![]() |
#241 |
Reputacja: 10
|
![]()
Naczytałem się troszkę - wystarczyło zainstalować dodatek starszy niż 'Zwierzaki'. Działa
![]() I jeszcze coś. Doinstalowałem sobie Czas wolny, na partycji D. Usunęło Nocne życie. <beczy> Głupie simsy.
|
![]() |
#242 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
|
![]()
Mam pytanie. Do przedwczoraj grałam bez żadnych dodatków z neta. Lustra w grze nie odbijały obrazu nawet po majstrowaniu z kodami. Zainstalowałam makijaż z internetu, to nagle zaczęły działać jak powinny. Co więcej, wcześniej zanim gra się zapisała mijał chyba kwadrans, teraz wszystko idzie szybko. Czy to możliwe, że wpłynął na to ściągnięty makijaż? A, i jeszcze jedno- kiedy moja simka wraca z pracy z przyjacielem, to on siedzi u niej po pięć dni i nie robi nic poza graniem w szachy z jej sąsiadami(ona ma mieszkanie). Nie można ich pożegnać, bo nie chcą odejść od gry. Dopiero po kilku dniach wstają sami z siebie. Co zrobić aby sobie poszli? Bo zanim jeden sobie pójdzie, to ona przyprowadza trzech następnych i tłok się robi.
EDIT: Dzięki Liv. Co do luster- nie grzebałam w ustawieniach, więc nie wiem czemu nagle zaczęły odbijać obraz. Czas zapisywania- zmienił się bardzo, a instalowałam tylko makijaż, ale nie narzekam ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Avis : 09.01.2012 - 15:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Co do makijażu i luster - nie ma takiej możliwości, bo odbicia ustawia się w opcjach gry, a w opcje same w sobie nawet hacki nie ingerują.
Co do czasu zapisywania, nie wydaje mi się. Jakkolwiek przy ściągniętych plikach z neta pojawiają się dodatkowe pliki w EA Games z Moich dokumentów, tak zazwyczaj one nie przyspieszają gry, a przynajmniej nie aż tak. No chyba, że to właśnie w tym był haczyk ![]() Szachistę ( ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Reputacja: 11
|
![]() Witam, mam pewien problem w grze, który nie jest może jakiś strasznie poważny czy przeszkadzający w samym graniu, ale bardzo (mnie) irytujący. Mianowicie od wczoraj coś dziwnego zaczęło dziać się z teksturami - głównie ubraniami Simów, ale nie tylko. Po uruchomieniu gry wszystko jest ok, podobnie po prysznicu czy zmianie ubrania. Niestety po kilku minutach (a może nawet mniej...) cała tekstura ubrania rozmywa się. Wygląda to tak:
![]() Dodam, że dotyczy to wszystkich ubrań - ściągniętych z netu jak i maxisowych. Podobne rozmycie tekstury zauważyłam również na trawie (zielona plama) i wannie dla dwóch osób z nagród aspiracji (tu rozmywają się boki). Nie mam bladego pojęcia, co może być przyczyną. Nigdy wcześniej takich problemów nie miałam, nie kopię w opcjach, więc nie wiem, jak i dlaczego to się stało. Szczegóły postaci/terenu mam ustawione na "wysokie", zresztą nie sądzę by sam problem istniał w opcjach, bo po włączeniu gry/zmianie ubrania wszystko jest ok, dopiero po jakimś czasie wszystko się rozmywa. Problem pojawił się dopiero wczoraj, a gram intensywnie od dość dawna. Nie przeszkadza to ogólnie w grze, nic złego się podczas grania nie dzieje, nie ma błędów itp., po prostu ubrania i kilka innych rzeczy wygląda koszmarnie ;/ Problem jest czysto "kosmetyczny" (wizualny), ale jakże denerwujący (szczególnie podczas robienia zdjęć do albumu - no Simy wyglądają po prostu brzydko i zdjęcie się do niczego nie nadaje). Czy ktoś potrafi mi pomóc? Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
|
![]()
Noeemi83, ściągałaś ostatnio jakieś dodatki do gry? Działa Ci opcja antyaliasingu? Jaką masz kartę graficzną? Zerknij jeszcze tutaj: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50138&page=2
|
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Reputacja: 12
|
![]()
noemi, a instalowałaś jakieś dodatki (OŻ, 4PR, itp.)? Bo mi po instalacji dodatków się ustawienia zmieniają
![]() Nie wiem czy to ma coś wspólnego, ale pirat ?
![]() |
#248 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
@up: matko, nie.
Złe cracki nijak się mają do grafiki. Zmień ustawienia karty graficznej - rozdzielczość, wydajność głównie. Próbuj do skutku. Radzę też zaaktualizować sterowniki tak na wszelki wypadek. To jest sprawa związana z karta graficzną. |
![]() |
![]() |
![]() |
#249 | ||
Reputacja: 11
|
![]() Dzięki za zainteresowanie :)
Niestety w temacie niewiele się zmieniło pomimo różnych prób działania w kierunku grafiki. Po włączeniu gry wszystko jest ok, ale po jakimś czasie tekstury się rozmywają ;/ Zauważyłam jednak, że dzieje się to o wiele szybciej, jeśli komputer chodził kilka godzin przed włączeniem gry (przegrzanie?). Zastanawia mnie tylko, dlaczego tak się dzieje, skoro gram w tę grę nie od dziś i zawsze wszystko było w porządku, a teraz coś się spaprało ;/ żadnych części w komputerze nie wymieniałam, ba, nawet samą grę instalowałam już jakiś rok temu i tak sobie kwitnie na dysku czekając, aż mi się zachce od czasu do czasu zagrać... Nie wiem, nie nadążam za tym moim kompem. Cytat:
btw. Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
|
![]()
Możliwe, że ci się powolutku karta graficzna psuje, ewentualnie, nieczyszczona, szybko się przegrzewa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 56 (0 użytkownik(ów) i 56 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|