![]() |
#132 |
Reputacja: 11
|
![]()
Jeszcze kilka słów na temat trybu budowy - mile widziana możliwość zmiany stylu dachów lub chociaż możliwość umieszczenia na jednej parceli 2, 3 różnych wzorów dachów, byłoby to przydatne przy dużych projektach.
![]() |
![]() |
#133 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
|
![]()
Hmmm... wyłącznik wampirów itp. Fajna sprawa. Możesz grać jak w realu, albo przenieść się do swojego świata. To naprawdę dobry pomysł, bo każdego w zasadzie by zadowolił.
Co do chorób… przydałyby się przeziębienia i takie tam, bo faktycznie, życie simów byłoby realniejsze. Tak w ogóle… słyszałam coś o tym, ze simowie w czwórce mają wyglądać prawie jak ludzie. Tj. bardziej realnie. Nie wiem, jak reszta, ale mnie by to nie przekonywało. Zdecydowanie wolę teraźniejszych simów, tylko gdyby grafika i te wszystkie błędy zostały naprawione… byłoby doprawdy ekstra. No i dalej jestem za większymi miastami. Poruszaniem się między nimi. Opcją przeprowadzenia się z miasta do miasta, a nie jak teraz – trzeba przerwać grę, zacząć od początku tylko w innym świecie. Nie, to już teraz mi przeszkadza i dalej będzie przeszkadzać. Chyba, ze twórcy TS4 wezmą to pod uwagę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
|
![]()
@up Mnie też by nie przekonali simowie wyglądający jak ludzie. Mi sie podoba grafika taka, jak jest teraz, ale simsy wolę dwójkowe. Teraz wszystkie są prawie identyczne i grube. Jak będę chciała pooglądać prawdziwych ludzi to wyjdę na podwórko, albo popatrzę w lustro, a nie w komputer.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
|
![]()
Pisałam już wcześniej,że pierwszym rozszerzeniem do czwórki byłoby Family Reunion,kolejnym Live to Travel,a potem Petsy.Chociaż może lepiej byłoby gdyby Zwierzaki upchać razem z podstawką,podobnie jak pory roku i studia? W każdym razie powinna być opcja konkursów dla zwierzaków i jak już wspomniałam elementy farmerskiego życia.System potrzeb Simów mógłby zostać nieco okrojony:głód,toaleta (zamiast czystość i pęcherz),potrzeby socjalne (miast rozrywki i towarzystwa) i sen.Zmieniam swoje poprzednie stanowisko odnośnie usunięcia trybu kupowania i budowania (realne kupowanie przez Simów mebli,okien itp.w sklepach to już wyższa szkoła jazdy,więc niech zostanie tak jak jest).Trzeba by coś zrobić z punktami umiejętności Simów,trochę głupie jest to całe uczenie się gotowania,techniki,itp.A królicze nory z trójki o których tyle już słyszałam,w ogóle nie miałyby racji bytu w czwórce.Mógłby ukazać się dodatek Famous and Feckless,w którym Sim mógłby zostać modelem,piosenkarzem,gwiazdą kina lub telewizji albo nierealną postacią,w której stworzeniu mielibyśmy dużą dowolność (dobór fantastycznej karnacji,trzech z 50 kategorii magicznych np.zdolność kąsania,unoszenia się nad ziemią,rzucania uroków roślinnych,magia ognia itp.) W ten sposób możemy sami stworzyć zupełnie nowe rasy Simów:zdolność kąsania i wybór jasnej karnacji byłyby podstawą do stworzenia wampira,magię ziemi i kwiatowy skin mógłby mieć Sim-elf.W dodatku Famous and Feckless pojawiłoby się dużo zadań questowych (a co gra The Sims nie może być zbyt łatwa) oraz nowe typy imprez,restauracji znane z Nocnego Życia czy Po Zmroku.Rozszerzenie to wprowadziłoby machinę do przenoszenia się w czasie,tym sposobem Simy mogłyby poznać losy swoich przodków,a nawet przez jakiś czas zakosztować takiego życia jak w The Sims Średniowiecze. ;-) Mam nadzieję,że pomysły się spodobają.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
|
![]()
Simy dzięki maszynie czasu mogłyby spotkać własnych dziadków,gdy ci mieli 20 lat,poznać postaci z czasów The Sims 1 jak Klara Urokiczar czy siostry Papużki.Nowa zakładka popularności określałaby czy Simy cieszą się dobrą reputacją,są supergwiazdami,a może społecznymi wyrzutkami.Co do samej podstawy czwórki nie byłoby w niej króliczych nor tak jak w The Sims 3,byłyby w niej też od razu zwierzaki,studia i pory roku.Zwierzaki+oczywiście życie farmerskie+konkursy zwierzaków+zoo i inne atrakcje. ;-)
Postaci nierealne w The Sims 4: base game:duchy,Towarzyski Króliczek,Mroczny Kosiarz,niewidzialny przyjaciel,szalony naukowiec (opętany wolą leczenia Simów i ich zwierzaków,wygląda jak zombie) Family Reunion:dżin,gwiezdna strażniczka-Kasjopeja,bogini wiosny-Lizawietta Time to Travel:yeti,wodne fantastyczne stworzenia Famous and Fekless:dodatek wprowadza możliwość stworzenia niemal dowolnych fantastycznych kreatur dzięki 50 rodzajom magii i nowym cechom,z gotowych Simopopodobnych stworów doszłyby roboty. Ostatnio edytowane przez Piwusia : 11.04.2012 - 05:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
|
![]()
Moim zdaniem system potrzeb jest tak bardzo okrojony, że gdyby je jeszcze bardziej uprościć, to w ogóle by zniknęły praktycznie. W podstawie na pewno nie dadzą pór roku i zwierzaków. To już marzenia ściętej głowy. Też uważam, że nauka umiejętości jest słabo skonstruowana, ale jakoś nie widzę innego rozwiązania.
![]() Piękna sygna by Lubie ![]() Ostatnio edytowane przez Filleable : 13.04.2012 - 13:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Guest
|
![]()
Fajnie by było jak w TS4 zrobili by:
- animacje wsiadania do auta, - większe miasta oraz możliwość przeprowadzki z miasta do innego miasta, - choroby (np. przeziębienie) - trochę poprawili grafę i błędy To wszystko na razie, może mam tego więcej, ale zapomnialem ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
|
![]()
Potrzeby Simów byłyby wprawdzie okrojone,ale wymagałyby więcej zachodu,by je zaspokoić.Tylko takie rozwiązanie mogłoby wypalić ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|