|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
Przepraszam, że dodaję post pod postem, ale chcę odświeżyć temat.
Komunikuję, że udało mi się doprowadzić grę do porządku Wszystkim, którym gra notorycznie się wyłącza, proponuję zacząć od zerknięcia na raport, który automatycznie generuje się po każdym crashu. Znajdziecie go tutaj: Moje Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3. Będzie to plik tekstowy w stylu: "xcpt [NAZWA WASZEGO KOMPUTERA] 10-06-14 01.04.41.txt". Jeśli w środku natkniecie się na taką linijkę: [Instruction data] 279ee150 => DasmX86Dll.dll not found, jedynym wyjściem jest dogranie tego pliku do Windowsa - mówiąc prościej - po prostu ściągamy go i wkładamy do odpowiedniego folderu. Link do pliku DasmX86.dll -> http://www.dll-files.com/dllindex/dl...tml?dasmx86dll Po ściągnięciu, wypakowujemy go w podane poniżej miejsce. Dla użytkowników Visty, Windows XP/7 - C:\WINDOWS\System32 Dla użytkowników Windows 95/98/ME - C:\WINDOWS\System Dla użytkowników Windows NT/2000 - C:\WINNT\System32 Następnie resetujemy komputer. Jeśli problem wciąż istnieje, robimy tak: 1. Start -> Uruchom 2. W puste okno wpisujemy CMD (jeśli ktoś posiada Windows ME, wpisuje COMMAND). 3. Wyświetli się okienko z czarnym tłem. Wpisujemy w nie: regsvr32 DasmX86.dll i wciskamy Enter. U mnie zadziałało samo wciśnięcie DASMa do systemu Gra śmiga, aż miło. Działają i stare zapisy i nowe. Mam nadzieję, że ten stan się utrzyma ![]() EDIT: Jeszcze jedno. Można też przeskanować i zaktualizować pliki gry programem Sims 3 Repair Utility. Do ściągnięcia tutaj: http://www.modthesims.info/d/386891
![]() Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 11.12.2011 - 12:32 |
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Witam
![]() Właśnie zauważyłam problem... po zainstalowaniu Doliny Smoków. Otóż gra niby działa normalnie, ale po krótkim czasie rozgrywki wyłącza się gdy przewijam obraz prawym przyciskiem myszy. Czy ktoś miał taki problem i wie jak temu zaradzić?
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
Czy na pewno jest ona poprawna: regsvr32 DasmX86.dll? W końcu ten plik to: DasmX86dll.dll |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Cytat:
Nie sądzę. Jeśli ten post komukolwiek pomógł/pomoże w przyszłości uporać się z notorycznie wyłączającą się grą, to chyba nie ma sensu tego negować, tylko zostawić tak, jak jest. Nie są to żadne banialuki wyssane z palca, tylko fakty.Tych dwóch programów, które wymieniłeś nie znam, ale wyglądają interesująco. Rozumiem, że jeśli o nich wspominasz, to miałeś okazję je przetestować? Gdyby ten Dasm rzeczywiście nie pomógł, pewnie bym po nie sięgnęła. A o dodaniu TS3 do wyjątków pisała chyba Anie. Według mnie to podstawa, aby móc później w pełni cieszyć się grą, działającą bez większych zgrzytów ![]() BTW, Suomii, to w trójce też pojawia się błąd z aplikacją? Spróbuj wyciąć zapisy na pulpit i odpalić grę na nowo. Jeśli będziesz mogła grać bez problemów, wina leży w którymś ze starych save'ów.
![]() Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 07.03.2012 - 13:39 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
to na pewno nie wina save'a , bo jak zrobię nowy, błąd też się pojawia. nie da się grać :/
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
EDIT: Pobrałem jeszcze ten program TS3 Repair utility. Pobrałem żeby na wszelki wypadek sprawdzic czy z grą się nic złego nie dzieje. I pytanie jak to się robi? EDIT2: Zainstalowałem cyfrową wersję gry (ponieważ płytki pożyczyłem koleżance), czyli podstawke i PZ bo na WP nie starczy miejsca na dysku i jak chcę zaktualizowac Po Zmroku to najpierw w tym okienku się pobiera a potem nic i jak wchodzę w launcher to jest napisane, że aktualizacja się pobiera O.O (wyłączałem i resetowałem kompa i nadal to samo.) Ostatnio edytowane przez Kamil : 15.05.2012 - 17:48 |
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|