Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 3: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS3]

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.08.2011, 13:36   #1
Saymon
Guest

Arrow Mały duży dom by Saymon

Chciałbym przedstawić wam jeden z moich pierwszych domów, ktory akurat ten był robiony 2 dni z powodu pogody
Mi się bardzo podoba a wam ?
Napiszcie co sądzicie
Dodatki jakie używałem do niego to :
Wszystkie dodatki z serii The Sims 3
Wszystkie dodatki z The sims 3 Store aż po wydanie sierpniowe

Widok ogólny

Wejście

Widok przed garażem

Przedpokój

Kuchnia

Gabinet

Łazienka z pralnią

Salon

Wejście z przedpokoju do salonu

Kącik jadalny

Sypialnia rodziców

Pokój syna

Pokój córki

Mini Salon na górze

Łazienka na górze

Taras

Balkon

Garaż

Podwórze

Po lewej stronie będzie ogród ale jeszcze nie sadziłem roślin

Ostatnio edytowane przez Saymon : 07.08.2011 - 13:41

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.08.2011, 14:22   #2
Spectrum
Guest

Domyślnie Odp: Mały duży dom by Saymon

Całkiem, całkiem
ale z uwagi, że to twój pierwszy projekt ocenię każde pomieszczenie indywidualnie
BryłaŁadna, czysta, ładny ogród przed domem, bryła jest klockowata, ale nie jest złą
Ogród za domem troszeczkę nie zagospodarowany, jak ulał pasowało by tam troszkę drzew lub kwiatów
Taras nad garażem Bardzo mi się podoba, jest taki elegancki i stonowany
Wnętrza
cały dom ma wiele zakamarków i przez to jest bardzo ciekawy
kuchnia jest za nowoczesna w porównaniu do reszty, mogłeś zmienić kolor szafek na brązowy, wtedy pasowały by bardziej do reszty mebli w domu
Jadalnia Meble są za klasyczne w porównaniu do kuchni, lecz kolorystycznie jest tam bardzo ładnie
Sypialnia rodziców Bardzo ładna tak elegancka, nie mogę się do niej docczepić
Pokój syna, córki Pasuje do reszty domu a zarazem jest nowoczesny i pasuje do nastolatka, oba pokoje mają swój klimat
Mini salon Ogólnie jest ok ale staraj się nie łączyć klasycznych mebli i ozdób z nowoczesnymi, np sofy i zasłony w tym pomieszczeniu kolorystycznie do siebie pasują, ale stylowo już nie

Ogółem widać, że mieszkanie jest bardzo dopracowane, nie będę oceniał pralni oraz garażu, ale są to pomieszczenia ładnie wykończone i panuje w nich dobre połączenie kolorów
Ocena
10/10 Nie rozpoznałbym, że to jest pierwszy dom na forum, bo jest lepszy od innych 'pierwszych' domów, lecz pamiętaj aby nie mieszać stylów i robic zdjęcia pomieszczeniom z włączonymi wysokimi ścianami, możesz używać do tego klawiszu TAB
Pozdrawiam i zapraszam do obejrzenia także moich domków
Einarr

