheckera, ale 3 wspomnienia i tak zostały. Weszłam do otoczenia netowego (to było chyba to akurat bez parku) i zaś mnie wywaliło z tej pustej parceli... Może to któryś domek jest sprawcą całego zamieszania. Zwątpiłam już co najlepiej jest zrobić w takiej sytuacji.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.09.2014, 19:22   #2
Shattered

Reputacja: 22

Czy w dwójce są pozy? Jak one działają? Nie mogę nic znaleźć
Shattered jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.09.2014, 19:31   #3
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Są. Znajdziesz je w trybie kupowania (Hobby-->Różne) jako poseboxy. Natomiast pobrać je możesz m.in. z mothesims.info.
stare 23.09.2014, 14:18   #4
Libby
Administrator

Cytat:
Napisał Libby
1. Wywaliłam downloads. Weszłam do tego netowego otoczenia, park zniknął z mapki(to była parcela ściągnięta z neta) a z pustej parceli i tak mnie wywaliło.
tfu, park nie zniknął, bo to raczej bylo to otoczenie bez parku.
Chyba trzeba sprawdzić, czy otoczenie dobrze by działało bez jednego domku. Obstawiam, że ten od Shivera jest ok. Szkoda jeśli to Craftsman House(czy jakoś tak) psuje grę.
stare 25.09.2014, 18:30   #5
Shattered

Reputacja: 22

Na tym zdjęciu na ścianie są zdjęcia simów. Czy to po prostu obraazy czy jakieś CC które powiększa zdjęcia robione przez simów które można zamówić przez komputer?
http://pictap.pl/di-TM4RZ1JW.jpg

@K: Za duże zdjęcie

Ostatnio edytowane przez Kędziorek : 25.09.2014 - 18:38
Shattered jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.09.2014, 10:02   #6
Venie1

Reputacja: 10
Domyślnie Re: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

mam problem z jedzeniem simowym. kiedy sim przyżądzi danie dla grupy zawsze jest wybrakowane po wyjęciu z kuchenki (każdej) np. tort bez jednego kawałka ale zazwyczaj jest pusta taca która od razu znika nie ma jej w wyposażeniu i tak się dzieje ciągle w każdym mieście.odinstalowałm chyba wszystkie potrawy z neta choć pewna nie jestem ,przeskanowałm Clean Installerem ale to nic nie dało. Ktoś wie jak temu zaradzić bez reinstalki ?bo ja już nie mam pomysłu + Mam pytanie , czy instnieje mod który umożliwiałby dzieciom ( w wieku szkolnym) kupowanie w sklepie?
Venie1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.09.2014, 13:14   #7
Weraxera

Mad Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Dzięki Liv Wystarczyło usunąć mod związany z właśnie interakcją "Idź na parcelę publiczną...".

Chciałabym jeszcze zapytać o jedną rzecz... Mianowicie jak Sim ma urodziny, tzn. "przemienia się" z dorosłego w emeryta, następuje crash gry i oto taki komunikat "Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta."

Jak miałam tamten problem, tego nie było, ale był przed tamtym, a jak tamtego nie ma, to ten znowu jest
Z góry dziękuję za wszystko wszystkim
Weraxera jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.09.2014, 15:52   #8
Libby
Administrator

Już nie wiem za co się wziąć i co sprawdzić. Shiverowi nazwiska z HoodCheckera nic nie mówiły, więc jego domek dałam do nowego otoczenia (to netowe), postawiłam park i pustą parcelę, nie wstawiłam Craftsman House, bo obstawiałam, że on powoduje wywalanie gry. No i żeby tradycji stało się zadość i tak wywaliło mnie przy wejściu na tę pustą parcelę...
stare 27.09.2014, 18:36   #9
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Weraxera - standardowo - dodatki z neta? Jakieś podejrzane mody?

Libby, rób reinstalkę. Śledzę wszystkie Twoje posty w tym temacie i widzę, że próbujesz coś zrobić na własną rękę, ale to nie do końca tak działa. Wszystko wskazuje na to, że to w plikach gry coś się schrzaniło.
Dodatki z neta i okolice sobie zostaw - te trzy wspominane przez Ciebie parcele trzeba będzie ściągnąć jeszcze raz i podczas instalacji ich cleaninstallerem będziesz musiała wywalić z listy dodatków obiekty podpisane jako "trashcan" i mailbox" albo takie, które w nazwie mają długi ciąg liter i cyfr (i w podglądzie mają teksturę skrzynki na listy).

Aha, właśnie - sprawdzałaś, czy w Downloads masz te podejrzane pliki, tzn. skrzynkę na listy i kubeł na śmieci? Chodzi mi o klony tych, które dostajemy wchodząc na jakąkolwiek zamieszkaną parcelę. Normalnie nie powinno ich być w trybie kupowania. Jeśli są, to może być problem.
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.09.2014, 20:50   #10
Weraxera

Liv - wszystkie dziwaczne mody usunęłam. Jakoś tylko u niego był kłopot z urodzinami, bo wszyscy inni tego nie mieli. No i jeszcze jak w tej samej rodzinie Sim szedł na studia, to przy tym filmiku jeszcze scrashowało, a jak drugi Sim szedł, to było dobrze. Tego jednego Sima, który miał ten problem z urodzinami to zmieniłam kodem
Weraxera jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 10 (0 użytkownik(ów) i 10 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania