|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 11
|
Jest jakiś mod który przeciwdziała pojawianiu się błędów zapisu?? Najnardziej doskwiera mi błąd 12, nie mogę grać na starym zapisie, absolutnie każda próba kończy się tym błędem. Zaczynam mieć dośc tej gry. Bez sensu jest tworzenie wielopokoleniowych rodzin w mieście skoro można tak grać tylko do pewnego momentu.
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 10
|
Ma ktoś może pomysł, jak zapobiec błędowi 12 w tej postaci: włączam grę, robię jeden zapis (wszystkie jest ok), robię drugi - wyskakuje błąd 12. I tak za każdym razem. Pierwszy zapis dobry, drugi do kitu. Zapisuję zawsze przez opcję "Zapisz jako...", na kilku save'ach. Nie mam pojęcia, dlaczego coś takiego zaczęło się dziać. Proszę o odpowiedź!!!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Reputacja: 10
|
Tak naprawdę nie ma rozwiązania przynajmniej dla błędu 12. Złota rada to zapisywać grę co jakiś czas, a po dłuższym czasie wyłączyć ją całkowicie. Jedyne co udało mi się zauważyć w tej sprawie, i co sprawia, że mogę grać bardzo długo bez konieczności ciągłego zapisywania, to zapobieganie wykonywaniu danych, tzw. DEP
Mój Komputer->Właściwości->Zaawansowane->zakładka Wydajność->Ustawienia->Zapobieganie Wykonywaniu Danych Tam zaznaczamy tę drugą opcję, czyli DLA WSZYSTKICH programów i usług i dodajemy plik wykonawczy naszych simsów, czyli ten który wciskamy by uruchomić grę. U większości znajduje się on na dysku C w The Sims3 /Game /Bin. Mnie pomogło i mam nadzieję, że Wam również, choć jak wspomniałam na początku ten błąd będzie się zawsze pojawiał do momentu wynalezienia jakiegos moda. Uważajcie też na przebieranie i wybieranie fryzur dla Simów, bo wtedy (przynajmniej u mnie) gra nie zapiszę się w ogóle po pewnym czasie grania. |
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|