Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.01.2012, 15:58   #131
kaka123

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA?

Ja tam chciałabym odczuwać jakieś emocje grając w TS3. Dotąd było tak, że gram prawie zasypiając, podoba mi się, ale nic więcej.
kaka123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 11.01.2012, 21:17   #132
figa

Reputacja: 11

Jeszcze kilka słów na temat trybu budowy - mile widziana możliwość zmiany stylu dachów lub chociaż możliwość umieszczenia na jednej parceli 2, 3 różnych wzorów dachów, byłoby to przydatne przy dużych projektach.
stare 17.01.2012, 16:05   #133
Searle

Cytat:
Napisał Helena Zobacz post
Searle, ale przecież nikt nie zmusza Cię do picia tych eliksirów czy korzystania z lewitujących łóżek. Grą można pokierować w taki sposób, aby te elementy ominąć.
I tak też robię Ale mimo wszystko denerwuje mnie to, bo w życiu codziennym nie ma takich rzeczy.
stare 19.01.2012, 21:17   #134
Kethael

Hmmm... wyłącznik wampirów itp. Fajna sprawa. Możesz grać jak w realu, albo przenieść się do swojego świata. To naprawdę dobry pomysł, bo każdego w zasadzie by zadowolił.
Co do chorób… przydałyby się przeziębienia i takie tam, bo faktycznie, życie simów byłoby realniejsze.
Tak w ogóle… słyszałam coś o tym, ze simowie w czwórce mają wyglądać prawie jak ludzie. Tj. bardziej realnie. Nie wiem, jak reszta, ale mnie by to nie przekonywało. Zdecydowanie wolę teraźniejszych simów, tylko gdyby grafika i te wszystkie błędy zostały naprawione… byłoby doprawdy ekstra. No i dalej jestem za większymi miastami. Poruszaniem się między nimi. Opcją przeprowadzenia się z miasta do miasta, a nie jak teraz – trzeba przerwać grę, zacząć od początku tylko w innym świecie. Nie, to już teraz mi przeszkadza i dalej będzie przeszkadzać. Chyba, ze twórcy TS4 wezmą to pod uwagę.
Kethael jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.02.2012, 18:48   #135
Filleable

@up Mnie też by nie przekonali simowie wyglądający jak ludzie. Mi sie podoba grafika taka, jak jest teraz, ale simsy wolę dwójkowe. Teraz wszystkie są prawie identyczne i grube. Jak będę chciała pooglądać prawdziwych ludzi to wyjdę na podwórko, albo popatrzę w lustro, a nie w komputer.
Filleable jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.04.2012, 20:47   #136
Piwusia

Pisałam już wcześniej,że pierwszym rozszerzeniem do czwórki byłoby Family Reunion,kolejnym Live to Travel,a potem Petsy.Chociaż może lepiej byłoby gdyby Zwierzaki upchać razem z podstawką,podobnie jak pory roku i studia? W każdym razie powinna być opcja konkursów dla zwierzaków i jak już wspomniałam elementy farmerskiego życia.System potrzeb Simów mógłby zostać nieco okrojony:głód,toaleta (zamiast czystość i pęcherz),potrzeby socjalne (miast rozrywki i towarzystwa) i sen.Zmieniam swoje poprzednie stanowisko odnośnie usunięcia trybu kupowania i budowania (realne kupowanie przez Simów mebli,okien itp.w sklepach to już wyższa szkoła jazdy,więc niech zostanie tak jak jest).Trzeba by coś zrobić z punktami umiejętności Simów,trochę głupie jest to całe uczenie się gotowania,techniki,itp.A królicze nory z trójki o których tyle już słyszałam,w ogóle nie miałyby racji bytu w czwórce.Mógłby ukazać się dodatek Famous and Feckless,w którym Sim mógłby zostać modelem,piosenkarzem,gwiazdą kina lub telewizji albo nierealną postacią,w której stworzeniu mielibyśmy dużą dowolność (dobór fantastycznej karnacji,trzech z 50 kategorii magicznych np.zdolność kąsania,unoszenia się nad ziemią,rzucania uroków roślinnych,magia ognia itp.) W ten sposób możemy sami stworzyć zupełnie nowe rasy Simów:zdolność kąsania i wybór jasnej karnacji byłyby podstawą do stworzenia wampira,magię ziemi i kwiatowy skin mógłby mieć Sim-elf.W dodatku Famous and Feckless pojawiłoby się dużo zadań questowych (a co gra The Sims nie może być zbyt łatwa) oraz nowe typy imprez,restauracji znane z Nocnego Życia czy Po Zmroku.Rozszerzenie to wprowadziłoby machinę do przenoszenia się w czasie,tym sposobem Simy mogłyby poznać losy swoich przodków,a nawet przez jakiś czas zakosztować takiego życia jak w The Sims Średniowiecze. ;-) Mam nadzieję,że pomysły się spodobają.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.04.2012, 21:00   #137
Piwusia

Simy dzięki maszynie czasu mogłyby spotkać własnych dziadków,gdy ci mieli 20 lat,poznać postaci z czasów The Sims 1 jak Klara Urokiczar czy siostry Papużki.Nowa zakładka popularności określałaby czy Simy cieszą się dobrą reputacją,są supergwiazdami,a może społecznymi wyrzutkami.Co do samej podstawy czwórki nie byłoby w niej króliczych nor tak jak w The Sims 3,byłyby w niej też od razu zwierzaki,studia i pory roku.Zwierzaki+oczywiście życie farmerskie+konkursy zwierzaków+zoo i inne atrakcje. ;-)

Postaci nierealne w The Sims 4:
base game:duchy,Towarzyski Króliczek,Mroczny Kosiarz,niewidzialny przyjaciel,szalony naukowiec (opętany wolą leczenia Simów i ich zwierzaków,wygląda jak zombie)
Family Reunion:dżin,gwiezdna strażniczka-Kasjopeja,bogini wiosny-Lizawietta
Time to Travel:yeti,wodne fantastyczne stworzenia
Famous and Fekless:dodatek wprowadza możliwość stworzenia niemal dowolnych fantastycznych kreatur dzięki 50 rodzajom magii i nowym cechom,z gotowych Simopopodobnych stworów doszłyby roboty.

Ostatnio edytowane przez Piwusia : 11.04.2012 - 05:56
stare 11.04.2012, 16:59   #138
Filleable

Moim zdaniem system potrzeb jest tak bardzo okrojony, że gdyby je jeszcze bardziej uprościć, to w ogóle by zniknęły praktycznie. W podstawie na pewno nie dadzą pór roku i zwierzaków. To już marzenia ściętej głowy. Też uważam, że nauka umiejętości jest słabo skonstruowana, ale jakoś nie widzę innego rozwiązania.

Piękna sygna by Lubie

Ostatnio edytowane przez Filleable : 13.04.2012 - 13:06
Filleable jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.04.2012, 19:28   #139
SimsManiak00
Guest

Fajnie by było jak w TS4 zrobili by:
- animacje wsiadania do auta,
- większe miasta oraz możliwość przeprowadzki z miasta do innego miasta,
- choroby (np. przeziębienie)
- trochę poprawili grafę i błędy
To wszystko na razie, może mam tego więcej, ale zapomnialem
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.04.2012, 05:26   #140
Piwusia

Potrzeby Simów byłyby wprawdzie okrojone,ale wymagałyby więcej zachodu,by je zaspokoić.Tylko takie rozwiązanie mogłoby wypalić ;-)
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania