![]() |
#731 |
Reputacja: 10
|
![]()
dyplomy mam z nimi spory problem bo mój sim ma ich ponad 5; po matce, ojcu bracie siostrze i swój jak sie ich pozbyć? chodzi o te dyplomy ze szkoły nie chce ich wieszać na scianach !
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#732 |
|
![]()
Bodajże po wpisaniu TestingCheatsEnabled true i kliknięciu na obiekt z SHIFT'em, można usunąć to całkowicie, ale to nie działa na rzeczy w plecakach, trzeba je najpierw wyjąć. Dyplomy zdaje się można wyjąć, więc może to by pomogło.
No a jeśli nie, to masz może Wymarzone Podróże? Bo możesz kupić kufer i wrzucać te dyplomy do niego. Można je kupić po wpisaniu TestingCheatsEnabled true a następnie BuyDebug on. A jeśli chcesz całkiem się dyplomów pozbyć, to możesz kupić kufer, wrzucić je do niego, a potem kufer skasować... Innym sposobem jest mod NRaas DebugEnabler, kasuje rzeczy nawet z plecaków, może nawet skasować gadżety detektywa, stylisty itd, które zostają w plecakach nawet po odejściu z pracy i za nic nie daje się ich pozbyć. Po prostu klikasz na daną rzecz, NRaas\DebugEnabler\Radius Purge. |
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
|
![]()
Byle jakim Nraas'em. Klikasz na simie, na którego rodzinę chcesz zmienić i pojawia się opcja Zmień aktywną rodzinę, czy coś w ten deseń.
Potem wejdę do gry i napiszę dokładną "ścieżkę" tego polecenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
|
![]()
dzięki. spróbuję to dzisiaj zrobić. anie, dobry pomysł z tym wyjmowaniem z plecaka.... nie wpadłam na to, serio xD
![]() |
#735 | |
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
|
![]()
też tak mam czasami :/ ale pogrzebię w folderach, to działa od nowa. a tak w ogóle to odkryłam coś dziwnego. przeszłam do rodziny w której był zaginiony wp, i chociaż nadal go nie było, to inni simowie mieli swoje rzeczy w wyposażeniach np. samochody, obrazy, książki. potem przeszłam do jeszcze innej rodziny i oni również mieli wszystko. nie wiem, może znikający wp to jakiś oddzielny problem?
![]() |
#737 |
|
![]()
lalka zniknęła u mnie jeszcze przed instalacją MŻ jak miałam zwaloną grę i znikającego sima, którym nie dało się grać. Właśnie po tym jak zniknęła mi lalka z wyposażenia sima, zaczął on niedziałać...żeby nie było, nie straszę, ale cała gra mi się później zwaliła. Ale dało się naprawić, więc luzik
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
|
![]()
nie, mi się nic wali, oprócz tego błędu 12. odkryłam, że gdy gram w domu 'kostka cukru' to wyskakuje mi on co 2 zapis. w tym domu mam 8 simów. ale gdy gram w innym, mniejszym, to wtedy wyskakuje rzadziej i da się go naprawić. a z tą lalką to trudno, da się przeżyć
![]()
![]() |
#739 |
|
![]()
No a ja się pochwalę, że udało mi się odzyskać swój stary zapis z Sunset Valley. Wspominałam już, że było tam tyle bugów i tak bardzo zapis się ciął, że zdecydowałam się na jego usunięcie. A to była ciężka decyzja, bo zapis mam od "Kariery". Ale ja co jakiś czas robię sobie kopie zapasowe danych simsowych na DVD-RW, no i znalazłam tam wersję tego zapisu sprzed instalacji Pokoleń. Też nie działał i miałam problemy z domem Ćwirów, ciężko to wyjaśnić, niektóre kawałki podłogi były zablokowane, nie można było niczego tam postawić, a Simy nie mogły na nich stanąć. Udało mi się to jednak naprawić kasując ścianę dookoła tego miejsca. Potem dało się skasować te elementy podłogi i postawić je od nowa. Ale do rzeczy, pomógł mi oczywiście NRaas Porter, przeniosłam nim całe miasto Simów (poza NPC i bezdomnymi) do nowej wersji Sunset Valley. Najpierw trzeba było skasować wszystkich ludzi z "nowego" SV, żeby się nie powtarzali podczas przeprowadzki. Śmieszna jest ta podróż do przeszłości, Aleksander Ćwir i jego żona nadal są dorośli, a na tamtym skasowanym byli już martwi ze starości i mieli wnuków. Za to teraz zapis działa całkiem dobrze. Tak więc Pokolenia jednak potrafiły namieszać. Przykre, że twórcy gry tak ją napisali, że gra sama ze sobą jest niekompatybilna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
|
![]()
Mam problem - niedługo po zakupie Pokoleń zainstalowałam je sobie na laptopie (Asus x51rl) grę włączyłam (chwilę to trwało zanim pojawił się "czarny obraz" [start gry]), nagrałam się
![]() Przed ponowną instalacją Simsów robiłą defragmentacje komputera Czym może to być spowodowane? Teraz gram tylko na PZ ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|