stare 07.08.2011, 18:11   #3
Nefre
Guest

Tak jak napisał Einarr, bryła jest klockowata. Nawet bardzo. Moim zdaniem w tej kwestii się zdecydowanie nie popisałeś. Dach też pospolity. To wszystko już było. Idąc dalej. Widok garażu całkiem w porządku. Przedpokój mi się nie podoba. Jest ciemny i zimny. Krzesła wyglądają jak na siłę wepchnięte, moim zdaniem jest ich tam w sumie za dużo. Nikt nie urządza sobie pogaduszek w korytarzu, od tego są inne pomieszczenia. Moja wskazówka: jeśli masz problem z zagospodarowaniem przestrzeni staraj się robić mniejsze pomieszczenia.
W kuchni nie pasują kompletnie te płytki. Pomieszczenie jest zbyt małe na tak duże kafle. Zasłonki i pokrycie ścian bardzo gryzą się z dość nowoczesnymi szafkami. Lubię łączenie styli, ale tutaj wyszło dość niefortunnie, bardziej na minus.
Gabinet jest w sumie w porządku, ale znów widzę dużo niezagospodarowanej przestrzeni.
Łazienka i pralnia. Ciekawy rozkład pomieszczeń. Ukrycie pralni to dobry pomysł. Szkoda tylko, że znów miejscami jest pusto.
Salon. W końcu. Dobrze, że użyłeś tego granatu na ścianach. Wszystko przełamał. Mam na myśli ten wszechobecny brąz i beż wszelkiej maści. Tylko dlaczego znów te dechy na podłodze?
Taras jest ładny i schludny, ale mogłeś użyć więcej zieleni wokół.
Ogródek niczym nie zachwyca. Przecież nawet w samej podstawie jest dostępne tyle zielonych obiektów. Ten stawek (?) bardo nieprzemyślany. Miało być oczko wodne, a powstało opuszczone bajoro za domem.
Moim zdaniem domek nieprzemyślany, jakbyś wstawiał obiekty na chybił trafił. Monotonne kolory, bryła. Takich projektów są miliony, mam nadzieję, e następnym razem wykorzystasz więcej wolnej przestrzeni. Aha, jedna uwaga co do zdjęć ;] Czasami warto choć do ich robienia włączyć ściany, wyłączyć siatkę i ustawić kamerkę poziomo. To naprawdę nic trudnego, a efekt murowany.
Pozdrawiam

stare 07.08.2011, 18:32   #4
Savigge
Guest

Bryła jest bardzo klockowata. Jakby na to nie patrzeć - wyszło ci nawet dobrze!
Przypomina mi jakąś willę nad Loarą
Styl urządzenia jest bardzo ciekawy, w gabinecie widzę małe domieszki gotyku, i modernistyczne biurko! Zupełnie niepotrzebne!
Jakby to, to dom by mi się więcej spodobal.
A ogród - masz trochu miejsca, mogłeś je wykorzystać
Ocen za całokształt: 6,5/10

stare 07.08.2011, 19:39   #5
revive
Guest

Na serio jest to twój 1 dom na forum ? Jest śliczny wszystko ślicznie dopasowane...
No i mam małe pytanko jak zrobić żeby podłoga się świeciła ta w sypialni ?
Ogółem dom jest 10/10

stare 07.08.2011, 19:58   #6
Saymon
Guest

Widze ze niektórym pasuje niektórym nie
Jutro zrobie kolejny i myśle że bardziej się spodoba Dzieki za pomoc co do doboru mebli
A co do tej podłogi świecącej napisałem ci na PW

stare 09.08.2011, 08:56   #7
rath
Guest

Taki nowobogacki dom, czyli ważne, że drogie, nie ważne czy pasuje. Bryła- nic specjalnego ale nikt nie mówił, że musi być przekombinowana. W środku zmieszałeś style. Potrzeba Ci trochę czasu- wyrobisz się.

stare 10.08.2011, 07:33   #8
MaSims.
Guest

bryła bardzo mi się podoba, ale w ogródku by się przydały kwiatki, ale tak to dom jest świetny, bardzo ładnie dopasowałeś pomieszczenia. Podobają mi się też te krzesła w przedpokoju, i nie jest za ciemno. Świetne są kolory.. wszędzie. gdyby nie ogródek.... 9,5/10. : ) uwielbiam ten dom.

stare 03.09.2011, 06:47   #9
Searle

Reputacja: 10

Bryła jest klockowata przez ten dach. Można było bardziej z nim pokombinować.

Proponowałabym wyłożyć basen płytkami z każdej strony.

Z przodu ogród jest ok, ale z tyłu brakuje mi jakiegoś drzewa czy krzaczków.

W środku nieco pomieszałeś elementy nowoczesne z klasycznymi - efekt nie jest za fajny.

W kuchni jedno okno jest przy rogu ściany - tak nie powinno być.

Kolorystycznie podobają mi się salony.
Sypialnia jest chyba najładniejszym pomieszczeniem w całym domu (tu dozwolone jest umieszczanie okien przy rogach, jeśli są dwa).

Podoba mi się, że zastosowałeś typowe garderoby.

Domek ogólnie ok, jak na pierwszy projekt. Zaraz zabieram się za komentowanie drugiego

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania